Hogyan kell használni a VPN-t a TOR-val a határozatlan online védelem érdekében

[ware_item id=33][/ware_item]

Amikor olyan biztonság nélkül böngészi, mint a TOR vagy a Virtual Private Network, ki lehet téve a hackereknek és az adat-snooptereknek. Tehát el kell kezdenie használni őket, ha meg akarja akadályozni, hogy ez megtörténjen. 


A nagyon tudatlan emberek számára gondoljon arra, mikor csatlakozik egy közúti étteremhez vagy egy nemzetközi repülőtérhez, és ezeket a figyelmeztetéseket kapja, hogy a hálózatukon keresztül küldött kérése sérülékeny lehet. Az összes hálózat, de a pontos nyilvános hálózatok ki vannak téve a forgalom elemzésének.

Ezek a biztonsági eszközök nélkülözhetetlenek az Ön személyes adatainak, például a hitelkártya-adatok, a felhasználónevek, a jelszavak, a cím, a kapcsolattartási adatok és az online személyes adatok védelme érdekében. Ez jobban hajlamos a lopásokra nyilvános Wi-Fi használatakor. 

Annak érdekében, hogy megvédje magát a támadásoktól és a magas szintű ellenőrzésektől, a Virtual Private Network vagy a TOR ajánlott. 

Azok számára, akiknek fogalma sincs arról, hogy mi a virtuális magánhálózat és a TOR, hadd kezdjem egy rövid áttekintéssel e két dologról. 

A VPN (virtuális magánhálózat) egy olyan típusú hálózat, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az interneten biztonságos és névtelen böngészést.

A TOR fő célja, hogy az azonosítást és az útválasztást elválasztva elrejtse a felhasználó személyazonosságát és online tevékenységét a megfigyeléstől. Mindkét hálózatnak van egy közös tulajdonsága, azaz a magánélet.

Tor és VPN használata - Részletes elemzés

A Tor és a VPN használata egyaránt trükkös, és még nem megfelelő alkalmazás esetén is veszélyes lehet. A VPN-forgalom Toron keresztül történő fordítása vagy fordítva bizonyos jelentős előnyökkel és hátrányokkal jár, a fenyegetéstől függően. 

Mindkét szolgáltatás adatvédelmi elemet nyújt, de a legtöbb ember nem ismeri azt, hogy ha mindkét hálózatot összekapcsolja, az eredmények hihetetlenek. Ez a kapcsolat akár virtuális magánhálózaton is megvalósítható a TOR-on keresztül, akár a TOR-on a virtuális magánhálózaton keresztül. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. Amikor a virtuális magánhálózatot a TOR-on keresztül használja, először csatlakoznia kell a Tor-hoz, majd egy virtuális magánhálózati szerverhez.

A számítógépe fog;

 -> Titkosítás VPN-sel-> Tor -> VPN -> Internet.

Az egyik nagyszerű virtuális magánhálózati szerver az ExpressVPN, miután elindította a hagymahelyét. Mivel ebben az esetben először csatlakozik a TOR-hoz, és a virtuális magánhálózati szervernek nincs értelme a valódi IP-címéről. Ez lehetővé teszi, hogy olyan szerverhelyeket válasszon, amelyek kiválóan alkalmasak a földrajzi hamisításra. Azt is irányítja az internetes forgalmat a Tor-on keresztül, még azokon a programokon keresztül is, amelyek általában nem támogatják. Csak így lehet a VPN-szolgáltatót kapcsolatba lépni Önnel. 

A „Tor virtuális magánhálózaton keresztül” részben először csatlakoznia kell a virtuális magánhálózati szerverhez, majd torlódni, mielőtt végül az internetet használja. Ebben az Internet szolgáltatónak nincs értelme arról, hogy Tor-ot használ, de tud a Virtuális Magánhálózat kapcsolatáról. Ez lehetővé teszi a Tor rejtett szolgáltatásaihoz való hozzáférést. Ennek a kapcsolatnak a legnagyobb hátránya azonban az, hogy az igazi IP-címed ki van nyitva és nyitva áll az Internet szolgáltató előtt..

Olvas: IP-cím elrejtése

Aggódhat az a kérdés, hogy miért szükséges összekapcsolni mindkét hálózatot.

Ez nem azok számára szól, akiknek szó szerint semmi nem rejtőzik el, mint az átlagos internetező. A virtuális magánhálózat vagy a TOR önmagában történő felhasználásának elegendőnek kell lennie egy ilyen felhasználó számára. 

De ismét egy olyan világban, ahol fogalmam sincs, ki férhet hozzá adataihoz a fiókok feltörésével vagy a naplóelőzmények nyomon követésével, minden bizonnyal fontos megtenni ezt a nagy lépést az adatvédelem és biztonság fokozása érdekében, mindkét szolgáltatás kombinálásával. Ez szinte lehetetlenné teszi az online személyek azonosítását, vagy árthat.

Tor & A VPN Combo elég erős?

-> Sem a VPN, sem a TOR önmagában nem teljes mértékben hatékony, és felmerül a kérdés, hogy mindkettő egyszerre működik-e vagy sem. Ezzel dupla rétegű adatvédelmet biztosít a felhasználó számára.

Az egyik gyakran feltett kérdés az, hogy ez a kombináció elég erős-e a határozatlan online védelemhez? Nos, mindenekelőtt olyan VPN-t kell használnia, amely valamilyen titkosítást alkalmaz, például a NordVPN-t, amikor az internetet TOR nélkül böngészi. Így megvédheti személyes adatait. 

Mindkettő nyilvánvalóan eltérő hatásokkal jár. Önállóan, elég erősek ahhoz, hogy megbizonyosodjon róla, de a kombináció azért van, hogy kitöltse az esetleges hiányosságokat és javításokat.. 

Reálisabb módon, ha megbíz a virtuális magánhálózat-szolgáltatónál, a Tor használatával a virtuális magánhálózaton keresztül lehet nyilvánvaló okokból a felhasználók számára történő beállítás előnyben részesített módja; az egyik az, hogy jobb névtelenséget biztosít.

VPN a Tor felett

A Torn feletti VPN azt jelenti, hogy a számítógépet először csatlakoztatják a VPN-hez, és létrejön a titkosított alagút. Ezután a forgalom áthalad a Tor böngészőn. Ilyen módon a VPN nem látja a felhasználó IP-címét, és jobb adatvédelmet biztosít a felhasználó számára.

A „VPN over Tor” módszer általában anonim. A NordVPN valóban arra ösztönzi a felhasználókat, hogy a Tor és a VPN segítségével használják a maximális online adatvédelmet és biztonságot. 

Tor felett VPN / Hagyma felett Tor

Először a VPN-hez való csatlakozást, majd a Tor-t „Tor over VPN” vagy „hagyma VPN over ”néven hívják. További védelmet kap, amely megvédi az IP-címet, hogy bármilyen Tor csomópont láthassa. A „Tor over VPN” hozzáférést biztosít a Tor hálózathoz még akkor is, ha blokkolva van, például egyes országokban vagy iskolai hálózatokban.

A „hagyma VPN-hez viszonyítva” további előnye, hogy a VPN-szolgáltatója nem fogja látni, mit csinál online. Ha van hiba a tor-hálózatban, a VPN egy további réteget helyez el közted és a hiba között.

Hogyan működik a Tor VPN nélkül?

A Tor célja az, hogy a felhasználót online névtelenné tegye, és VPN nélkül is jól működik. VPN nélkül azonban nem titkosítja az adatokat. Az Onion Router néven is ismert, amely egy speciális böngésző, amely több anonim szerveren keresztül továbbítja a felhasználó adatait, ami megnehezíti a felhasználó által online elvégzendő tevékenységek azonosítását, de nem teszi teljesen névtelenné téged.. 

Az alábbiakban bemutatjuk azokat a 3 komlót, amelyeken az adatok áthaladnak a Tor használatakor:

 1. Belépési csomópont (tudja az Ön IP-címét)
 2. Középső csomópont (megakadályozza, hogy a kilépő csomópont megtudja, ki vagy)
 3. Kilépési csomópont (tudja, melyik webhelyhez csatlakozik, de nem tudja, ki vagy)

A legjobb VPN-ek a Tor számára

A virtuális magánhálózat kiválasztásakor nagyon óvatosnak kell lennie. Itt vannak a legjobb VPN-ek és azok jellemzői:

NordVPN

A legjobb választás a NordVPN. A legjobb tulajdonságai közül néhány, amely mindenkit vonz, aki online adatvédelmet keres:

 • Magassebesség.
 • Nincs naplózási politika
 • Könnyen megkerülheti a korlátozott földrajzilag blokkolt streaming oldalakat
 • Magas biztonság és magánélet.
 • 24 órás ügyfélszolgálat élő csevegésen keresztül
 • Automatikus lekapcsoló
 • DNS szivárgás elleni védelem
 • Korlátlan sávszélesség
 • Titkosított proxy kiterjesztések a Chrome és a Firefox böngészőkhöz
 • A felhasználók akár 6 készüléken is használhatják a szolgáltatást egyszerre

ExpressVPN

 • Felhasználóbarát
 • Gyors és megbízható
 • Van egy .onion webhelye
 • Magas védelem
 • Nincs azonosító napló
 • Bitcoint fogad el
 • A legtöbb eszköz számára elérhető alkalmazások
 • 30 napos pénzvisszafizetési garancia

IPVanish

 • 10 egyidejű csatlakozás
 • biztonságos
 • Gyors sebesség
 • Nincs napló
 • 7 napos pénz-visszafizetési garancia
 • Törhetetlen titkosítás

Használhatok egy ingyenes VPN-t a Tor-nal?

Igen, használhat egy ingyenes VPN-t a tor használatával, de ez több kárt okoz, mint hasznot. Vigyázzon az ingyenes VPN-ekkel kapcsolatban. Nagyon kedvesek és vonzóak az interneten, de a valóságban gyakran sok kárt okoznak. 

Ezenkívül nincs garancia arra, hogy egy ingyenes VPN ténylegesen bizalmasan fogja kezelni az érzékeny adatait. Ezenkívül a rossz VPN-ekben is rossz naplózási házirendek vannak arra kényszerítve a felhasználókat, hogy várakozási sorban várjanak a csatlakozást, és adat- vagy sávszélesség-korlátot szabjanak a felhasználók számára. Tehát egy ingyenes VPN használata Tor-tal nem jó ötlet.

Legjobb VPN-válogatásaink és miért

Most már számos virtuális magánhálózat-szolgáltató van a piacon, de sajnos csak kevés kínál jó szolgáltatásokat, a NordVPN az egyik legjobb lehetőség. Nagyszerű választás védetlen Wi-Fi hotspotok használatakor. Ez a hálózat azonnali hozzáférést biztosít egy titkosított módon, amely megóvja Önt az adatlopásoktól, a magánélet megsértésétől és a nem biztonságos Wi-Fi-n keresztüli számítógépes támadásoktól.. 

Ezen kívül használhat is VyprVPN amely az egyik legnépszerűbb virtuális magánhálózat-szolgáltató, amely gyors teljesítményt és ügyfél-támogatást kínál. Népszerű, mert nagyon komolyan veszi a felhasználói adatvédelmet és az online védelmet. 

Fő biztonsági funkciókat kínál mindenféle operációs rendszerhez, például a Windows, a Mac és az Android. Mások a PrivateInternetAccess és a SurfShark VPN, amelyek szintén nagyon hatékonyak személyes adatainak titkosításához..

Kép jóváírása: NordVPN

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments