Kako izbrati VPN – Vsak Titbit About VPN

[ware_item id=33][/ware_item]

V današnji digitalni dobi se ne zdi mogoče preživeti brez interneta. Vendar uporaba interneta ni ravno varna, še posebej, ko je toliko hekerjev in vohunov v spletu, da opazujejo le eno napako svoje žrtve. V takšnih okoliščinah spletna varnost ne ostane neobvezna, ampak postane obvezen korak, ki ga morate zagotoviti pri uporabi interneta. Ko govorimo o spletni varnosti, je VPN tisti najsodobnejši ščit, ki varuje naše podatke in vse, kar se prek interneta prenaša prek strežnikov. Torej, medtem ko se boste pogovarjali o komuniciranju, brskanju, nakupovanju ali pretakanju prek spleta, bo vaš VPN varovan in hkrati ponujal perke. Naučimo se, kako VPN to stori. 


Izkoristite 3-letni načrt NordVPN samo za 2,99 USD

Kaj je VPN?

Virtual Private Network (VPN) je programska oprema, ki v internetno povezavo doda raven varnosti, ki ščiti vašo napravo pred vsiljivci in tistimi, ki vas želijo slediti brez vaše vednosti. Poleg tega VPN odblokira spletna mesta in aplikacije, ki jih imajo vlade ali lastniki zemljepisne omejitve. To se pogosto zgodi v primeru pretakanja spletnih strani, kot je Netflix in tistih, ki so v lasti tiskovnih agencij.

Kako vas VPN ščiti na spletu?

No, obstajata dve glavni komponenti VPN: protokol in strežnik. Varnostni vidik temelji na močnih protokolih, kot so OpenVPN (TCP, UDP), L2TP-IPsec, SSTP in PPTP, ki vzpostavljajo šifriranje. To pomeni, da so vaši dohodni in odhodni podatki šifrirani, tako da jih noben drug uporabnik ne more uporabljati.

Poleg tega plačate svojemu ponudniku internetnih storitev (ISP), da vam omogoči dostop do interneta prek strežnika. Ponudnik VPN je lastnik strežnikov VPN v različnih državah. Ko izberete strežnik VPN, se vaš IP naslov spremeni v strežnik, ki je v lasti ponudnika VPN. Zato spletna mesta in aplikacije ne morejo natančno določiti vaše prave lokacije. To vam omogoča, da odblokirate spletna mesta in aplikacije z geografskimi omejitvami.  

Zakaj potrebujem VPN?

Morda boste pomislili, da vam ne bo v nevarnosti, da bi bili vloženi, ker imate svoj Wi-Fi in se nahajate stran od javnih omrežij ali brezplačnih con Wi-Fi. Vaša osebna internetna povezava ima geslo, vendar bi jo lahko izkušen heker dejansko dešifriral, če bi resnično želeli uporabljati vaš Wi-Fi. Ne gre pa samo za brezplačno uporabo Wi-Fi-ja. Pravzaprav lahko vsakdo, ki uporablja isto internetno povezavo, enostavno dostopa do vseh podatkov, ki vstopajo in izhajajo iz vašega sistema..

Naredite močno geslo s pomočjo našega Orodje za ustvarjanje gesla

Ranljivi so vsi vaši spletni računi, vključno z računi spletnega bančništva, socialnih medijev, pretočnih spletnih strani, spletnih knjižnic itd. Kibernetski kriminalci pogosto zložijo nedolžne uporabnike z uporabo njihovih računov za kriminalne dejavnosti. V tem primeru bi se lahko soočili z resnimi sodnimi obtožbami. Organi pregona ustvarijo profile uporabnikov na podlagi njihovih želja, zbranih s spletnim sledenjem. Zabeležena so tudi spletna mesta in aplikacije, ki jih obiščete. Poleg tega podjetja zbirajo podatke o vaših nastavitvah za objavo ustreznih oglasov.

    Če se še vedno sprašujete: "Zakaj potrebujem VPN?" odgovor je, da zanesljiv VPN lahko prepreči takšno sledenje in na brezhiben način zaščiti vaš sistem pred hekerji.

Vaš javni IP-naslov si lahko ogleda vsakdo. Preverite svoj ip>>

pick-a-vpn-storitev

Samo prepričanje, da je VPN vaš pravi rešitelj od spletnega nadzora, kibernetskih groženj ali kibernetskih napadov, ni dovolj, učenje o tem, kako pametno izbrati VPN, pa je ključni zadnji korak, ki se mu ne bi smeli izogniti, še posebej, če ste novi uporabnik VPN. Sledijo področja, ki jih morate upoštevati pri izbiri VPN-ja, ki najbolje ustreza vašim potrebam.

Lokacije storitev

Preverjanje držav, v katerih delujejo, je prvi korak, kako izbrati storitev VPN. Če ne ponujajo storitev v vaši državi, ne bodo imeli strežnikov v vaši regiji. Brskajte po ponudnikih VPN po državah ali pojdite po seznamu držav na spletnem mestu storitve VPN, na katero ste se seznanili.  

Število strežnikov

Vsak osnovni vodnik o izbiri storitve VPN vam bo razložil, zakaj je število strežnikov pomembno. V določenem času lahko na stotine uporabnikov VPN uporablja isti strežnik kot vi. Več strežnikov je, večja je izbira in manjša je obremenitev. Zato z vklopom VPN ne boste resno vplivali na vašo hitrost interneta.

Pravilnik uporabniškega dnevnika

V vseh državah obstajajo zakoni, ki urejajo dejavnost uporabnikov interneta. Mnogi organi pregona posegajo v zasebnost uporabnikov v imenu nacionalne varnosti. Posledično te agencije zahtevajo vodenje dnevnikov uporabnikov, ponudniki VPN pa prav to. Te podatke včasih prodajo tudi za namene nevromarketinga. Vendar je to običajno pri manjših VPN-jih. Zato izberite, ki ne vodi nobenih uporabniških dnevnikov, ko razmišljate, kako izbrati VPN.

VPN aplikacije

Več ponudnikov VPN optimizira programsko opremo tako, da deluje enako dobro v različnih operacijskih sistemih, kot so Windows, iOS, Android itd., In več naprav, kot so prenosni računalniki, pametni telefoni, tablični računalniki itd. VPN podjetja z namenskimi aplikacijami za različne OS so nadrejena. Pred dokončno odločitvijo poiščite, kaj je najboljša aplikacija VPN.   

Skrb za stranke

Med izvajanjem VPN-ja lahko pride do težav, zato imajo raje podjetja, ki ponujajo 24/7 klepet v živo in imajo pripravljenost za hitro reševanje težav. Obravnava kupcev veliko govori o zanesljivosti ponudnika VPN. To je še posebej pomembno, ko morate vprašati zastopnika za strežnike, ki vam omogočajo, da odblokirate določena spletna mesta za pretakanje.  

Brezplačno preskušanje VPN

Na srečo številni kakovostni ponudniki VPN novim uporabnikom ponujajo brezplačne preizkuse za nekaj dni. Ko to izkusite sami, lahko ugotovite, ali se želite zavezati za to storitev VPN. Običajno je garancija za vračilo denarja ponujena do omejenega števila dni, kar vam samo pokaže, kako zaupljiv je ponudnik VPN v svojih storitvah.

Naročniški načrti

Razpon cen se med ponudniki VPN zelo razlikuje, vendar poceni niso vedno slabi in dragi niso vedno najbolj primerni. Prilagodljivi načini plačila in dobra izbira naročniških paketov pomagajo odločiti, kako izbrati storitev VPN. Boljša vrednost je običajno na voljo pri dolgoročnih naročninah, kot so enoletni, dvoletni ali celo triletni načrti.

Izkoristite 3-letni načrt NordVPN samo za 2,99 USD

Več naprav

V različnih napravah z različnim OS lahko hkrati uporabljate en račun VPN. Obstajajo ponudniki VPN, ki povečajo število naprav, s katerimi se lahko hkrati povežete za nekoliko dražje naročniške načrte. Med zanesljivimi VPN lahko hkrati povežete 3 do 6 naprav, vendar je to odvisno samo od politike podjetja.

Ocene uporabnikov

Vse razkrijejo ocene uporabnikov od hitrosti internetne povezave do oskrbe strank. Čeprav smo ga postavili na koncu, je to najučinkovitejši način, ko se učite skozi izkušnje drugih. To je pameten način merjenja privlačnosti katere koli storitve VPN. Z uporabniškimi pregledi lahko primerjate in preverjate ocene vsakega ponudnika VPN v ožjem seznamu.  

Oglejte si naše top 3 VPN-je

Če ste že začeli z iskanjem najboljšega VPN-ja, ki ustreza vašim potrebam in je tudi priznan na trgu, smo pripravili naše najboljše 3 VPN-je, hkrati pa posebej poudarili njihove značilnosti. Ne pozabite, da se lahko bolje odločite, če pogledate funkcije in razpravljali smo o tem, kako zgoraj. Tukaj so naši priporočeni ponudniki VPN:

NordVPN

 • 5000+ strežnikov v 60 državah
 • 2048 bitno šifriranje
 • Multi prijava za 6 naprav
 • 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja
 • Podpora za Netflix s funkcijo SmartPlay v aplikacijah
 • 75-odstotni popust pri triletnem načrtu

ExpressVPN

 • 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja
 • Šifriranje vojaške stopnje
 • Aplikacija / programska oprema, preprosta za uporabo
 • 24/7 podpora v živo
 • 160 lokacij v 94 državah
 • 49-odstotni popust na 15-mesečni načrt

obisk spletnega mesta

IPVanish

 • Vrhunske funkcije aplikacije
 • Hitrost in zanesljivost Dobro
 • 40.000+ anonimnih IP-jev
 • 1300+ strežnikov na več kot 75+ lokacijah
 • 7-dnevno jamstvo za vračilo denarja
 • 46% popust na letni načrt

obisk spletnega mesta

Zdaj veste, kako izbrati storitev VPN in najvišje ponudnike VPN za leto 2019. Če imate kakršna koli vprašanja glede izbire storitve VPN ali komentar spodaj, se lahko obrnete na nas na [email protected], če imate boljše načine, kako to storiti.

Slikovni krediti: CyberWorldMirror.com

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments