Kako sigurno i pravno izbjegavati buku svih očiju

[ware_item id=33][/ware_item]

Nedavno se dosta govori o legalnim bujicama, a neke od najvećih torrent web stranica prisilno ili dobrovoljno se isključuju. Kreatori su ogorčeni zbog toga koliko web stranica za bujicu neizravno poseže u autorska prava. Važno je napomenuti da mnoge torrent web stranice potiču vlasnike da podnose žalbe. Oni udovoljavaju željama vlasnika i uklanjaju bujice koje vrijeđaju ako se tvorci jave s takvim zahtjevima.


Nezakonito je preuzimanje torrent filmova?

Problem je u tome što su web stranice bujice optužene da su im omogućile drugima da kradu imovinu posredstvom. Da nije postojalo bujice, bilo bi mnogo lakše pronaći slične kibernetičke zločine i poduzeti pravne postupke. Prije bujice korisnici bi samo postavili sadržaj zaštićen autorskim pravima na internet i autor bi ih mogao lako odrediti. Količina nagađanja oko legalnih bujica može se dovesti u pitanje je li bujica u SAD-u ilegalna.

Čitati: Alternativa za Kickass Torrent

Kako djeluju bujice?

Trebate razumjeti mehanizam bujice kako biste odgovorili na pitanja poput preuzimanja filmova nezakonito ili ne? U osnovi, to je oblik umrežavanja konstruiran na ideji peer-to-peer dijeljenja datoteka ili (P2P ukratko). Prošlo je više od deset godina i ostaje najbolji način da besplatno pronađete sadržaj, čak i ako je zaštićen autorskim pravima. Torrentne web stranice ne preuzimaju odgovornost za bilo kakva kršenja autorskih prava, ali prihvaćaju zahtjeve za uklanjanje bujica od utjecaja vlasnika.

Također pročitajte: Kako provjeriti svoju torrent IP adresu

Ovdje je prilično lako vidjeti problem. Jednom kada stvorite sadržaj i želite steći puna prava na njega, od službenih tijela dobivate službeni certifikat o autorskim pravima. Torentima se može činiti gubitak novca u današnjem izloženom online svijetu, ali to je pravni dokument o vlasništvu koji je izdalo odgovarajuće upravljačko tijelo. Obično je privremeno, ali bez obzira koliko je navedeno u potvrdi o autorskim pravima, taj sadržaj pripada onome koji ga je podnio. Ovo je škakljivo jer neki tvorci ne mogu priuštiti da se prijave za prava autorskih prava ili su prema njima previše bezbrižni. Vidite li rupu? Svatko može ukrasti njihov sadržaj ili razviti sličan sadržaj prije nego što podnese zahtjev za pravnim putem. Sada ovaj sadržaj pripada copycat stranci, a ne stvarnom vlasniku. Kao što je spomenuto, ne primjenjuju se svi za ovaj dokument, što znači da postoji bezbroj sadržaja koje svatko može preuzeti i prenijeti na svoju odabranu platformu. Web lokacije za Torrenting tada ih mogu lako pronaći i učiniti ih dostupnim svim Torrentovim korisnicima. Rezultat toga je da je sadržaj ukraden bez izričitog dopuštenja programera, ali vlasnik ne može podnijeti zahtjev za zaštitu autorskih prava protiv bilo koga, jer zakonski nije vlasnik tog sadržaja. Ovo su rupe koje Torrenting web stranice koriste. Je li to neetično? Da. Je li Torrenting ilegalan? Ne. Nije preuzimanje bez krivnje osim ako autor nije besplatno prenio sadržaj ili je isteklo ograničenje autorskih prava.

Umjesto prikupljanja podataka iz jednog izvora, svaka se datoteka konstruira prikupljanjem dijelova iz više različitih mrežnih izvora. Taj se čin obavlja istovremeno, a krajnji rezultat je savršeno organiziran, što vam daje potpunu datoteku bez korupcije. Jednostavno posjetite torrent web stranicu i tražite ono što želite. Postoje filtri i kategorije koji vam mogu pomoći u tome. Nakon završetka preuzimanja možete dopustiti 'seding' što znači da se dogodila distribucija cijele datoteke. Dakle, "sejač" i preuzima i prenosi podatke. S druge strane, "pijavica" je korisnik koji ne dopušta sjetvu nakon preuzimanja, pa negativno utječe na sustav. Dakle, biti "pijavica" nije nešto čime se može ponositi. Korisnici mogu pronaći sve vrste datoteka, uključujući softver, glazbu, videozapise, igre i aplikacije. To je potpuno besplatno, što je sjajno za korisnike, ali užasno za kreativce koji ne dobivaju honorar za svoj rad.

provjeriti torrent vpn

Je li Torrenting ilegalno u SAD-u?

Krađa sadržaja zaštićenih autorskim pravima i njihovo besplatno distribuiranje sigurno je nezakonito u nekoliko zemalja, uključujući SAD. To znači da biste se trebali držati dalje od bujica koje krše prava vlasnika. Nije teško provjeriti je li datoteka zaštićena autorskim pravima. Ako je dostupan za preuzimanje po cijeni na službenoj web stranici, sigurno je zaštićen autorskim pravima. Vlasnici uvijek spominju je li datoteka dostupna besplatno, pa je bolje paziti na nju. Možda ćete vidjeti i starije verzije knjige ili konačnu verziju koja je poslana na pregled među bujicama prije stvarnog izdanja. Prenošenje i preuzimanje ove vrste sadržaja je nezakonito.

sigurno bujica sa sigurnim vpns

Postoje slučajevi kada su autorska prava istekla ili je učitavač otkrio neku rupu u kojoj se može služiti kao izgovor. Bujice u cjelini nisu ilegalne, ali kad ne poštuju autorska prava, postaju meta savezne američke vlade. Vlasti su u prošlosti poduzele stroge akcije protiv bujice i nastavljaju ih pažljivo pratiti. Trebali biste pokušati ne riskirati zbog ilegalnog preuzimanja torrenta, posebno kad tu datoteku možete kupiti putem odgovarajućih kanala.

IPV 728 × 90 (postavljeno 8)

Što su pravni torrenti?

To isključivo ovisi o zakonima o autorskim pravima u vašoj zemlji koji govore o tome je li bujica zakonita ili ne. To znači da ih morate unaprijed potražiti. SAD su prilično stroge u pogledu zaštite prava vlasnika. Stoga morate detaljno pročitati ove zakone. Male su šanse da ćete pronaći načine kako to učiniti legalnim ako živite u SAD-u. Autorska prava postavljaju se desetljećima ili čitavim životnim vijekom. I dalje se postavlja pitanje je li preuzimanje filmova ilegalno za osobnu upotrebu? Da! Nije teško iznajmiti DVD ili se pretplatiti na uslugu streaminga poput Netflixa. Ne želite se suočiti s upozorenjima ili pravnim postupcima u najgorem slučaju samo za film. Postoje neke sjajne aplikacije za legalnu kupnju glazbe i podršku omiljenim izvođačima. Mnogi su softverski proizvodi dostupni bez virusa na svojim službenim web mjestima. Knjige se mogu posuditi od kolega knjižara ili knjižnica ako ne želite posjetiti knjižaru.

Također pročitajte: Bittorrent vs uTorrent

Postoje autori koji svoje knjige nude besplatno ponekad na ograničeno vrijeme, zato to iskoristite. Možete se prijaviti i da postanete recenzent. Glazbenici prenose svoju glazbu za besplatno strujanje na SoundCloud-u, što je odlično mjesto za otkrivanje novih izvođača. Mobilne aplikacije s kupnjom putem aplikacije mogu se preuzeti i pokrenuti besplatno. Puno je načina za pronalaženje besplatnog sadržaja i legalnih bujica.

Kako torent sigurno?

Uvijek postoji opasnost da virus ošteti vaš sustav, pa je potreban dobar antivirus prije nego što započnete mučiti. Naučit ćete prepoznati kvalitetne bujice po povratnim informacijama drugih korisnika. Ako niste sigurni u ilegalne bujice, možete poduzeti dodatni korak da se zaštitite od gnjeva vlasti.

VPN je virtualna privatna mreža koja vas štiti od hakera i organizacija koje žele prikupiti osjetljive podatke dok ste na mreži.

Ako postoji sadržaj koji ne možete dobiti legalno zbog lokacije, dostupnosti ili načina plaćanja pouzdan VPN najbolji je način za Torrent sigurno. Internetski se podaci normalno kreću između uređaja. To znači da svi koji koriste istu mrežu kao i vi (bilo da je to Wi-Fi ili lokalna mreža) mogu brzo pristupiti svemu tome i provaliti u vaš sustav. VPN proizvodi siguran šifrirani kanal kroz koji prolaze svi vaši podaci. To štiti vaš sustav i podatke od znatiželjnih očiju poput obavještajnih agencija ili hakera.

Evo načina na koji najbolje možete koristiti torent

Pokušajte odabrati VPN koji nije smješten u zemlji s nepovoljnim zakonima o privatnosti korisnika. SAD je notoran što vrti po prikupljanju podataka, a radije bi trebao ostati povjerljiv.

Odaberite Torrent VPN koja se nalazi u zemlji u kojoj nisu obvezni predati podatke o klijentima.

provjeriti torrent vpn

Bilo bi savršeno ako ta VPN tvrtka ne vodi evidenciju svojih korisnika. VPN-ovi usporavaju brzinu interneta što predstavlja prekretnicu za bujice. Stoga potražite VPN koji je popularan zbog svoje velike brzine, posebno jačeg za podnošenje teških zadataka putem interneta poput bujica. Najbolji slučaj bi bio odabrati VPN koji ima posebne značajke za P2P dijeljenje.

Pogrešno bi bilo reći da je bujica uopšte nezakonita u svakoj zemlji. Morat ćete odabrati pametne načine da ne biste bili uhvaćeni u mukama.

Također pročitajte: Najbolji BitTorrent klijent

Ako živite na mjestu gdje su bujice ilegalne, poput Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Velike Britanije, Francuske, itd., Naš bi prijedlog bio da se povežete sa lokacija poput Indije, Pakistana, Švicarske, Bangladeša itd. Ovo će vam omogućiti da izbjegnete bilo kakva ograničenja ako koristite Torrent i uživate u besplatnom iskustvu.

Da bismo vam olakšali posljednji korak koji je obično prilično umiljat, pregledali smo nekoliko torrent web stranica. Kopajmo na nekim najboljim torrent web stranicama 2019. torrente možete sigurno preuzeti sa VPN-a.

Naj sigurnije web stranice za torrente 2019. godine

Ako tražite web stranicu za bujice i teško vam je izabrati koji su od gazilijara najbolji za odabrati, možda biste dodali oznaku na ovom popisu najboljih torrent web stranica koje smo sastavili za vas. Ako se pitate jesu li i oni legalni, to opet ovisi o državi u kojoj živite. Ali svakako, ako za VPŽ upotrebljavate VPN, za što ste već uvjereni zašto bi, anonimna i nijedna vlada ne može reći da kršite zakone jer nikome ne pripadate putem VPN-a. Dakle, bingo!

Kriteriji na temelju kojih smo napravili ovaj popis jesu jesu li ove bujice web stranice koje nude kvalitetne bujice i ima li mnogo sjemenih mjesta koje svi bujice traže. Dakle, bez dodatnog divljanja, evo popisa najboljih torrent web stranica 2019. godine.

Privatni zaljev

Naravno, ovaj klasik je na vrhu našeg popisa jer je najstariji u igri s prilično puno sjemenki. Budući da je jedan od pionira, korisnici vjeruju svojim bujicama povrh svega, pa i mi!

RARBG

Ako sve što tražite je pikselirana kvaliteta, onda je ovo pravo mjesto za vas. Ima onaj HD sadržaj koji tražite. Još jedna stvar, možda nema puno bujica i količina je mala, ali kvaliteta će zadovoljiti sve ljubitelje P2P.

Također provjerite: Najbolje torrent stranice 2019

ExtraTorrent

Ovo je jedna od onih bujica koja se borila za opstanak. Još jedan veliki hit u industriji bujica koji je tijekom godina ne samo napravio, već je i dobro napravio.

LimeTorrents

Prema navodima korisnika, to je jedna torrent web stranica velike baze podataka. Njihova je učestalost vrlo dobra, pa se zato njihove bujice i dalje vraćaju, pa su izgradile ogromnu bazu ogromnih kolekcija legitimnih bujica koje možda tražite. Sigurno ne biste htjeli propustiti ovaj popularni.

1337X

Ova najbolja web stranica za bujice najbolja je za ljubitelje berbe. Ako tražite stare i nejasne videozapise, ovo je pravi izbor za vas. Iako njihova baza podataka možda neće biti velika kao nekolicina drugih divova na ovom popisu, oni sigurno imaju onu staru stvar koju ste uzalud tražili.

TorrentDownloads

Morali smo je staviti na kraju, ali to obično odgovara klišeju "posljednje, ali ne najmanje". Svi, uključujući nas, vole svoju podebljanu stranicu bujice detalja. To vam daje predstavu o njihovoj pouzdanosti, a uz to dobivate i kvalitetni sadržaj i veliku bazu podataka za pretraživanje. Sve to definitivno čini ovu opciju dijelom popisa najboljih torrent stranica.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments