Kakšne so vrzeli v načinu brez beleženja zgodovine?

[ware_item id=33][/ware_item]

Prehod iz običajnega brskalnega okna v način brez beleženja zgodovine je pameten, a če mislite, da vas bo popolnoma varno, ste krivi. Inkognito okna so odlična lastnost sodobnih brskalnikov, ki vam pomagajo, da se izognete nekaterim tehnikam sledenja na nizki ravni, vendar niso orodje za anonimnost. Uporabniki raje način brez beleženja zgodovine, ko ne želijo, da brskalniki shranijo tisto, kar iščejo, in svojo zgodovino spletnega mesta. Imajo vtis, da jih nihče ne bo mogel zaznati med aktivnostjo brez beleženja zgodovine, vendar to ni res. Med različnimi tehnikami lahko spletna mesta s piškotki spremljajo zgodovino brskanja in lahko razkrijejo tudi vaše spletne navade. Način brez beleženja zgodovine lahko pomaga pri nekaterih grožnjah, pri drugih pa ne deluje. Način brez beleženja zgodovine v Chromu je najbolj znano okno za zasebno brskanje in res je najboljša možnost. Google je bil že večkrat pozvan, naj ne zaščiti uporabnikov v načinu brez beleženja zgodovine in zavaja uporabnike, da verjamejo, da je njihova zasebna seja res zasebna.


Kaj je način brez beleženja zgodovine ?

Način brez beleženja zgodovine je način zasebnega brskanja. Preprečuje shranjevanje zgodovine brskanja, piškotki ne bodo shranjeni in vaše sledilne informacije ne bodo poslane na spletna mesta, ki jih obiščete. Vendar pa ne boste postali popolnoma anonimni na internetu. Če ima vaš računalnik programsko opremo za spremljanje, lahko vseeno zajame in spremlja vse, tudi če ste v načinu brez beleženja zgodovine. Čeprav v računalniku ni nič shranjeno v načinu brez beleženja zgodovine, vsaka stran, ki jo obiščete, še vedno prepozna vaš IP naslov. Če bi nekdo lahko videl zgodovino vaših naslovov IP za pravne namene, na primer ISP, spletno mesto in celo dnevnik strežnika iskalnika, bi lahko uporabil za sledenje vas in tudi, IT strokovnjaki ali kdor koli drug, ki je v službi zadolžen za internet sposobnost videnja, kaj ljudje počnejo v načinu brez beleženja zgodovine. Razen tega ni zasnovan za preprečevanje težav z zlonamerno programsko opremo. Ne ustvarja požarnih zidov in ne gleda virusov.

Vrzel Chromovega načina brez beleženja zgodovine:

Ko začnete sejo v načinu brez beleženja zgodovine, Chrome onemogoči API FileSystem, da ne bi pustil sledi tega, kar počnete v internetu, Chrome pa je ugotovil, da so na nekaterih spletnih mestih našli vrzel, ki je omogočala, da vidijo, kdo brskal v načinu brez beleženja zgodovine, ker ima sposobnost zaznavanja Chromovega API-ja FileSystem.

Sledenje po spletu

Spletni sistemi redno spremljajo iz nekaj razlogov. Danes je vse v ustvarjanju neverjetne uporabniške izkušnje, zato je zbiranje uporabniških podatkov nujno za to. Spletna mesta se prikazujejo na oglasih, vendar upoštevajoč uporabniško izkušnjo, objavljajo samo oglase, ki bi vas morda zanimali. Morda ste opazili možnosti za skrivanje oglasov in spletno mesto, ki vas sprašuje o vaših nastavitvah oglasov. Poleg tega njihov varnostni sistem spremlja uporabnike zaradi groženj in kibernetske kriminalitete. Več spletnih mest s piškotki prepozna vašo napravo in optimizira uporabniško izkušnjo tako, da shrani svoje nastavitve. Piškotke tretjih oseb lahko organizirajo oglaševalci, ki so povezani s tem določenim spletnim mestom. Flash piškotki se izvajajo s programom Adobe Flash Player in si zapomnite tudi svoje nastavitve. Prstni odtis naprave deluje neodvisno od piškotkov in prepozna vašo napravo skozi vaš brskalnik. Sledenje prek mobilnih aplikacij poteka prek identifikatorjev naprav, ki so značilni za OS. Sledenje med napravami deluje z več napravami, vključno s pametnimi televizorji, pametnimi telefoni, tablicami, prenosnimi računalniki itd. Sledenje DNS, ki ga izvaja vaš ponudnik internetnih storitev, je težko zaobiti..

Delovanje brez beleženja zgodovine

Način brez beleženja zgodovine je osnovna funkcija, ki je na voljo v brskalnikih, saj lahko med brskanjem brskate po omejenem obsegu. Če nočete, da bi kdo videl zgodovino brskanja, lahko zasebno brskate po spletu v načinu brez beleženja zgodovine. V računalniku preprosto odprite Chrome, v zgornjem desnem kotu bodo tri pike, kliknite jih. Nato izberite Novo okno brez beleženja zgodovine.

KRATEK: ctrl + shift + N

Preklapljate lahko med običajnimi okni Chrome in okni brez beleženja zgodovine. Zasebno brskate samo, če uporabljate način brez beleženja zgodovine.

Sledenje piškotkom

Piškotke morate izbrisati po vsaki seji ali izključiti piškotke tretjih oseb. Obstaja programska oprema, ki prepozna piškotke, tako da jih lahko tudi blokirate ločeno. Preprost način je uporaba načina beleženja zgodovine, ki preprečuje, da bi vas piškotki spremljali, saj vas ne bodo mogli prepoznati.

Odtisi prstov

Prstni odtis naprave ne shranjuje samo vaših zasebnih podatkov, ampak tudi zbira podatke o dodatkih in razširitvah brskalnika. Zaradi tega preprosto vklop beleženja načina ne ščiti pred prstnim odtisom. Za varno v načinu brez beleženja zgodovine boste potrebovali priljubljen brskalnik, ki ne uporablja nobenih razširitev.

Neposredno spremljanje

Verjetno živite z družino ali sostanovalci, ki zgodovino brskalnika lahko preverijo iz radovednosti ali po naključju. Če izbrišete celotno zgodovino, se zdi, kot da bi morali nekaj skriti. Bolje je brskati v načinu brez beleženja zgodovine, ko ne želite, da vaš brskalnik shrani te povezave v svojo zgodovino.

Čeprav ima način beleženja zgodovine svoje prednosti. Ne obljublja, da bo skril vse svoje podatke ali preprečil, da bi vas drugi prepoznali. Za šifriranje podatkov in skrivanje IP naslova potrebujete dobro VPN.

Omejitve načina brez beleženja zgodovine

Če je vaša zasebnost na spletu vaša prioriteta, morate vedeti, kaj počne beleženje beleženja zgodovine. Res je res, da ko vstopite v način beleženja zgodovine, zgodovina brskanja ne bo shranjena, piškotki ne bodo shranjeni in zgodovine iskanja ne bo, a način beleženja zgodovine vas ne bo naredil popolnoma nevidne na internetu. Brez beleženja zgodovine ne bo skrival svojega brskalnika od delodajalca, ponudnika internetnih storitev ali spletnih mest, ki jih obiščete.

 • NAČIN INCOGNITO VAM NE POMEMBNEJŠO NEVIDLJIVEGA ONLINE:

To je osnovna napačna predpostavka, da bo način brez beleženja funkcije naredil ljudi popolnoma nevidne / anonimne, kar pa ne drži. Ko zaprete zavihke brez beleženja zgodovine, se strani, ki ste si jih ogledali, ko ste v načinu brez beleženja zgodovine, ne prikažejo v zgodovini brskanja, vendar vaš delodajalec, ponudnik internetnih storitev, spletna mesta, ki ste jih obiskali, ali kdorkoli obvladuje internet v službi ali vaša šola bo lahko videla vašo zgodovino brskanja, tudi če ste to storili v načinu brez beleženja zgodovine. Torej, upamo, da bo odpravil vaše nerazumevanje glede načina brez beleženja zgodovine. Način brez beleženja zgodovine samo pomeni, da brskalnik ne shranjuje piškotkov, začasnih internetnih datotek ali zgodovine brskanja, vendar vas v internetu ne bo naredil popolnoma anonimne..

 • Sledenje DNS:

DNS strežniki domen v osnovi obstajajo, da olajšajo uporabnika, vendar se včasih lahko izkažejo za zelo problematične. DNS je imenik interneta. Namen DNS je pomagati, da vas ponudnik internetnih storitev prek IP naslova usmeri na pravo spletno mesto.

Spletne strani komunicirajo med seboj s pomočjo številk. Te številke se imenujejo IP naslovi. Ko obiščete spletno mesto, vam ni treba zapomniti dolge številke. Namesto tega lahko vnesete ime domene, kot je name.com in še vedno končate na pravem mestu. DNS prevaja človeško berljiva imena v številčne IP naslove, ki jih računalniki uporabljajo za povezavo med seboj.

Sledenje DNS omogoča ponudnikom DNS, da zbirajo vaše zasebne podatke, vključno z nastavitvami vašega spletnega mesta. To je del optimizacije uporabniške izkušnje in nastavitve primernih oglasov, na katere bi se pozitivno odzvali. Podatki za spletna mesta, o katerih se pozanimate, se v ta namen posredujejo oglaševalcem. Poleg tega obstajajo organi pregona, ki redno zbirajo vaše zasebne podatke in jih ni mogoče ustaviti. Uporabniške profile ustvarijo na podlagi informacij, ki jih na teh spletnih mestih zbirajo o vaših družbenih, političnih, verskih in spolnih nagibih. 

Storitev DNS običajno ponuja ponudnik internetnih storitev, obstajajo pa tudi druge brezplačne storitve DNS. Obstaja nekaj storitev DNS, ki imajo predpise glede izmenjave zasebnih podatkov uporabnikov, zato jih je vredno razmisliti. Google izvaja tudi zanesljivo storitev DNS, vendar zasebnosti uporabnikov ni dana prednost. Najboljša rešitev je izbira VPN-ja, ki zagotavlja lastno varno storitev DNS, ki zagotavlja, da se ne hranijo podatki.

Sistemski skrbniki

Če uporabljate napravo, ki pripada vaši šoli, zavodu ali uradu, je očitno, da lahko do podatkov o brskanju dostopa skrbnik tega omrežja. Ne samo to, ampak ko uporabljate javni Wi-Fi ali se prijavite v omrežje, ki ga osebno ne izvajate, ste izpostavljeni več varnostnim grožnjam. Vaši podatki brskanja bodo skrbniku na voljo skupaj z gesli, ki ste jih shranili v brskalniku med delom. Če ta spletna mesta nimajo ustreznega šifriranja, bo vsa vsebina, ki ste si jo ogledali in z njo sodelovali, odprta za skrbnika. Ni važno, če brskate po načinu brez beleženja zgodovine, ker vas to ne ščiti pred avtoriteto..

Poskusite se izogniti obiskom spletnih mest, ki vsebujejo občutljive informacije na napravah, ki jih osebno ne upravljate. Prav tako je najbolje, da se izognete javnim omrežjem in javnim povezavam Wi-Fi, saj obstaja velika možnost, da bo vaša naprava vložena. Način brez beleženja zgodovine je dobra ideja, vendar ostaja v celoti seznanjen s svojimi omejitvami, zato ne pustite odprtih za resne grožnje.

Najvišjo raven varnosti lahko dosežete z izbiro zanesljivega ponudnika VPN, ki ima dobre ocene uporabnikov in ponuja ustrezne funkcije po razumni ceni. Vsi ne obljubljajo, da ne bodo beležili zgodovine brskanja, zato vedno ne pozabite natančno prebrati podrobnosti. Bolje biti varen kot žal.

Povzemanje

Upamo, da vam je ta članek pomagal razumeti, kaj je način brez beleženja zgodovine, kakšne so njegove vrzeli in odpravil morebitne zmede. Zdaj veste, da v načinu beleženja zgodovine ni nobene zgodovine brskanja trajno shranjene v računalniku; vendar to ne pomeni, da ste popolnoma anonimni na internetu. Obstaja napačno prepričanje, da lahko načini zasebnega brskanja zaščitijo uporabnike pred sledenjem drugih spletnih mest ali njihovega ponudnika internetnih storitev, kar pa ne drži. Način brez beleženja zgodovine ne bo vplival na aplikacije za starševski nadzor in nekdo drug lahko pride in vnese prave ukaze za ogled datotek DNS, ki se jih način brez beleženja zgodovine ne dotika. Torej način brez beleženja zgodovine ni zapletena zaščitna funkcija, ki bi vas lahko zaščitila pred zlonamernimi napadi ali poskusi pridobivanja vaših osebnih podatkov, vaš IP naslov pa bo ostal viden. Ni varnostna nastavitev in ni zasnovan za preprečevanje težav z zlonamerno programsko opremo. Če resnično želite zaščititi svoj IP naslov, je najboljši način, da preprosto uporabite VPN.

3 najboljših VPN-jev, ki zagotavljajo popolno varnost v spletu

1. NordVPN

 • Pravilnik brez dnevnika
 • Dvojni VPN (omogoča, da se skrijete za 2 varna strežnika namesto za samo 1)
 • CyberSec (rešitev za preprečevanje zlonamerne programske opreme)
 • Samodejno stikalo za ubijanje
 • SmartPlay (za pomoč uporabnikom pri dostopu do spletnih mest, ki sicer ne bi bile na voljo zaradi internetne cenzure in blokiranja VPN)
 • Šifriranje vojaškega razreda

obisk spletnega mesta

2. ExpressVPN

 • DNS brez znanja (to je njihov zasebni šifrirani DNS)
 • Razdelitev tunelov (omogoča vam, da nekaj prometa na napravi usmerite prek VPN, ostali pa neposredno dostopajo do interneta)
 • Kill stikalo
 • Ni dnevnikov dejavnosti
 • Najboljše šifriranje v razredu
 • 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja

3. IPVanish

 • Pravilnik brez dnevnika
 • Anonimno hudourništvo
 • Zaščita več platform
 • 256-bitna AES enkripcija
James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments