Ghid pentru începători pentru protocoalele VPN – tot ce trebuie să știți!

[ware_item id=33][/ware_item]

Pe măsură ce lumea avansează, nevoia de securitate a web-ului și a diferitelor canale ale acesteia crește. De asemenea, rezultă indivizii care o exploatează după cum le place. Pentru a rezolva această problemă, VPN a fost creat.


VPN oferă confidențialitate tuturor rețelelor publice sau private. Un VPN a fost folosit inițial de marile corporații pentru a-și proteja datele care nu trebuiau prezentate publicului larg. Pe măsură ce VPN-urile au câștigat popularitate, un număr mare de oameni s-au orientat către aceasta pentru securitatea datelor cu caracter personal și au căutat cel mai bun VPN pe care să-l folosească.

Oamenii au dobândit mai multe cunoștințe despre avantajele unui VPN și modul în care utilizatorii dețin adresa IP este înlocuit de adresa IP a serverului care furnizează VPN. VPN-ul face un pasaj sigur prin care tot traficul de internet își face drum.

Cel mai bun VPN utilizat este cel care oferă o serie de caracteristici care implică o mai mare securitate și protecție a datelor confidențiale.

VPN alege cu protocoale puternice

NordVPN

 • Politica fără jurnal
 • VPN dublu (vă permite să vă ascundeți în spatele a 2 servere sigure în loc de doar 1)
 • CyberSec (soluție de blocare malware)
 • Comutator automat de omor
 • SmartPlay (pentru a ajuta utilizatorii să acceseze site-uri web care altfel nu ar fi disponibile datorită cenzurii pe internet și blocării VPN)
 • Criptare de grad militar

ExpressVPN

 • DNS cu cunoștințe zero (este DNS-ul lor criptat privat)
 • Splitarea tunelului (vă permite să direcționați un anumit trafic de dispozitiv printr-un VPN în timp ce restul accesează direct internetul)
 • Ucide întrerupătorul
 • Fără jurnalele de activitate
 • Criptare de cea mai bună clasă
 • Garanție de returnare de 30 de zile

IPVanish

 • Politica fără jurnal
 • Torrenting anonim
 • Protecție multi-platformă
 • Criptare AES cu 256 biți

vizitati site-ul

Un ghid complet pentru protocoalele VPN

Când este creat un pasaj securizat, informațiile sunt incluse dintr-un protocol din date la un alt tip de protocol. Adesea VPN folosește PPTP, un protocol pentru a încadra pachetele IP pe internet.

Diferite tipuri de protocoale VPN au proprietăți diferite și oferă niveluri diferite de securitate. Lista de protocoale VPN conține toate protocoalele care sunt utilizate pe scară largă și sunt ușor de utilizat. Unele dintre aceste protocoale includ PPTP, L2TP, IPsec, SSL, SSH, TLS și OpenVPN.

Fiecare protocol servește un scop ușor diferit în funcție de nevoile utilizatorului. Comparația protocolului VPN se poate face între PPTP & L2TP, PPTP & openvpn și între alte protocoale pentru a evidenția caracteristicile care le diferențiază.

Un ghid rapid pentru diferite protocoale VPN disponibile

Mai jos sunt prezentate diferitele protocoale VPN disponibile:

 • OpenVPN (cel mai popular protocol VPN)
 • L2TP / IPSec (cea mai utilizată alternativă)
 • SSTP (o opțiune solidă pentru utilizatorii de Windows)
 • PPTP (cel mai vechi și larg utilizat protocol VPN)
 • IKEv2 (o alternativă rapidă și sigură, în special pentru dispozitivele mobile)

PPTP & L2TP

Două tipuri de protocoale VPN care sunt utilizate pe scară largă sunt PPTP și L2TP. PPTP permite corporațiilor să-și întindă propria rețea prin tuneluri sigure și private.

PPTP a fost inițial dezvoltat de Microsoft pentru rețele de apelare telefonică. Datorită standardului de criptare mai mic, PPTP este unul dintre cele mai rapide și mai simple protocoale VPN. O mare rețea este folosită de corporații mari ca o rețea unică de suprafață mare.

Deoarece VPN-urile sunt utilizate frecvent, corporațiile nu au nevoie să-și închirieze propriile linii și sunt capabile să consume rețelele publice în siguranță pentru a comunica pe o arie largă.

În afară de PPTP, un alt protocol larg cunoscut este L2TP care înseamnă „protocolul de tunelare strat 2) care este o extensie a PPTP și este adesea combinat cu un alt protocol pentru a oferi o conexiune VPN extrem de securizată pentru utilizatorii săi.

Nu oferă utilizatorilor săi un tunel securizat atunci când este singur. Doar prin comasarea caracteristicilor a două protocoale de tunelare, L2TP își poate atinge potențialul.

SSTP

SSTP înseamnă Protocolul de securizare a tunelului securizat. Este, de asemenea, un protocol VPN popular.

Avantajul notabil al SSTP este că a fost complet integrat cu toate sistemele de operare Microsoft de la pachetul Windows Vista Service1. Asta înseamnă că îl puteți folosi cu Winlogon și cip inteligent.

Este la fel de rapid ca OpenVPN. Configurarea manuală este destul de ușoară. SSTP este în general destul de sigur.

Securitate protocol Internet

IPsec este un protocol care servește prin asigurarea comunicării prin internet printr-o rețea IP. Comunicarea este asigurată prin verificarea sesiunii și pachetul de date este cifrat în timpul conexiunii.

Pentru IPsec există două moduri în care funcționează, unul este modul de transport, iar celălalt este modul de tunelare. Aceste moduri asigură transferul de date între diferite rețele. Modul de transport joacă rolul său criptând mesajul conținut în pachetul de date, iar modul de tunel criptează pachetul de date complet.

Ca și L2TP, IPsec poate fi combinat și cu alte caracteristici de protocol pentru a oferi o conexiune sigură.

OpenVPN

Deschide VPN? Eh ce este de fapt? Ei bine, este un software care are o sursă deschisă care aplică metode VPN pentru crearea unei conexiuni sigure. O VPN deschisă oferă acces colegilor săi prin utilizarea unei chei pre-partajate.

Cu un OpenVPN, orice rețea IP poate fi tunelată pe un singur port UDP. Avantajele unui OpenVPN includ:

 • Fiind compatibil cu toate sistemele de operare
 • Având o viteză mai mare
 • Prevederi de înaltă securitate
 • Compatibilitate bună cu firewall
 • Support Perfect secret forward (această metodă de criptare face decodarea foarte dificilă pentru hackeri)
 • O serie de opțiuni de tunelare etc..

IKEv2

IKEv2 înseamnă Internet Key Exchange versiunea 2. Este, de asemenea, un protocol VPN dezvoltat de Microsoft și Cisco.

De unul singur, este doar un protocol de tunelare care oferă un schimb de chei sigur. Acesta este motivul pentru care este frecvent asociat cu IPSec pentru criptare și autentificare.

Nu este la fel de popular ca și alte protocoale, dar este excelent pentru conexiunile mobile.

IPSec

IPSec este forma scurtă de securitate a protocolului pe Internet. Este utilizat în mai multe scopuri, iar unul dintre ele este VPN.

Adesea este asociat cu alte protocoale VPN pentru a oferi criptare. Poate fi folosit și de la sine. În general, este considerat mai rapid decât SSL.

SSL & TSL

Când SSL & TSL sunt combinate, creează o conexiune VPN atât de puternică în care browserul web devine client și utilizatorii nu au voie să acceseze întreaga rețea. Accesul lor este limitat la aplicații specifice.

Site-urile de cumpărături online și site-urile în care aceste servicii sunt furnizate utilizatorilor săi utilizează în principal protocoale SSL și TSL. Aceste protocoale nu sunt mai complicate și sunt foarte ușor de utilizat. Browser-urile apelează la SSL și este necesară acțiunea minimă din partea utilizatorului.

Protocol securizat Shell

SSH, de asemenea, cunoscut sub numele de securitate socket shell este un protocol care are o modalitate de a accesa un computer de la distanță, oferind administratorilor o cale sigură.

O autentificare puternică este asigurată de un shell securizat împreună cu o comunicare de date criptată protejată care are loc între două computere care se conectează pe internet, care este o rețea extrem de nesigură..

SSH ajută administratorii în gestionarea aplicațiilor, îi ajută să se conecteze de pe un computer diferit printr-o rețea și să mute fișierele dintr-un loc în altul.

2 Tipuri de VPN-uri și nivelurile lor de securitate

Dacă sunteți în căutarea modalităților de a accesa canale și aplicații fără a fi blocat, ar trebui să aveți grijă pentru cele mai bune VPN-uri pe care să le utilizați. Cel mai bun VPN poate oferi utilizatorului său un pasaj sigur, cu viteză mare, fără a-și urmări adresa IP inițială.

Există diverse locuri care pot fi analizate atunci când căutați cele mai bune VPN-uri de utilizat, cu toate acestea, există două tipuri de VPN-uri care servesc scopul utilizatorilor săi, găsind un tunel rapid și sigur.

 • VPN cu acces la distanță

În acest caz, utilizatorul accesează serviciile de la distanță, conectându-se la o rețea privată. Prin intermediul rețelei, conexiunea se face între rețea și utilizatorii acesteia, iar această conexiune este foarte securizată.

Acest tip de VPN este ușor de utilizat atât pentru utilizatorii care stau acasă, cât și pentru cei care accesează de la birourile lor. Un angajat din afara spațiilor sale de birou poate accesa cu ușurință rețeaua privată folosind VPN.

Atât utilizatorii acasă, cât și cei din afară au acces la site-urile blocate prin intermediul acestui VPN. Utilizatorii care sunt mai sensibili la securitatea internetului pot utiliza acest serviciu VPN ca o modalitate de a se proteja pe ei înșiși și datele lor pe internet.

 • Router la Router VPN

Acest VPN este utilizat în principal de companiile care au birourile lor în diverse locații. Acest VPN ajută la conectarea între rețelele tuturor birourilor situate în diferite locații. Devine o „VPN bazată pe intranet” atunci când toate birourile aceleiași companii sunt conectate folosind VPN site-ul către site.

Mai mult, atunci când companiile se conectează la rețeaua altor companii care folosesc acest VPN, se numește VPN extranet. Conexiunea care se formează între aceste companii este foarte securizată și protejată.

În această formă de conexiune sunt în joc două routere; unul dintre acestea acționează ca un client, în timp ce celălalt servește ca server.

Aceasta a fost tot despre Protocoalele VPN. Acum știți de ce sunt utilizate aceste protocoale și care ar trebui să le căutați într-un VPN pentru nevoile dvs. Dacă există vreun alt protocol pe care l-am ratat, vă rugăm să ne informați în comentariile de mai jos.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments