IP-cím elrejtése VPN-sel

[ware_item id=33][/ware_item]

Ez a numerikus cím sebezhető helyzetbe hozza Önt minden alkalommal, amikor az internetet felkeresi, a közösségi média ellenőrzésétől kezdve a játékig és a barátokkal való csevegésig, AZONOSÍTVA!


A magánélet, a személyazonosság-lopás, a kémprogramok és a spam teljes hiánya akkor jelentkezik, amikor szinte a világ bármely pontján böngészi, de lehetősége van inkognitómódra. Az IP-cím elrejtése! Néhány egyszerű lépéssel biztonságosan böngészhet szinte bármilyen webhelyen a világ bármely pontjáról, még akkor is, ha nyilvánosabb Wi-Fi kapcsolatot használ.

Az IP az Internet Protocol-t jelenti, és egyszerűen fogalmazva: ez egy módja annak, hogy az egyik számítógép (vagy táblagép vagy telefon) kommunikáljon a másikkal az interneten. Szó szerint összeköti Önt az összes többi digitális eszközzel online. Az Ön IP-címe négy szám, és mindegyik egy-három számjegyből áll. Tehát ez lehet valami 76.103.2.567 vagy 98.102.56.32. Nem számít, valójában mi a számod, ez a négy szám lehetővé teszi az adatok online küldését és fogadását.

Az IP-címek statikus vagy dinamikusak, vagyis változnak, vagy nem változnak. A statikus IP-cím állandóan változatlan marad, és mindig jelzik, hogy hol tartózkodik. A dinamikus címeket azonban minden egyes bejelentkezéskor egy opciókészletből kölcsönözünk.

Minden számítógéppel és interneten működtetett modullal egyedi IP-címet kapott, hogy csatlakozzon az internethez az internetszolgáltató által. Amikor ellátogat egy weboldalra, az IP-cím be lesz jelentkezve ezekbe a szerverekbe. Amikor az internetet használja webhelyek elérésére, az internetes tevékenységeit a nyilvános IP-cím segítségével rögzítik és naplózják.

Miért van szüksége a láthatatlanság köpenyére??

A számítógépes bűnözők illegális tartalmat tölthetnek le az Ön IP-címének azonosítója alatt. Letölthetnek kalóz filmeket, zenéket és videókat - ami bajba kerülne az internetszolgáltatóval.

IP-cím megadásakor a támadó a földrajzi helymeghatározási technológiát használhatja annak meghatározására, hogy melyik régióban, városban vagy államban tartózkodik. Ezzel eldönti, hogy a terület méltó-e a cél a jövőbeli támadásokhoz. Lehet, hogy például IP-címeket keresnek gazdagabb helyeken vagy kevésbé biztonságos műveltségű területeken, hogy több támadást kapjanak, vagy könnyebben behatolhassanak a rendszerbe.

Fontolja meg az IP-cím elrejtését

A bűnözők nemcsak az Ön IP-címét használhatják nagyobb mértékű támadásokhoz, hanem a hálózat közvetlen megcélzásához és a különféle támadások elindításához is. Az egyik legnépszerűbb a DDoS támadás (elosztott szolgáltatásmegtagadás). Ez a fajta cyberatka akkor fordul elő, amikor a rossz fiúk korábban fertőzött gépeket használnak, hogy nagy mennyiségű kérést generálnak a célzott rendszer vagy kiszolgáló elárasztására. Ezzel túl sok forgalmat generál a kiszolgáló kezelésére, ami a szolgáltatások megszakadásához vezet. Alapvetően leállítja az internetet.

Az online játékosok különösen magas kockázatnak vannak kitéve, mivel képernyőjük streaming közben látható (amelyen IP-cím felfedezhető).

Malware fertőzés? Óvakodik!

A számítógépes bűnözők szörnyűen ravaszkodhatnak az IP-cím megkeresésében. Íme néhány módszer a támadók fúrására, hogy megtekintsék ezt a varázslatos számot.

A támadók a szociális mérnökök segítségével becsapják Önt az IP-cím feltárására. Például a Skype és más azonnali üzenetküldő alkalmazások segítségével találhat meg téged, amelyek mindegyike IP-címeket használ a kommunikációhoz. Ha ezekkel az alkalmazásokkal beszélget idegenekkel, fontos megjegyezni, hogy látják az Ön IP-címét. A támadók a Skype Resolver nevű eszközt használhatják, ahol megtalálják az Ön IP-címét, amikor csak a felhasználóneved ismeri.

Ezenkívül a bűnözők nyomon követhetik az Ön IP-címét azáltal, hogy egyszerűen követik az online tevékenységet. Bármely számú online tevékenység felfedheti az Ön IP-címét, a videojátékok lejátszásától a weboldalak és fórumok kommentálásáig.

VPN - biztonságos égbolt egy IP-címhez

Mindegyik az IP-cím biztonságához szükséges lépésekre csökken. Így távolíthatja el IP-címét a bűnözők kezétől.

A Virtuális magánhálózat használata titkosítás és proxy-alagút használatával védi az adatokat online. Elrejti az Ön IP-címét és átirányítja a forgalmat egy különálló kiszolgálón keresztül, így sokkal biztonságosabbá teszi az internetet. A VPN szolgáltatások kétségkívül a legjobb gyakorlat az IP-cím elrejtésében. Interneten megtalálhatók havi szolgáltatási díjakkal, azonban az ár minden házfelhasználó számára nem éri meg. Vannak ingyenes VPN-szolgáltatások is, de ne számítsanak rájuk, hogy elég gyorsak bármilyen streaminghez vagy játékhoz.

ExpressVPN

Az ExpressVPN az első számú az IP elrejtésében a kill kapcsoló funkcióval. Ez a zseni, amely titkosítja az internetes forgalmat, és elrejti IP-címét a hackerek és kémek ellen.

További legjobb VPN-szolgáltatások, amelyeket az IP-cím elrejtéséhez használhatnak, a PIA (Private Internet Access), ahol névtelenül böngészhet egy rejtett IP-vel, amely lehetővé teszi a Wi-Fi biztonságot a VPN szolgáltatással. Az anonim VPN-alagutak a legjobb módja a magánélet védelmének, a magán-Internet hozzáférés pedig a legjobb VPN-szolgáltatással rendelkezik.

Vyprvpn

A VyprVPN segítségével 200 000+ IP címet, 700+ szervert és egyszerű, korlátlan szerverváltást kínál. A VyprVPN a legmagasabb szintű sebességet és biztonságot kínálja.

A VPN-k a számítógép összes internetes forgalmával működnek, szemben a webalapú proxykkel, amelyek csak a böngészőn keresztül működnek. Ide tartozik az üzenetküldés és a fájlátvitel.

NordVPN

nordvpn webhely

A NordVPN titkosítása megvédi Önt attól, aki hozzáfér az online adataihoz, akár számítógépes bűnözők, snoopers vagy törekvő tizenéves hackerek..

látogasson el a weboldalra

A VPN-szolgáltatók mindegyikének szerverei a világ számos országában találhatóak, így láthatatlanság köpenyt viselhetnek.

A VPN használata

Letöltheti és telepítheti a VPN (virtuális magánhálózat) szoftvert. Szüksége lesz rendszergazdai hozzáférésre a számítógépen. A legtöbb VPN-szoftver előfizetést igényel. Cserébe hozzáférhet anonim IP-k ezreihez, amelyeket használhat.

A VPN sokkal magasabb szintű titkosítást kínál, mint a webes proxyk. Ha inkább nem tölti le a szoftvert, hanem manuálisan adja meg a VPN kapcsolat részleteit, akkor beállíthatja a VPN-t a Windows vezérlőpultján. Válassza az Internetbeállítások lehetőséget. A csatlakozáshoz továbbra is meg kell szereznie egy IP-t. A Kapcsolatok lapon kattintson a VPN hozzáadása elemre. Megnyílik a VPN ablak. Írja be azt az IP-címet, amelyhez csatlakozik. Ha a VPN felhasználónevet és jelszót igényel, akkor a rendszer kéri, hogy adja meg. Brácsa!

image kreditek: www.Lifewire.com

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments