Hvad er en VPN og hvordan det fungerer

[ware_item id=33][/ware_item]

Mens internettet spiller en enorm rolle i vores daglige liv, er det stadig, ofte, farligt for os, når det kommer til data. Derfor er sikkerhed et must på Internettet. Mange tjenester er blevet opdateret for at blive udført online. Du deler dagligt følsomme oplysninger på Internettet. Der er hackere og rovdyr derude, som du skal holde øje med. Du kan blive overrasket over at lære, hvor nemt og overkommeligt det er at være sikker online ved hjælp af en VPN.


For at forstå, hvordan en VPN fungerer, skal du først forstå, hvad nøjagtigt en VPN gør.

De to grundlæggende funktioner i en VPN

Et virtuelt privat netværk (VPN) er en 2-i-1-type aftale. Så hvis du har brug for det til et formål, får du den anden service sammen med den. Læs videre for at forstå, hvad disse to nøglefunktioner er, og hvordan de kan give dig en bedre online oplevelse.

Online beskyttelse

Anti-virussoftware bliver mere avanceret dag for dag. Så der er ingen grund til at være bekymret, hvis du har en stor installeret på din enhed, ikke? Forkert! Der er en stor forskel mellem at arbejde på din enhed offline og online. Den eneste måde, en virus kan komme ind i dit system offline, er, hvis den blev introduceret til dit system via disk eller USB. Det vil straks anspore din antivirus til handling. Det vil advare dig om faren og gå til at løse den. En virus er ikke den eneste fare på Internettet. Der er hackere, der bare venter på, at du skal lade din vagt ned. Når du er knyttet til en offentlig Wi-Fi, kan enhver anden bruger, der bruger den samme Wi-Fi krybe ind i dit system. Forestil dig at gå på kompromis med dine sociale mediekonti, bankkonti og lækage af dine personlige oplysninger.

Et andet stadig mere frustrerende spørgsmål er handlingen om at spionere på brugere fra regeringsorganer. Loven respekterer muligvis brugernes privatliv, men regeringen kan altid finde smuthuller til at omgå den. Der er masser af organisationer, der lurer rundt og holder øje med dine private data. De bruger disse oplysninger til at generere brugerprofiler. Marketingforskere arbejder på samme måde, selvom de måske har færre ressourcer end regeringen. Din brugerprofil er praktisk, når de ønsker at skubbe udvalgte produkter / tjenester til dig. Netizens er allerede rasende over, hvor meget kontrol sådanne organisationer har over deres private data. De finder ikke at blive forfulgt eller konstant bombardement med reklamer overhovedet ønskværdige.

Der var et stort oprør over Facebook med at samle data fra sine brugere uetisk og bruge dem til at generere overskud. Facebook er kun en app. Forestil dig at være så udsat for hvert eneste sekund, at du er online. Facebook er ikke engang opført som en kriminel organisation. Er du opmærksom på den organiserede cyberkriminalitet, der drager fordel af din uvidenhed? Det er en temmelig skræmmende tanke, og truslen er reel

Så hvad kan der muligvis gøres for at undgå denne uberettigede overvågning?

Læs vejledning: Sådan vælger du en VPN-tjeneste

Selvom det er bedst at transportere din egen internetenhed, er der tidspunkter, hvor det er uundgåeligt at bruge en offentlig Wi-Fi eller at oprette forbindelse til et netværk. Det er her en VPN svinger ind for at redde dagen! Normalt flyder dine indkommende og udgående data frit, så alle med den rigtige software kan snuppe på dig. Sådan fungerer en VPN er, at den opretter en krypteret kanal udelukkende til dine data. Hver gang du sender eller modtager data, mens din VPN er tændt, passerer de sikkert gennem denne kanal. På denne måde kan ingen andre brugere bryde ind i dit system. Antallet af enheder, du muligvis sikrer med en VPN-konto, varierer fra virksomhed til virksomhed. Du kan linke flere enheder til din VPN-konto derhjemme eller beskytte din håndholdte enhed under farten, mens du er på et offentligt netværk / Wi-Fi.

Du bekymrer dig måske over, at pålidelige VPN'er er de dyreste. Her er et hurtigt tip: vælg et længere abonnement, så de penge, der opkræves hver måned, reduceres med en betydelig procentdel. En anden fordel ved at vælge langsigtede forpligtelser er, at du ofte har tilladelse til samtidig at oprette forbindelse til flere enheder. Når du først har forstået, hvordan VPN-tjenester fungerer for at give ønskelig kvalitet til lave priser, mens du opretholder en sund fortjeneste, forstår du, hvordan du drager fordel af det.

Der gives adgang

Der er ofte begrænsninger for onlineindhold, afhængigt af hvor du bor. Dette kan skyldes ophavsretlige love, der adskiller sig forskellige steder eller forbud mod myndighederne. Du er måske opmærksom på, at nogle lande har et stærkt forbud mod almindeligt indhold af voksne. Andre regeringer har mere presserende grunde, der drejer sig om politik. Der er ofte mennesker i oppositionen, der offentliggør indhold, der kan være stødende for det regerende parti. Andre gange er det ikke en intern situation, men en regering, der prøver at begrænse borgerens adgang til udenlandsk indhold.

Der er f.eks. Flere internationale nyhedswebsteder, der er forbudt i Kina. Asiatiske dramaer vinder popularitet blandt masserne i disse dage, men mange populære koreanske dramawebsteder tillader ikke visning uden for Sydkorea. Selvfølgelig skal du vide, hvor berygtet den japanske musikindustri er, når det drejer sig om voldsomt at forsvare deres ophavsret. Du kan sjældent finde nogen japanske albums på YouTube eller andre gratis streamingplatforme. Der er korte versioner af deres officielle musikvideoer, og det er det. De fortjener bestemt at bevare de overskud, de har tjent fra deres investeringer for at beskytte deres lands økonomi, men forbuddet er for hårdt for internationale fans.

En pålidelig VPN er den bedste løsning til sådanne problemer, så lad os finde ud af, hvordan en VPN fungerer for at narre systemet.

Sådan fungerer en VPN for at give adgang til begrænset indhold, fungerer også til at forhindre dig i at blive sporet via din IP-adresse. Derfor er dette direkte knyttet til sektionen om online-beskyttelse, og hvordan VPN'er giver dobbelt fordel. Lad os identificere din IP-adresse først. Du er tilsluttet internettet via din internetudbyder (ISP). De har tildelt en server til dig. Serverens IP-adresse er din rigtige IP-adresse. Det vises, når du besøger et websted. Det er tilgængeligt for alle i den anden ende. Det giver dig mulighed for at blive sporet til regeringsovervågning eller markedsføringsformål.

Hvad er løsningen? Skjul din rigtige IP-adresse! Dette er netop, hvordan en VPN fungerer. Når du tænder for din VPN, vælger du en server baseret på den placering, du vil vise til websteder. Hvis du f.eks. Vil se et koreansk drama, skal en sydkoreansk IP-adresse være synlig; Ellers tillader webstedet ikke dig at se videoen. I dette tilfælde skal du vælge Sydkorea som din foretrukne placering blandt VPN-indstillingerne. Din VPN-udbyder tildeler dig en server i Sydkorea. Fra det dramawebstedes synspunkt viser din IP-adresse, at du i øjeblikket er logget ind fra Sydkorea. Så webstedet vil ikke forhindre dig i at se det drama. Hvad der er sket er, at IP-adressen på den sydkoreanske server nu vises som din IP-adresse overalt, medmindre du ændrer dine VPN-indstillinger. Dette skjuler din rigtige IP-adresse og ægte placering perfekt.

Bare rolig, hvis du ikke kan finde en server, der fungerer med din specifikke streaming-app eller dit websted. De fleste gode VPN-udbydere tilbyder 24/7 live chat med uddannede fagfolk. De kan nemt finde den bedst egnede server til dig og give råd om den ideelle VPN-protokol til dit formål. Serveren skal være tæt på dig for streaming i høj hastighed, og det ville være dejligt, hvis din VPN-udbyder ejer et stort antal servere. Dette fordeler belastningen mellem servere, hvilket muliggør lynhastighed til Torrenting, spil og streaming.

Nu, hvor du har lært, hvad en VPN er, og hvordan den fungerer, skal du være opmærksom på dine muligheder. Der er flere gode VPN-udbydere, men pas på, at mange websteder begynder at indføre forbud mod populære VPN-virksomheder. Du skal undersøge lidt, afhængigt af hvorfor du har brug for VPN. Tjek populære VPN'er, der er berømte for catering især til din type brugere. Der er flere VPN'er kendt for spil, streaming og Torrenting-placering er ekstremt vigtigt, hvis du ser frem til at låse begrænsede websteder / applikationer op. Kontroller, om fordelene, de tilbyder, matcher dine behov, og om prisen er rigtig. Der er ingen chance for, at du ikke finder den perfekte VPN med den tilgængelige sort i disse dage.

Billedkreditter: wpbeginner.com

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments