Kajian Semula ProtonVPN 2020

[ware_item id=33][/ware_item]

Kebaikan

 • Dasar privasi yang luar biasa
 • Kelajuan yang sangat baik
 • Berpusat di Switzerland, perlindungan undang-undang yang kuat
 • Penyulitan kuat
 • Pencegahan kebocoran DNS
 • Bunuh Menukar dan Sentiasa Hidup
 • Sehingga 10 sambungan serentak
 • Pelan Percuma yang luar biasa
 • P2P mesra
 • Jaminan wang balik 30 hari
 • Menerima bayaran dalam Bitcoin dan wang tunai
 • Streaming Netflix dan Hulu
 • Sokongan Multi-Platform

Keburukan

 • 30+ lokasi pelayan
 • Tiada sokongan langsung 24/7
 • BBC iPlayer disekat

Mengenai ProtonVPN

ProtonVPN adalah salah satu perkhidmatan VPN yang paling pesat berkembang di dunia. Ia dibangunkan oleh pasukan saintis CERN yang sama yang membina ProtonMail, perkhidmatan e-mel yang disulitkan terbesar di dunia. Matlamat mereka adalah untuk "menjadikan keselamatan dalam talian, privasi, dan kebebasan diakses oleh semua."


Jika anda mencari perkhidmatan VPN yang boleh dipercayai, maka ProtonVPN harus menjadi pilihan pertama anda. Mereka menggabungkan kriptografi canggih, ciri keselamatan canggih, perlindungan undang-undang yang kuat, dan dasar tidak log yang ketat untuk menyediakan pengguna mereka dengan keselamatan dan privasi dalam talian yang tiada tandingannya.

Dasar Tanpa Perlindungan dan Perlindungan Undang-Undang

ProtonVPN dengan jelas menyatakan dalam Dasar Privasi mereka bahawa mereka tidak log apa-apa maklumat mengenai trafik dalam talian pengguna, alamat IP atau komunikasi mereka. Ini bermakna ProtonVPN tidak mempunyai log aktiviti pengguna untuk berkongsi dengan mana-mana pihak ketiga. ProtonVPN boleh membuat janji ini kerana mereka berpusat di Geneva, Switzerland, di mana mereka tidak terikat dengan mana-mana undang-undang pengekalan data mandatori.

Switzerland adalah rumah kepada beberapa undang-undang perlindungan privasi dan data yang paling mantap, dan mereka bukan ahli perjanjian perkongsian perisikan 14-Mata. Undang-undang Switzerland menghalang pihak berkuasa daripada memaksa ProtonVPN untuk memulakan pembalakan data pengguna, perlindungan tambahan yang menawarkan beberapa bidang kuasa undang-undang lain. Dasar dan perlindungan undang-undang ini bermakna bahawa anda boleh yakin bahawa pelayaran internet anda akan tetap tertutup.

Keselamatan Data

ProtonVPN melindungi data penggunanya dengan penyulitan AES-256 dan pertukaran utama RSA 2048-bit. Mereka juga hanya menggunakan protokol IKEv2 / IPSec dan OpenVPN, mengelakkan protokol yang mempunyai kelemahan yang diketahui seperti PPTP. Akhirnya, mereka menyediakan Pencegahan Kebocoran DNS, yang menghalang pertanyaan DNS anda daripada mendedahkan laman web yang anda lawati. Ini semua sangat teknikal, tetapi ini bermakna ProtonVPN melindungi data anda dengan penyulitan paling canggih.

ProtonVPN juga menawarkan beberapa ciri keselamatan premium yang unik:

Teras Selamat

Jika anda mengaktifkan Core Secure, trafik internet anda akan dihalakan melalui pelayan di Switzerland, Iceland atau Sweden dan kemudian ke pelayan keluar di negara pilihan anda. Dengan mengarahkan lalu lintas anda melalui dua pelayan, Secure Core menambah lapisan perlindungan yang lain ke pelayaran internet anda. Walaupun sambungan VPN pelbagai hujung adalah umum, Core Secure membezakan dirinya dalam usaha ProtonVPN berjalan untuk memastikan pelayan teras Secure mereka tidak boleh diganggu.

Bunuh Menukar dan Sentiasa Hidup

Kedua ciri ini akan melindungi data anda walaupun anda diputuskan sambungan dari pelayan VPN anda. Ciri yang anda boleh gunakan bergantung kepada aplikasi yang anda gunakan untuk menyambung kepada ProtonVPN, tetapi Kill Switch akan menghentikan semua sambungan rangkaian jika anda terputus sambungan semasa Selalu akan segera cuba menyambung semula anda ke pelayan VPN.

Tor atas VPN

ProtonVPN membolehkan anda mengarahkan sambungan anda melalui rangkaian Tor dengan satu klik. Tor adalah rangkaian dalam talian tanpa nama yang anda boleh gunakan, dan ciri ini menjadikannya sangat mudah untuk diakses.

Pelan Percuma

Apa yang paling mengagumkan tentang ProtonVPN ialah Pelan Percuma yang unik. Pengguna bebas tidak tertakluk kepada sebarang iklan yang menyerang privasi, malware, atau had lebar jalur - dan sejak ProtonVPN tidak menyimpan sebarang log, anda tidak perlu risau tentang mereka yang menjual data anda. Rancangan berbayar mereka menyokong perkhidmatan percuma mereka. Walaupun anda hanya terhad kepada satu sambungan dan hanya boleh memilih dari jumlah pelayan yang terhad di tiga negara, ini masih merupakan pelan bebas terbaik yang telah kita lihat.

Kelajuan tinggi & Prestasi

ProtonVPN melancarkan pelayan high-end dengan pautan jalur lebar tinggi untuk memastikan kelajuan sambungan pantas untuk penggunanya. Ini menjadikan VPN yang sempurna untuk menjamin sambungan internet anda semasa melayari web, menstrim muzik, atau menonton video.

Kelajuan akan berbeza antara Pelan Percuma, Asas, dan Plus kerana beban yang berlainan di pelayan kami. Pengguna ProtonVPN Plus umumnya mempunyai prestasi tertinggi kerana terdapat lebih sedikit pengguna Plus dan kerana banyak pelayan Plus berada pada rangkaian 10 Gbps.

Ciri-ciri tambahan

ProtonVPN juga menonjol apabila anda melihat ciri-ciri tambahan yang ditawarkannya.

Selamat Streaming

Netflix telah berusaha keras untuk menghalangi banyak perkhidmatan VPN yang boleh, tetapi bukan ProtonVPN. Jika anda menyambung ke mana-mana pelayan Plus di Amerika Syarikat, anda boleh menonton rancangan Netflix kegemaran anda dengan selamat. Ini juga terpakai kepada Hulu.

P2P

ProtonVPN sesuai untuk perkongsian fail P2P. Dengan menyambung ke pelayan yang ditetapkan yang telah dioptimumkan untuk trafik P2P, anda boleh dengan mudah berkongsi fail dengan rakan anda.

Apps & Pelanjutan

ProtonVPN mempunyai pelanggan asli untuk Android, Windows, macOS, Linux, dan iOS, serta untuk router.

Kajian Semula ProtonVPN 2020

Saiz Rangkaian

Sekiranya terdapat satu kelemahan kepada ProtonVPN, ia adalah saiz rangkaian mereka. Mereka hanya tidak menawarkan banyak pelayan di negara-negara seperti VPN yang lain. Walau bagaimanapun, kemungkinan ini tidak akan berlaku lagi. Mereka telah menambah pelayan baru pada kadar yang cepat dan telah secara dramatik meningkatkan pilihan negara mereka.

Harga

ProtonVPN menawarkan pilihan bil bulanan dan tahunan. Dengan pilihan tahunan, anda mendapat diskaun 20% pada harga bulanan.

Harga untuk empat rancangan adalah seperti berikut:

 • Pelan percuma - percuma
 • Pelan asas - $ 4 sebulan ($ 5 jika dibilkan bulanan)
 • Rancangan tambahan - $ 8 sebulan ($ 10 jika dibilkan bulanan)

Kajian Semula ProtonVPN 2020Harga

Rancangan penglihatan - $ 24 sebulan pada langganan tahunan atau $ 30 jika dibilkan setiap bulan.

ProtonVPN menyokong kaedah pembayaran berikut:

Kad kredit dan debit
PayPal
Bitcoin
Tunai
Pemindahan wayar

Walaupun harga ProtonVPN agak mahal daripada purata industri, ciri-ciri premium menjadikannya berbaloi, dan pilihan rancangan memberi anda fleksibiliti untuk mendapatkan apa yang anda mahukan. Semua pelan VPN termasuk jaminan jaminan wang 30 hari yang membuat pembelian bebas risiko.

Kesimpulannya

ProtonVPN adalah pilihan yang sangat baik bagi mereka yang mahukan data dalam talian mereka selamat dan terjamin. Mereka telah memenuhi janji mereka untuk menjadikan keselamatan internet cukup mudah bagi sesiapa sahaja untuk menggunakannya. Apabila kami menguji ProtonVPN, kami menikmati reka bentuk intuitif - ia adalah proses mudah untuk log masuk, menyambung, dan bertukar antara pelayan dan negara yang berbeza, menjadikannya mudah bagi sesiapa untuk menggunakan ProtonVPN untuk memastikan data dalam talian mereka.

Ciri-ciri keselamatan lanjutan mereka, Rancangan Percuma mereka yang memenangi anugerah, dan dedikasi mereka untuk melindungi privasi pengguna mereka menjadikan ProtonVPN salah satu VPN terbaik di sekeliling.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments