Kako preveriti svoj IP naslov Torrent

[ware_item id=33][/ware_item]

Hudourniki niso izgubili priljubljenosti niti po uspešnici, saj so bila pred kratkim zaprta nekatera vodilna spletna mesta o hudourništvu. Varnost je na prvem mestu, vendar se na žalost več uporabnikov hudournikov ne zaveda, kaj bi iskali. Najpomembnejša skrb naj bo vaš naslov IP.


Zakaj je pomemben naslov IP?

Tako kot ste prebivalec v vašem mestu z naslovom, kjer živite, imate naslov kot uporabnik v internetu. Vaš ponudnik internetnih storitev (ISP) vas je prek specifičnega strežnika povezal s svetovnim spletom. Naslov tega strežnika postane vaš IP naslov, ki vam omogoča prejemanje podatkov iz drugih virov. Vaš IP naslov je tudi način, kako vaše spletne aktivnosti spremljajo vladne agencije, tržniki in aplikacije za socialne medije.

Preberite tudi: Najboljša mesta za hudournike v letu 2019

Kako najti svoj IP naslov

Vaš IP naslov je viden drugim, zato bi ga morali imeti tudi brez težav, kajne? Za ta namen res ne potrebujete nobene posebne programske opreme. Samo kliknite Lastnosti vaše internetne povezave. Pojavi se pogovorno okno, ki prikazuje niz številk kot vaš IPv4. To je vaš naslov IP.

Lahko pa tudi preverite svoj IP naslov z našim orodjem za sledenje IP

Skrivanje vašega resničnega naslova IP

Če ne želite, da se vaše spletne aktivnosti nadzorujejo od vladnih agencij, oglaševalcev in spletnih strani / aplikacij, ki jih obiščete, potrebujete navidezno zasebno omrežje (VPN). To vam omogoča povezavo s svetovnim spletom prek izbranega strežnika VPN, ki pripada temu podjetju. To pomeni, da bo vsakdo, ki vas bo poskušal izslediti prek vašega naslova IP, videl samo IP naslov tega določenega strežnika VPN. Vaša prava lokacija bo skrita in mnoga VPN podjetja sploh ne hranijo uporabniških dnevnikov.

Storitev VPN ni le priročna za skrivanje dejanske lokacije, ampak vas ščiti tudi pred hekerji. VPN ustvari predor, skozi katerega prehajajo vsi vaši dohodni in odhodni podatki. Tako hekerji ne morejo dostopati do vašega sistema, tudi če uporabljate javno povezavo Wi-Fi.

preverite torrent vpn

Kakšen je vaš IP naslov Torrent?

Torrenti se razlikujejo od neposrednih prenosov, ker datoteko prejmete v drobnih bitih iz več virov in ne enega samega. Po večini uporabnikov je to varnejše, hitrejše in bolj priročno kot neposredni prenosi. Kako boste prejeli podatke? Seveda ti viri zahtevajo vaš IP naslov, da bodo vedeli, kam vam bodo poslali podatke. To je vaš torrent IP naslov.

Medtem ko hudourništvo na splošno ni nezakonito, je sumljivo. Obstajajo milijoni ilegalnih hudournikov, ki kršijo avtorske pravice njihovih lastnikov. Čeprav zakoni o avtorskih pravicah urejajo državo, v kateri živite, in koliko časa so bile avtorske pravice kupljene, morate biti previdni. Milijoni uporabnikov nevede prenašajo nezakonite hudournike, ne da bi pri tem uporabili kakršno koli zaščito. To jih spreminja v cilje organov kazenskega pregona. Obstaja nekaj ponudnikov internetnih storitev, ki zaradi občutljive narave niti ne dovolijo hudourništva. Vaš IP naslov hudournika je najboljši način za sledenje in na ta način vas lahko ujamejo nezakoniti hudourniki.

Kaj je torrent proxy?

Proxy se od VPN razlikuje po ekskluzivnosti. Proxy strežnika torrent se lahko uporabi samo za odjemalce torrentov. Namen je podoben VPN. Vaš resnični naslov IP ni viden vašim vrstnikom, prej jih vidi vaš IP strežniški strežnik torrent. Seveda bo na voljo vaš torrent IP naslov za Android, Windows, iOS itd., Zato ne skrbite. Za preprečevanje izlivanja je sejanje zelo pomembno in ga spodbujamo hudournike. Leaching slabša kakovost hudournikov, saj je nalaganja več kot nalaganja. Tako vse spusti. Številni uporabniki se zaradi varnostnih razlogov oklestijo, da bi se lotili sejanja po zaključku prenosa.

Preberite več o: Poceni VPN za BitTorrenting

Če vam bo koristil hudourniški proxy, vam ne bo treba skrbeti za varnost med hudourniki. Zanesljiv strežniški strežnik ne bo upočasnil vaše torrenting. Brskate lahko po hudournikih in izvedete varne prenose za video, avdio, programsko opremo, igre, aplikacije itd.

Kako najti svoj Torrent IP naslov

Najprej morate v ta namen poiskati dobro brezplačno orodje. Obstaja nekaj orodij, ki so odvisna od vašega odjemalca torrentov ali operacijskega sistema. To ne pomeni, da ne morete najti, kako preveriti svoj torrent IP naslov v Android, iOS ali Windows. Tu je nekaj priporočil za različne naprave.

 • Torguard
 • Preverite moj ip
 • Kripto IP
 • IP magnet
 • Puščanje IP

Ta vrsta programske opreme temelji na ideji o povezavah z magnetom. Sledite tem dvema preprostim korakom, da odkrijete svoj IP naslov torrent.

 1. Obstaja hiperpovezava za ustvarjanje povezave z magnetom v izbrani programski opremi, zato jo odprite v odjemalcu torrentov.
 2. Kliknite na hudournik sledenja in pojdite na »Sledilniki«. Tako boste v stolpcu »Status« prikazali podrobnosti o sledilcih in IP naslov.

Kakšne rezultate lahko pričakujete?

Najprej razjasnimo nekaj stvari. Celoten internet lahko povežete z VPN, da skrijete svoj resnični naslov IP. Proxy lahko uporabite tudi za svoje torrent odjemalce. To sta dve različni stvari, ki se v nobenem trenutku ne prekrivata, zato upoštevajte to. Obstajajo trije naslovi IP: pravi, brskalnik in hudournik.

Preberite tudi: BitTorrent proti uTorrent

 • Brez VPN ali torrent proxy bodo vsi trije naslovi IP enaki.
 • Ko uporabljate samo VPN, bo vaš pravi naslov IP skrit, tako da bo drugačen od drugih dveh.
 • Če uporabljate samo strežniški strežnik proxy, bo vaš resnični IP naslov in brskalnik enak, vaš IP naslov torrent pa bo drugačen.
 • Ko uporabljate tako VPN kot torrent proxy, bo vaš brskalnik prikazal IP naslov strežnika VPN, vaš odjemalec torrent pa bo prikazal naslov proxy strežnika. To pomeni, da bodo vsi trije naslovi IP različni.

Zdaj razumete, kako delujejo naslovi IP, zato se morate zavedati, da uporaba VPN in torrent proxy zagotavlja najvišjo raven varnosti.

Slikovni krediti: Fossbytes.com

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments