Kaj je VPN in kako deluje

[ware_item id=33][/ware_item]

Medtem ko ima internet zelo pomembno vlogo v našem vsakdanjem življenju, je za nas še vedno pogosto nevaren. Zato je varnost na internetu nujna. Številne storitve so bile posodobljene in se izvajajo po spletu. Dnevno delite občutljive informacije na internetu. Tam so tam hekerji in plenilci, na katere morate biti pozorni. Morda boste presenečeni, ko boste izvedeli, kako enostavno in cenovno je varno spletno uporabljati VPN.


Če želite razumeti, kako deluje VPN, morate najprej razumeti, kaj točno VPN počne.

Ključni dve funkciji VPN-ja

Navidezno zasebno omrežje (VPN) je posel 2 v 1. Če ga potrebujete za en namen, dobite drugo storitev skupaj z njim. Preberite si, če želite razumeti, kaj sta ti dve ključni funkciji in kako vam lahko v celoti naredijo boljše spletno izkušnjo.

Spletna zaščita

Protivirusna programska oprema postaja iz dneva v dan bolj napredna. Torej ni razloga za zaskrbljenost, če imate v napravi nameščen odličen, kajne? Napačno! Med delom v napravi brez povezave in prek spleta obstaja velika razlika. Edini način, kako bi virus lahko prišel v vaš sistem brez povezave, je, če bi ga v sistem uvedli prek diska ali USB-ja. To bi takoj spodbudilo vaš antivirus. Opozorila bi vas na nevarnost in se lotila odpravljanja. Virus ni edina nevarnost na svetovnem spletu. Hekerji vas čakajo, da spustite svojega čuvaja. Ko ste povezani z javnim Wi-Fi-jem, lahko kateri koli drug uporabnik, ki uporablja isti Wi-Fi, preide v vaš sistem. Predstavljajte si, da ogrožate svoje račune v družbenih medijih, bančne račune in uhajanje svojih osebnih podatkov.

Drugo vse bolj težavno vprašanje je dejanje vohunjenja uporabnikov s strani vladnih agencij. Zakon lahko spoštuje zasebnost uporabnikov, vendar vlada lahko vedno najde vrzeli, s katerimi lahko premakne. Obstaja veliko organizacij, ki se lotijo ​​spremljanja vaših zasebnih podatkov. Te podatke uporabljajo za ustvarjanje uporabniških profilov. Marketinški raziskovalci delujejo podobno, čeprav imajo morda manj virov kot vlada. Vaš uporabniški profil je na voljo, ko vam želijo izbrati izdelke / storitve. Netizenci so že besni nad tem, koliko nadzora takšnih organizacij nadzirajo njihovi zasebni podatki. Sploh ne najdejo zalezovanja ali nenehnega bombardiranja z zaželenimi oglasi.

Na Facebooku je prišlo do velikega vznemirjenja, ker je neetično zbiral podatke svojih uporabnikov in jih uporabljal za ustvarjanje dobička. Facebook je le ena aplikacija. Predstavljajte si, da ste izpostavljeni vsako sekundo, ko ste na spletu. Facebook sploh ni naveden kot kriminalna združba. Se zavedate organizirane kibernetske kriminalitete, ki prinaša vašo nevednost? To je precej strašljiva misel in grožnja je resnična

Kaj lahko torej storimo, da se temu neupravičenemu nadzoru izognemo?

Preberite vodnik: Kako izbrati storitev VPN

Medtem ko je najbolje, da s seboj nosite svojo internetno napravo, je včasih uporaba javne Wi-Fi ali povezave z omrežjem neizogibna. Tu se vklopi VPN, da shranite dan! Običajno vaši dohodni in odhodni podatki tečejo naokrog, s čimer lahko vsakdo, ki ima ustrezno programsko opremo, zaspi po vas. Kako deluje VPN je, da ustvari šifriran kanal izključno za vaše podatke. Kadar koli pošiljate ali prejemate podatke, ko je vaš VPN vklopljen, varno prehaja skozi ta kanal. Tako noben drug uporabnik ne more vdreti v vaš sistem. Število naprav, ki jih lahko zavarujete z enim VPN računom, se razlikuje od podjetja do podjetja. Doma lahko na svoj VPN račun povežete več naprav ali zaščitite ročno napravo na poti, medtem ko ste v javnem omrežju / Wi-Fi.

Morda vas skrbi, ker so zanesljivi VPN-ji najdražji. Tu je hitri nasvet: izberite daljšo naročnino, da se denar, ki se zaračuna vsak mesec, zmanjša za velik odstotek. Še en izziv za dolgoročne obveznosti je, da vam je pogosto dovoljeno istočasno povezovanje z več napravami. Ko spoznate, kako storitve VPN delujejo za zagotavljanje zaželene kakovosti po nizkih cenah in hkrati ohranjajo zdrav dobiček, razumete, kako to izkoristiti.

Dostop odobren

Pogosto obstajajo omejitve za spletno vsebino, odvisno od tega, kje živite. To je lahko posledica zakonov o avtorskih pravicah, ki se razlikujejo na različnih lokacijah ali vladnih prepovedi. Morda se zavedate, da nekatere države močno prepovedujejo vsebino za odrasle. Druge vlade imajo bolj pereče razloge, ki se vrtijo okoli politike. V opoziciji pogosto obstajajo ljudje, ki objavljajo vsebino, ki je lahko vladajoča stranka žaljiva. Drugič to ni notranja situacija, ampak vlada, ki poskuša državljanom omejiti dostop tujih vsebin.

Na primer, na Kitajskem je več spletnih mest z novicami prepovedano. Azijske drame v današnjem času pridobivajo na priljubljenosti med množicami, vendar mnoga priljubljena korejska dramska spletna mesta ne dovoljujejo ogledov zunaj Južne Koreje. Seveda morate vedeti, kako razvpita je japonska glasbena industrija, ko gre za goreče obrambo njihovih avtorskih pravic. Na YouTubu ali drugih brezplačnih pretočnih platformah le redko najdete japonske albume. Obstajajo kratke različice njihovih uradnih glasbenih videov in to je to. Vsekakor si zaslužijo, da dobiček, ki so ga zaslužili s svojimi naložbami, obdržijo za zaščito gospodarstva svoje države, vendar je prepoved prestroga za mednarodne navijače.

Zanesljiva VPN je najboljša rešitev za takšne težave, zato ugotovimo, kako deluje VPN, da se zavede sistem.

Kako deluje VPN, ki omogoča dostop do omejene vsebine, deluje tudi tako, da preprečuje sledenje prek vašega naslova IP. Zato je to neposredno povezano s poglavjem o spletni zaščiti in o tem, kako si VPN-ji privoščijo dvojno ugodnost. Najprej ugotovimo vaš IP naslov Na svetovni splet ste povezani prek ponudnika internetnih storitev (ISP). Strežnik so vam dodelili. IP naslov tega strežnika je vaš resnični naslov IP. Prikaže se vsakič, ko obiščete spletno mesto. Na voljo je vsem na drugem koncu. Omogoča vam spremljanje zaradi vladnega spremljanja ali trženja.

Kaj je rešitev? Skrij svoj pravi IP naslov! Točno tako deluje VPN. Ko vklopite VPN, izberete strežnik glede na lokacijo, ki jo želite prikazati spletnim mestom. Če želite na primer gledati korejsko dramo, mora biti viden južnokorejski IP naslov; v nasprotnem primeru vam spletno mesto ne bi moglo ogledati videoposnetka. V tem primeru med možnostmi VPN izberite želeno lokacijo kot svojo želeno lokacijo. Vaš ponudnik VPN vam bo dodelil strežnik v Južni Koreji. Z vidika tega dramskega spletnega mesta bo vaš IP naslov pokazal, da ste trenutno prijavljeni iz Južne Koreje. Torej vas spletna stran ne bo ustavila pri gledanju te drame. Zgodilo se je, da se IP naslov tega južnokorejskega strežnika zdaj pojavi kot vaš IP naslov kjer koli, razen če spremenite možnosti VPN. To prikrije vaš resnični naslov IP in resnična lokacija popolnoma.

Ne skrbite, če ne najdete strežnika, ki deluje z vašo določeno aplikacijo za pretakanje ali spletnim mestom. Večina dobrih ponudnikov VPN ponuja 24-urni klepet v živo z usposobljenimi strokovnjaki. Z lahkoto najdejo najprimernejši strežnik za vas in vam svetujejo glede idealnega protokola VPN za vaš namen. Strežnik bi moral biti blizu vas po hitrem pretakanju, zato bi bilo super, če bi imel vaš ponudnik VPN veliko število strežnikov. Ta porazdeli obremenitev med strežnike, kar omogoča hitrost strele za Torrenting, igre in pretakanje.

Zdaj, ko ste se naučili, kaj je VPN in kako deluje, se morate zavedati svojih možnosti. Obstaja več odličnih ponudnikov VPN, vendar bodite pozorni, da mnoga spletna mesta začenjajo uvajati prepovedi za priljubljena VPN podjetja. Morate opraviti malo raziskav, odvisno od tega, zakaj potrebujete VPN. Oglejte si priljubljene VPN-je, ki so znani po tem, da poskrbijo posebej za vaše uporabnike. Obstaja več VPN-ji, znani po igrah na srečo, pretakanje in Torrenting Location sta izredno pomembna, če se veselite odklepanja omejenih spletnih mest / aplikacij. Preverite, ali ugodnosti, ki jih ponujajo, ustrezajo vašim potrebam in ali je cena prava. Ni šans, da danes s raznolikostjo, ki je na voljo, ne boste našli popolnega VPN-ja.

Slikovni krediti: wpbeginner.com

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments