Kako sakriti IP adresu putem VPN-a

[ware_item id=33][/ware_item]

Ova brojčana adresa dovodi vas u ranjivu situaciju svaki put kada idete na Internet, od provjere društvenih medija do igranja igara i čavrljanja s prijateljima, a VI STE IDENTIFIKALNI!


Potpuni nedostatak privatnosti, krađe identiteta, špijunskog softvera i neželjene pošte sve dolazi kada pregledavate gotovo iz bilo kojeg mjesta na svijetu, ali imate mogućnost anonimnog pregleda. Sakrij svoju IP adresu! S nekoliko jednostavnih koraka možete sigurno pregledavati gotovo bilo koju web lokaciju s bilo kojeg mjesta na svijetu, čak i ako koristite javniju Wi-Fi vezu.

IP predstavlja internetski protokol i, pojednostavljeno rečeno, jedan je način (jedno računalo ili tablet ili telefon) komunikacija s drugim Internetom. Doslovno vas odmah povezuje sa svim ostalim digitalnim uređajima na mreži. Vaša IP adresa je četiri broja i sadrže jednu do tri znamenke. Dakle, to bi moglo biti nešto poput 76.103.2.567 ili 98.102.56.32. Bez obzira na to što je u stvari vaša, to su ta četiri broja koja vam omogućuju slanje i primanje podataka putem Interneta.

IP adrese su ili statične ili dinamične, što znači da se mijenjaju ili ne mijenjaju. Statička IP adresa stalno ostaje ista i uvijek govori gdje se nalazite. Dinamičke adrese se, međutim, posuđuju iz baze opcija svaki put kada se prijavite.

Svakim računalnim i internetskim uređajima dodijeljena je jedinstvena IP adresa za povezivanje s Internetom od strane ISP-a. Kada posjetite web mjesto, vaša će se IP adresa zabilježiti na tim poslužiteljima. Kad god koristite Internet za pristup web stranicama, vaše se internetske aktivnosti bilježe i bilježe pomoću javne IP adrese.

Zašto vam treba ogrtač nevidljivosti?

Cyber-kriminalci mogu preuzimati ilegalni sadržaj pod identitetom vaše IP adrese. Mogu preuzimati piratske filmove, glazbu i videozapise - što bi vam moglo stvoriti probleme s davateljem internetskih usluga.

Kad mu se dodijeli IP adresa, napadač može upotrijebiti tehnologiju geografskog položaja za prepoznavanje regije, grada ili države u kojoj se nalazite. Pomoću ove točke odlučuju je li vaše područje dostojan cilj budućih napada. Na primjer, oni mogu tražiti IP adrese na bogatijim lokacijama ili manje sigurnosno pismenim područjima kako bi primili veću isplatu od napada ili lakše prodrli u sustav.

Razmislite o skrivanju svoje IP adrese kao prioriteta

Zločinci ne samo da mogu koristiti vašu IP adresu za veće napade, već i za izravno ciljanje vaše mreže i pokretanje različitih napada. Jedan od najpopularnijih je DDoS napad (distribuirano odbijanje usluge). Ova vrsta cyber-napada događa se kada negativci koriste prethodno zaražene strojeve kako bi generirali veliku količinu zahtjeva kako bi poplavili ciljani sustav ili poslužitelj. Na taj način stvara previše prometa za poslužitelj koji može obraditi, što rezultira poremećajem usluga. U osnovi, on isključuje vaš Internet.

Online igrači imaju poseban rizik zbog toga, jer je njihov ekran vidljiv dok struji (na kojem se može otkriti IP adresa).

Infekcija zlonamjernim softverom? čuvati!

Cyber ​​kriminalci mogu biti vrlo vješto pronaći vašu IP adresu. Evo nekih načina na koji napadači napadaju kako bi vidjeli taj čarobni broj.

Napadači mogu upotrijebiti socijalni inženjering kako bi vas zavarali u otkrivanju svoje IP adrese. Na primjer, mogu vas pronaći putem Skypea i drugih aplikacija za razmjenu trenutnih poruka, koje sve koriste IP adrese za komunikaciju. Ako razgovarate s nepoznatim osobama putem tih aplikacija, važno je imati na umu da oni mogu vidjeti vašu IP adresu. Napadači mogu koristiti alat nazvan Skype Resolver, gdje mogu pronaći vašu IP adresu kad znaju samo vaše korisničko ime.

Pored toga, kriminalci mogu pronaći vašu IP adresu jednostavno prateći vaše mrežne aktivnosti. Bilo koji broj mrežnih aktivnosti može otkriti vašu IP adresu, od igranja videoigara do komentara na web stranicama i forumima.

VPN - Sigurno nebo za IP adresu

Sve se sužava na korake koje poduzimate da osigurate svoju IP adresu. Evo kako možete zadržati svoju IP adresu iz ruku kriminalaca.

Korištenje virtualne privatne mreže zaštitit će vaše podatke putem interneta upotrebom šifriranja i tuneliranja proxyja. Sakriva vašu IP adresu i preusmjerava vaš promet putem zasebnog poslužitelja što ga čini mnogo sigurnijim za vaše internet. VPN usluge bez sumnje su najbolja praksa za skrivanje vaše IP adrese. Možete ih pronaći na mreži s mjesečnim naknadama za usluge, no cijena im možda i ne vrijedi za svakog kućnog korisnika. Postoje besplatne VPN usluge vani, ali nemojte očekivati ​​da će biti dovoljno brzi za bilo koji streaming ili igranje.

ExpressVPN

To što je ExpressVPN broj jedan u skrivanju vašeg IP-a pomoću značajke prekidača kill, genijalan je koji će šifrirati vaš internetski promet i sakriti vašu IP adresu od hakera i špijuna.

Daljnje najbolje VPN usluge koje možete koristiti za skrivanje IP adrese je PIA (privatni pristup internetu) gdje možete anonimno pregledavati skriveni IP koji omogućava Wi-Fi sigurnost uz VPN uslugu. Anonimni VPN tuneli najbolji su način zaštite vaše privatnosti, a privatni pristup internetu ima najbolju VPN uslugu.

Vyprvpn

Uz VyprVPN nudi vam se 200.000+ IP adresa, 700+ poslužitelja i lako, neograničeno prebacivanje poslužitelja. VyprVPN nudi najvišu razinu brzine i sigurnosti.

VPN-ovi rade sa svim internetskim prometom na vašem računalu, za razliku od internetskih proxy poslužitelja koji rade samo putem preglednika. To uključuje razmjenu poruka i prijenos datoteka.

NordVPN

web stranica nordvpn

NordVPN-ova enkripcija štiti vas od svakoga tko pristupa vašim mrežnim podacima, bilo da je riječ o cyber zločincima, snajperistima ili nadahnutim tinejdžerima..

posjetite web stranicu

Svaki od tih pružatelja VPN-a ima poslužitelje smještene u brojnim zemljama širom svijeta, što vam omogućuje nošenje ogrtača nevidljivosti.

Upotreba VPN-a

Možete preuzeti i instalirati VPN (Virtual Private Network) softver. Trebat će vam administratorski pristup na računalu. Većina VPN softvera zahtijeva pretplatu. Zauzvrat dobivate pristup tisućama anonimnih IP-ova koje možete koristiti.

VPN nudi mnogo više razine enkripcije od posrednika sa web mjesta. Ako radije ne preuzmete softver i umjesto toga ručno unesete detalje veze za svoj VPN, možete postaviti VPN s upravljačke ploče sustava Windows. Odaberite Internet opcije. I dalje ćete trebati dobiti IP adresu za spajanje. Na kartici Connections kliknite Add VPN. Ovo će otvoriti prozor VPN-a. Unesite IP adresu na koji se povezujete. Ako vaš VPN zahtijeva korisničko ime i lozinku, od vas će se zatražiti da ga unesete. Viola!

slikovni krediti: www.Lifewire.com

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments