Hoe u uw Torrent IP-adres kunt controleren

[ware_item id=33][/ware_item]

Torrents hebben hun populariteit niet verloren, zelfs niet nadat ze een hit hadden genomen, omdat enkele toonaangevende torrentwebsites onlangs werden gesloten. Veiligheid staat voorop, maar helaas weten verschillende torrenting-gebruikers niet waar ze naar moeten zoeken. Uw belangrijkste zorg moet uw IP-adres zijn.


Waarom is een IP-adres belangrijk??

Net zoals je in je stad woont en een adres hebt voor waar je woont, heb je een adres als gebruiker op internet. Uw internetprovider (ISP) heeft u via een specifieke server met het World Wide Web verbonden. Het adres van die server wordt uw IP-adres waarmee u gegevens van andere bronnen kunt ontvangen. Uw IP-adres is ook hoe uw online activiteit wordt gevolgd door overheidsinstanties, marketeers en sociale media-apps.

Lees ook: Beste Torrent-sites in 2019

Hoe u uw IP-adres kunt vinden

Uw IP-adres is zichtbaar voor anderen, dus u moet het ook gemakkelijk kunnen bekijken, toch? U hebt hiervoor geen speciale software nodig. Klik gewoon op de eigenschappen van uw internetverbinding. Er verschijnt een dialoogvenster met een reeks cijfers als uw IPv4. Dit is uw IP-adres.

Of u kunt uw IP-adres controleren via onze IP Tracking Tool

Uw echte IP-adres verbergen

Als u niet wilt dat uw online activiteit wordt gecontroleerd door overheidsinstanties, adverteerders en websites / applicaties die u bezoekt, hebt u een virtueel particulier netwerk (VPN) nodig. Hiermee kunt u verbinding maken met het World Wide Web via een gekozen VPN-server die bij dat bedrijf hoort. Dit betekent dat iedereen die u probeert te traceren via uw IP-adres, alleen het IP-adres van die specifieke VPN-server kan zien. Je echte locatie wordt verborgen en veel VPN-bedrijven houden zelfs geen gebruikerslogboeken bij.

Een VPN-service is niet alleen handig om uw werkelijke locatie te verbergen, maar beschermt u ook tegen hackers. Een VPN creëert een tunnel waardoor al uw inkomende en uitgaande gegevens worden doorgegeven. Op deze manier hebben hackers geen toegang tot uw systeem, zelfs niet als u een openbare wifi-verbinding gebruikt.

check torrent vpn

Wat is uw Torrent IP-adres?

Torrents verschillen van directe downloads omdat u het bestand in kleine stukjes van verschillende bronnen ontvangt in plaats van één. Dit is volgens de meeste gebruikers veiliger, sneller en handiger dan directe downloads. Hoe ontvangt u de gegevens? Natuurlijk hebben deze bronnen uw IP-adres nodig, zodat ze weten waar ze u de gegevens naartoe moeten sturen. Dit is je torrent-IP-adres.

Hoewel torrenting over het algemeen niet illegaal is, is het verdacht. Er zijn miljoenen illegale torrents die inbreuk maken op het auteursrecht van hun eigenaren. Hoewel auteursrechtwetten afhankelijk zijn van het land waar je woont en hoe lang het auteursrecht is gekocht, moet je voorzichtig zijn. Miljoenen gebruikers downloaden onbewust illegale torrents zonder enige vorm van bescherming. Hiermee worden ze doelen voor wetshandhavingsinstanties. Er zijn sommige ISP's die zelfs torrenting niet toestaan ​​vanwege het gevoelige karakter ervan. Je torrent-IP-adres is de beste manier om je te volgen en zo kun je betrapt worden op illegale torrents.

Wat is een torrent-proxy?

Een proxy verschilt van een VPN in zijn exclusiviteit. Een torrent-proxy kan alleen worden toegepast op een torrent-client. Het doel is vergelijkbaar met een VPN. Uw echte IP-adres is niet zichtbaar voor uw collega's, maar het IP-adres van uw torrent-proxyserver wordt door hen gezien. Je torrent-IP-adres voor Android, Windows, iOS, etc. is natuurlijk voor jou beschikbaar, dus maak je geen zorgen. Zaaien is belangrijk en wordt sterk aangemoedigd in torrenting om uitloging te voorkomen. Uitloging verslechtert de kwaliteit van torrents omdat er meer wordt gedownload dan geüpload. Dus het brengt iedereen naar beneden. Veel gebruikers aarzelen om te zaaien na het voltooien van een download om veiligheidsredenen.

Lees meer over: Goedkope VPN voor BitTorrenting

Je hoeft je geen zorgen te maken over beveiliging tijdens torrenting als je een torrent-proxy gebruikt. Een betrouwbare torrent-proxy zal uw torrenting niet vertragen. U kunt bladeren naar torrents en veilige downloads voor video, audio, software, games, applicaties, enz. Bereiken.

Hoe u uw Torrent IP-adres kunt vinden

Eerst moet u op zoek gaan naar een goede gratis tool voor dit doel. Er zijn enkele tools die afhankelijk zijn van je torrent-client of besturingssysteem. Dit betekent niet dat je niet kunt achterhalen hoe je je torrent-IP-adres op Android, iOS of Windows kunt controleren. Hier zijn een paar aanbevelingen voor verschillende apparaten.

 • Torguard
 • Controleer mijn ip
 • Crypto IP
 • IP-magneet
 • IP-lek

Dit soort software is gebaseerd op het idee van magneetlinks. Volg deze twee eenvoudige stappen om uw torrent-IP-adres te ontdekken.

 1. Er is een hyperlink voor het maken van een magneetlink op de door u gekozen software, dus open deze in uw torrent-client.
 2. Klik op de tracking torrent en ga naar “Trackers”. Dit toont u de details van uw trackers en een IP-adres in de kolom "Status".

Welke resultaten kunt u verwachten??

Laten we eerst een paar dingen verduidelijken. U kunt uw hele internet verbinden met een VPN om uw echte IP-adres te verbergen. Je kunt ook een proxy gebruiken voor je torrent-clients. Dit zijn twee verschillende dingen die elkaar op geen enkel punt overlappen, dus houd daar rekening mee. Er zijn drie IP-adressen: real, browser en torrent.

Lees ook: BitTorrent versus uTorrent

 • Zonder een VPN of torrent-proxy zijn alle drie de IP-adressen hetzelfde.
 • Wanneer u alleen een VPN gebruikt, wordt uw echte IP-adres verborgen, zodat het anders is dan de andere twee.
 • Wanneer u alleen een torrent-proxy gebruikt, zijn uw echte en browser-IP-adressen hetzelfde, maar uw torrent-IP-adres is anders.
 • Wanneer u zowel VPN als torrent-proxy gebruikt, geeft uw browser het IP-adres van de VPN-server weer en toont uw torrent-client dat van de proxy-server. Dit betekent dat alle drie de IP-adressen verschillend zijn.

Nu begrijp je hoe IP-adressen werken, dus je moet je realiseren dat het gebruik van zowel een VPN- als torrent-proxy het hoogste beveiligingsniveau biedt.

Image Credits: Fossbytes.com

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments