Kezdő útmutató a VPN-protokollokhoz – minden, amit tudnod kell!

[ware_item id=33][/ware_item]

A világ fejlődésével egyre növekszik az internet és különféle csatornáinak biztonsága iránti igény. Ez azt is eredményezi, hogy az egyének bármilyen módon kihasználják azt. A probléma megoldásához VPN jött létre.


A VPN adatvédelmet biztosít minden hálózat számára, legyen az nyilvános vagy magán. A VPN-t kezdetben a nagyvállalatok használták az adatok védelme érdekében, amelyeket nem kellett a nagyközönség számára megmutatni. Ahogy a VPN-ek egyre népszerűbbek voltak, nagy számú ember fordult a személyes adatok biztonsága érdekében, és megkereste a legjobb VPN-t, amelyet használni tudna.

Az emberek több tudást szereztek a a VPN előnyei és hogy a felhasználó saját IP-címe hogyan helyettesíti a VPN-t kiszolgáló IP-címét. A VPN biztonságos átjárót készít, amelyen keresztül az összes internetes forgalom eljut.

A legjobb VPN, amelyet számos olyan szolgáltatás kínál, amely magasabb szintű biztonságot és bizalmas adatok védelmét foglalja magában.

Erős protokollokkal rendelkező VPN-válogatások

NordVPN

 • Nincs naplózási politika
 • Dupla VPN (lehetővé teszi, hogy 2 biztonságos szerver mögé rejtsen, nem csupán 1)
 • CyberSec (rosszindulatú programokat blokkoló megoldás)
 • Automatikus lekapcsoló
 • SmartPlay (annak érdekében, hogy a felhasználók hozzáférjenek olyan webhelyekhez, amelyek egyébként nem lennének elérhetők az internetes cenzúra és a VPN blokkolás miatt)
 • Katonai titkosítás

ExpressVPN

 • Nulla ismeretű DNS (ez a saját titkosított DNS-e)
 • Osztott alagút (ez lehetővé teszi az eszközforgalom VPN-en keresztüli irányítását, míg a többiek közvetlenül az internethez férnek hozzá)
 • Öld meg a kapcsolót
 • Nincsenek tevékenységi naplók
 • Az osztályban a legjobb titkosítás
 • 30 napos pénzvisszafizetési garancia

IPVanish

 • Nincs naplózási politika
 • Névtelen torrenting
 • Többplatformos védelem
 • 256 bites AES titkosítás

látogasson el a weboldalra

A VPN-protokollok teljes útmutatója

Amikor biztonságos átjárót hoznak létre, az információt az egyik protokoll az adatokból egy másik típusú protokollba zárja. A VPN gyakran PPTP-t használ, egy protokollt, hogy az IP-csomagokat az interneten olvassa be.

A különféle típusú VPN-protokollok különböző tulajdonságokkal rendelkeznek, és különböző szintű biztonságot kínálnak. A VPN-protokollok listája tartalmazza az összes széles körben használt és felhasználóbarát protokollt. Ezen protokollok egyike a PPTP, L2TP, IPsec, SSL, SSH, TLS és OpenVPN.

Minden protokoll a felhasználó igényei szerint valamivel eltérő célt szolgál. A VPN protokoll összehasonlítása elvégezhető a PPTP között & L2TP, PPTP & az openvpn és más protokollok között, hogy kiemelje azokat a funkciókat, amelyek elválasztják őket.

Rövid útmutató a különféle elérhető VPN-protokollokhoz

Az alábbiakban bemutatjuk a rendelkezésre álló különféle VPN-protokollokat:

 • OpenVPN (legnépszerűbb VPN protokoll)
 • L2TP / IPSec (legszélesebb körben használt alternatíva)
 • SSTP (szilárd lehetőség Window felhasználók számára)
 • PPTP (a legrégebbi és széles körben használt VPN protokoll)
 • IKEv2 (gyors és biztonságos alternatíva, különösen mobil eszközökhöz)

PPTP & L2TP

A széles körben alkalmazott VPN protokollok két típusa a PPTP és az L2TP. A PPTP lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy kiterjesszék saját hálózatát biztonságos és magán alagutakon keresztül.

A PPTP-t eredetileg a Microsoft fejlesztette ki telefonos hálózatokhoz. Az alacsonyabb titkosítási szabvány miatt a PPTP az egyik leggyorsabb és legegyszerűbb VPN protokoll. A széles körű hálózatot a nagyvállalatok egyetlen nagy kiterjedésű hálózatként használják.

Mivel a VPN-eket gyakran használják, a vállalatoknak nem kell bérbe adniuk saját vonalukat, és képesek biztonságosan fogyasztani a nyilvános hálózatokat a széles körű kommunikáció érdekében..

A PPTP-n kívül egy másik széles körben ismert protokoll az L2TP, amely a „2. réteg alagút-protokollját” jelenti, amely a PPTP kiterjesztése, és gyakran egy másik protokollal kombinálva magasan biztonságos VPN-kapcsolatot kínál a felhasználók számára..

Nem biztosít biztonságos alagutat a felhasználók számára, amikor önmagában van. Az L2TP csak két alagutazási protokoll egyesítésével érheti el potenciálját.

SSTP

Az SSTP a Secure Socket Tunneling Protocol-t jelenti. Ez is egy népszerű VPN protokoll.

Az SSTP jelentős előnye, hogy a Windows Vista Service Pack1 óta teljesen integrálva van az összes Microsoft operációs rendszerbe. Ez azt jelenti, hogy használhatja Winlogon és intelligens chip használatával.

Olyan gyors, mint az OpenVPN. A kézi beállítása szintén meglehetősen egyszerű. Az SSTP általában elég biztonságos.

Internetprotokoll biztonság

Az IPsec egy olyan protokoll, amelynek célja az internetes kommunikáció biztosítása egy IP-hálózaton keresztül. A kommunikációt a munkamenet ellenőrzésével biztosítjuk, és az adatcsomagot a kapcsolat során titkosítjuk.

Az IPsec esetében két üzemmód működik, az egyik a szállítási mód, a másik az alagút üzemmód. Ezek a módok biztosítják az adatátvitelt a különböző hálózatok között. A szállítási mód az adatcsomagban található üzenet titkosításával játszik szerepet, az alagút mód pedig a teljes adatcsomagot titkosítja..

Mint az L2TP, az IPsec kombinálható más protokoll funkciókkal is a biztonságos kapcsolat biztosítása érdekében.

OpenVPN

Megnyitja a VPN-t? Mi ez valójában? Nos, egy nyílt forráskódú szoftver, amely VPN-módszereket alkalmaz a biztonságos kapcsolat létrehozására. Egy nyitott VPN hozzáférést biztosít társainak egy előre megosztott kulcs használatával.

Az OpenVPN használatával bármilyen IP-hálózat átjárható egyetlen UDP-porton keresztül. Az OpenVPN használatának előnyei a következők:

 • Kompatibilis az összes operációs rendszerrel
 • Nagyobb sebességgel
 • Magas biztonságú szolgáltatás
 • Jó tűzfalak kompatibilitása
 • Támogatás a tökéletes előremeneti titoktartásért (ez a titkosítási módszer megkönnyíti a dekódolást a hackerek számára)
 • Számos alagútépítési lehetőség stb.

IKEv2

Az IKEv2 az Internet Key Exchange 2. verzióját jelenti. Ez egy VPN-protokoll is, amelyet a Microsoft és a Cisco fejlesztett ki.

Önmagában ez csak egy alagutazási protokoll, amely biztonságos kulcscserét biztosít. Ezért gyakran párosul az IPSec-rel a titkosításhoz és a hitelesítéshez.

Nem olyan népszerű, mint más protokollok, de nagyszerű a mobil kapcsolatokhoz.

IPSec

Az IPSec az Internet Protocol Security rövid formája. Több célra használják, és ezek egyike a VPN.

A titkosítást gyakran párosítják más VPN protokollokkal. Magától is felhasználható. Általában gyorsabbnak tekintik, mint az SSL.

SSL & TSL

Amikor SSL & A TSL kombinálva olyan erős VPN kapcsolatot hoz létre, ahol a böngésző lesz az ügyfél, és a felhasználók nem férhetnek hozzá a teljes hálózathoz. Hozzáférésük bizonyos alkalmazásokra korlátozódik.

Az online vásárlási webhelyek és azok a webhelyek, ahol az ilyen szolgáltatásokat a felhasználóknak nyújtják, elsősorban SSL és TSL protokollokat használnak. Ezek a protokollok problémamentesebbek és nagyon felhasználóbarátak. A böngészők SSL-re válnak, és a felhasználótól minimális műveletet kell végrehajtani.

Secure Shell Protocol

Az SSH, biztonságos socket shell-ként is ismert, egy olyan protokoll, amely hozzáférést biztosít távoli számítógéphez azáltal, hogy biztonságos útvonalat biztosít az adminisztrátoroknak.

Erős hitelesítést biztosít a biztonságos héj, valamint egy védett, titkosított adatkommunikáció, amely két, az internetet összekötő számítógép között zajlik, amely egy nagyon biztonságos hálózat.

Az SSH segíti az adminisztrátorokat az alkalmazások kezelésében, segíti őket egy másik számítógépről való hálózatba történő bejelentkezésnél és a fájlok egyik helyről a másikra történő mozgatásában..

2 VPN-típusok és biztonsági szintjeik

Ha a csatornákhoz és az alkalmazásokhoz való hozzáférés módját keresi blokkolás nélkül, akkor vigyáznia kell a használható VPN-kre. A legjobb VPN biztonságos áthaladást biztosít nagy sebességgel a felhasználó számára az eredeti IP-cím nyomon követése nélkül.

Különböző helyek vannak, amelyekbe be lehet keresni a a legjobb használható VPN-k, Vannak azonban két típusú VPN, amelyek a felhasználók céljait szolgálják: gyors és biztonságos alagútot találnak.

 • Távoli elérésű VPN

Ebben az esetben a felhasználó távolról fér hozzá a szolgáltatásokhoz úgy, hogy magánhálózathoz csatlakozik. A hálózaton keresztül a kapcsolat létrejön a hálózat és annak felhasználói között, és ez a kapcsolat nagyon biztonságos.

Az ilyen típusú VPN felhasználóbarát mind az otthon ülő, mind az irodájából hozzáférő felhasználók számára. Az irodahelyiségen kívüli alkalmazott a VPN segítségével könnyen hozzáférhet a magánhálózathoz.

Mind a felhasználóknak otthoni és külföldi felhasználóknak van hozzáférés a blokkolt webhelyekhez ezen a VPN-en keresztül. Az internetbiztonság iránti érzékenyebb felhasználók ezt a VPN szolgáltatást arra használhatják, hogy megvédjék magukat és adataikat az interneten keresztül.

 • Router to Router VPN

Ezt a VPN-t elsősorban azok a cégek használják, amelyek irodái különböző helyszíneken vannak. Ez a VPN elősegíti a kapcsolatok létesítését a különböző helyszíneken található összes iroda hálózatai között. "Intranet-alapú VPN-ként" válik, amikor ugyanazon vállalat összes irodája kapcsolódik a webhelyről a VPN-re.

Ezenkívül, amikor a vállalatok csatlakoznak más VPN-ekkel rendelkező vállalatok hálózatához, ezt extranet VPN-nek hívják. A vállalatok között kialakult kapcsolat rendkívül biztonságos és védett.

A kapcsolat ilyen formájában két útválasztó játszik; ezek egyike ügyfélként működik, míg a másik szerverként működik.

Erről szóltak a VPN-protokollok. Most már tudja, hogy miért használják ezeket a protokollokat, és melyeket kell keresnie a VPN-ben az Ön igényeinek megfelelően. Ha van más protokoll, amelyet elmulasztottunk, kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments