Kako provjeriti svoju torrent IP adresu

[ware_item id=33][/ware_item]

Bujice nisu izgubile na popularnosti ni nakon što su pogodili jer su nedavno vodeće web stranice za bujice bile zatvorene. Sigurnost je na prvom mjestu, ali nažalost, nekoliko korisnika bujica nisu svjesni što bi trebali potražiti. Najveća briga trebala bi biti vaša IP adresa.


Zašto je IP adresa važna?

Baš kao što ste stanovnik svog grada s adresom u kojoj živite, vi kao korisnik na Internetu imate adresu. Vaš Internet usluga (ISP) povezao vas je s World Wide Webom putem određenog poslužitelja. Adresa tog poslužitelja postaje vaša IP adresa koja vam omogućuje primanje podataka iz drugih izvora. Vaša IP adresa također je kako vaše internetske aktivnosti prate vladine agencije, trgovci i aplikacije na društvenim mrežama.

Pročitajte i: Najbolje torrent stranice u 2019. godini

Kako pronaći svoju IP adresu

Vaša je IP adresa vidljiva drugima, pa biste je također mogli lako pregledati, zar ne? Uistinu vam ne treba poseban softver u tu svrhu. Samo kliknite Svojstva vaše internetske veze. Pojavit će se dijaloški okvir s prikazom skupa brojeva kao vašeg IPv4. Ovo je vaša IP adresa.

Ili također možete provjeriti svoju IP adresu putem našeg alata za praćenje IP-a

Sakrivanje vaše stvarne IP adrese

Ako ne želite da vaše mrežne aktivnosti pregledavaju vladine agencije, oglašivači i web stranice / aplikacije koje posjetite, potrebna vam je virtualna privatna mreža (VPN). To vam omogućuje da budete povezani s World Wide Webom putem odabranog VPN poslužitelja koji pripada toj tvrtki. To znači da će svatko tko vas pokušava pratiti putem vaše IP adrese moći vidjeti samo IP adresu tog određenog VPN poslužitelja. Prava lokacija bit će prikrivena i mnoge VPN tvrtke čak ne vode korisničke zapisnike.

VPN usluga nije samo korisna za skrivanje stvarne lokacije, već vas štiti i od hakera. VPN stvara tunel kroz koji prolaze svi vaši dolazni i odlazni podaci. Na taj način hakeri ne mogu pristupiti vašem sustavu čak i ako koristite javnu Wi-Fi vezu.

provjeriti torrent vpn

Koja je vaša Torrent IP adresa?

Torrenti se razlikuju od izravnih preuzimanja jer datoteku primate u sitnim bitovima iz više izvora, a ne iz jednog. Prema većini korisnika, ovo je sigurnije, brže i praktičnije od izravnih preuzimanja. Kako ćete primiti podatke? Naravno, ti izvori zahtijevaju vašu IP adresu kako bi znali kamo vam poslati podatke. Ovo je vaša torrent IP adresa.

Iako bujica nije općenito protuzakonita, ona je sumnjiva. Postoje milijuni ilegalnih bujica koje krše autorska prava njihovih vlasnika. Iako zakoni o autorskim pravima podliježu zemlji u kojoj živite i koliko dugo su autorska prava otkupljena, morate biti oprezni. Milioni korisnika nesvjesno preuzimaju ilegalne bujice bez korištenja bilo kakve zaštite. To ih pretvara u ciljeve agencija za provođenje zakona. Postoje neki davatelji internetskih usluga koji čak i ne dopuštaju bujicu zbog svoje osjetljive prirode. Vaša torrent IP adresa je najbolji način da vas pratite i na taj način možete se uhvatiti u ilegalnim bujicama.

Što je torrent proxy?

Proxy se razlikuje od VPN-a po ekskluzivnosti. Torrent proxy se može primijeniti samo na torrent klijent. Namjena je slična VPN-u. Vaša stvarna IP adresa nije vidljiva vašim vršnjacima, već ih vide IP adresa vašeg torrent proxy poslužitelja. Naravno, bit će vam dostupna Torrent IP adresa za Android, Windows, iOS itd., Tako da ne brinite. Sjeme je važno i jako se potiče bujanjem kako bi se spriječilo ispiranje. Ispiranje pogoršava kvalitetu bujica jer je preuzimanja više nego učitavanja. Tako to sve sruši. Mnogi korisnici se odlučuju nakon isporuke iz sigurnosnih razloga.

Pročitajte više o: Jeftini VPN za BitTorrenting

Nećete morati brinuti o sigurnosti dok bujite ako iskoristite torrent proxy. Pouzdan probni proxy neće usporiti vaše bujice. Možete pregledavati bujice i izvršavati sigurna preuzimanja za video, audio, softver, igre, aplikacije itd.

Kako pronaći svoju torrent IP adresu

Prvo, u ovu svrhu trebate potražiti dobar besplatni alat. Postoje neki alati koji ovise o vašem torrent klijentu ili operativnom sustavu. To ne znači da ne možete pronaći kako provjeriti svoju torrent IP adresu na Androidu, iOS-u ili Windows-u. Evo nekoliko preporuka za razne uređaje.

 • Torguard
 • Provjeri moj ip
 • Kripto IP
 • IP magnet
 • IP propuštanje

Ova vrsta softvera temelji se na ideji magnetskih veza. Slijedite ova dva jednostavna koraka za otkrivanje vaše torrent IP adrese.

 1. Postoji hiperveza za stvaranje veze s magnetima na izabranom softveru, pa ga otvorite u torrent klijentu.
 2. Kliknite bujicu za praćenje i idite na "Tragači". To će vam pokazati detalje vašeg pratilaca i IP adresu u stupcu "Status".

Koje rezultate možete očekivati?

Prvo razjasnimo nekoliko stvari. Možete povezati cijeli svoj internet s VPN-om da biste sakrili svoju stvarnu IP adresu. Također možete koristiti proxy za svoje torrent klijente. To su dvije različite stvari koje se ni u jednom trenutku ne preklapaju, tako da imajte to na umu. Postoje tri IP adrese: stvarna, preglednik i bujica.

Također pročitajte: BitTorrent vs uTorrent

 • Bez VPN ili torrent proxyja, sve tri IP adrese bit će iste.
 • Kada koristite samo VPN, vaša stvarna IP adresa bit će skrivena, tako da će biti drugačija od druge dvije.
 • Kada koristite samo torrent proxy, stvarna i IP adresa preglednika bit će ista, ali vaša torrent IP adresa bit će drugačija.
 • Kada koristite i VPN i torrent proxy, vaš preglednik će prikazati IP adresu VPN poslužitelja, a vaš torrent klijent će prikazati onu proxy poslužitelja. To znači da će sve tri IP adrese biti različite.

Sada razumijete kako rade IP adrese, tako da morate shvatiti da i VPN i torrent proxy pružaju najvišu razinu sigurnosti.

Slikovni krediti: Fossbytes.com

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments