Το Facebook σπρώχνει τους ανταγωνιστές του χρησιμοποιώντας το δικό του VPN

[ware_item id=33][/ware_item]

Το Facebook είναι μια τόσο δημοφιλής τάση του 21ου αιώνα που κάποιος που δεν το χρησιμοποιεί είναι κοίταξε με φρενόμενα φρύδια. Χωρίς αμφιβολία, το Facebook έχει γίνει ένα «ψηφιακό σπίτι» των περισσότερων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Παρόλο που θα ισχυρίζατε ότι γνωρίζετε όλα όσα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο Facebook, ίσως να μην γνωρίζετε πώς το Facebook χρησιμοποιεί την "έξυπνη τεχνολογία" του για να κερδίσει καρδιές των χρηστών του. χρήστες. Ακολουθούν μερικά γεγονότα σχετικά με το Facebook, αυτά που μπορεί να σας φανούν ενδιαφέροντα και ακόμη και συγκλονιστικά αν είναι νέα για εσάς.


Δυναμική σκέψης του Facebook

Το Facebook είχε πάνω από 2,27 δισεκατομμύρια χρήστες το τρίτο τρίμηνο του 2018, αλλά δεν μείνει σίγουρα στον καναπέ και παρακολουθεί καθημερινά την πλατφόρμα του. Αντ 'αυτού, κάθεται σε μια σκεπαστή καρέκλα, σκέπτοντας τι θα είναι η επόμενη κίνηση για να ανταγωνιστεί τους ανταγωνιστές της τεχνολογίας. Όχι μόνο αυτό, είναι επίσης sneopily snooping για την απόδοση των ανταγωνιστών της.

Αυτό είναι αλήθεια! Αν και η FB έχει την εξουσία, την επιρροή, τους πόρους και όλα όσα η εταιρεία θα ονειρευόταν, εξακολουθεί να παρακολουθεί τους ανταγωνιστές της και τις πιθανές απειλές για την ανάληψη της. Πιθανώς γι 'αυτό έγινε ένας τεχνολογικός γίγαντας που γνωρίζουμε σήμερα.

Τροφή για σκέψη:

Παρόλο που δεν υπάρχει τίποτα κακό να παρακολουθήσετε τους ανταγωνιστές σας να αποδίδουν στον κλάδο για να ανταγωνίζονται καλύτερα με αυτούς, εξακολουθεί να είναι μια ερώτηση για το πώς το κάνουν.

Πώς το Facebook κρύβεται γύρω από τους ανταγωνιστές

Πρόσφατα, σε ένα δημόσιο έγγραφο, διαπιστώθηκε ότι Το Facebook παρακολουθεί τους ανταγωνιστές του με τη λήψη πληροφοριών χρησιμοποιώντας το δικό του VPN. Τώρα, γενικά, τα VPN δεν υποτίθεται ότι διατηρούν αρχεία καταγραφής και δεδομένα των χρηστών του. Ωστόσο, Το VPN του Facebook ήταν σε θέση να αποκτήσει τα δεδομένα των χρηστών του, δίνοντας στο Facebook μια ιδέα για τον τρόπο με τον οποίο οι ανταγωνιστές του αποδίδουν στην αγορά. Voila! Έτσι, το VPN είναι αυτό που μαγειρεύει εκεί κρυφά!

Μια τεκμηριωμένη απόδειξη

Οι νομοθέτες του Ηνωμένου Βασιλείου δημοσίευσαν πρόσφατα μια μνήμη εγγράφων και μέρος αυτών των κειμένων των εγγράφων ήταν τα έγγραφα από τους διακομιστές του Facebook. Διαπιστώθηκε σε αυτά τα αρχεία ότι ο τεχνολογικός γίγαντας παρακολουθούσε τους ανταγωνιστές του, στους οποίους περιλαμβάνονται οι Snapchat και WhatsApp. Ναι, το WhatsApp, το οποίο αργότερα αγόρασε το Facebook το 2014, αλλά κατά τη στιγμή της έκθεσης αυτής, ήταν ακόμα ανταγωνιστής. Χάρη στην επιτήρηση, το Facebook γνώριζε πόσο σημαντικό ήταν να αγοράσει το WhatsApp!

Επομένως, τα εσωτερικά έγγραφα χαρακτηρίστηκαν ως "εξαιρετικά εμπιστευτικά". Αυτά τα έγγραφα περιελάμβαναν μια παρουσίαση των δεδομένων του 2013. Τα δεδομένα είναι μια σύγκριση της "προσέγγισης" του Facebook και των ανταγωνιστικών του εταιρειών - WhatsApp και Snapchat.

Στατιστικά στοιχεία της έκθεσης

Σύμφωνα με την παρουσίαση διαφανειών, η εφαρμογή Snapchat για iPhone ανήλθε σε 16 με 13,2%. Από την άλλη πλευρά, η πλατφόρμα μηνυμάτων Messenger της Messenger ήταν 15 και έφθασε το 13,7%.

Το Facebook αγκαλιάζει τους ανταγωνιστές χρησιμοποιώντας το VPN

Η εταιρεία WhatsApp κατάφερε να εξασφαλίσει την αμερικανική αγορά, καθώς διαθέτει μια αρκετά μεγάλη έκταση στις ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα κατέλαβε την τρίτη θέση όσον αφορά την εφαρμογή ηλεκτρονικού μηνύματος. Το Skype κατέλαβε την πρώτη θέση και το Facebook messenger κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη διαφάνεια παρουσίασης που ανανεώθηκε το 2013.

Επίσης, το Messenger του Facebook έμεινε πίσω από το WhatsApp από την άποψη της εμπλοκής, καθώς το WhatsApp ήταν δύο φορές υψηλότερο από το Facebook από την άποψη των συνολικών μηνυμάτων που στάλθηκαν.

Το Takeaway του Facebook

Παρόλο που το Facebook ήταν μπροστά σε αυτό το παιχνίδι σύμφωνα με αυτό το εξαιρετικά εμπιστευτικό έγγραφο, αλλά η διαφορά ήταν πολύ μικρή. Γι 'αυτό δεν ήταν έκπληξη αν οι δύο εφαρμογές θα κυριαρχούσαν σύντομα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Facebook παρακολουθεί στενά τις δύο εφαρμογές, καθώς αποτελούσε μεγάλη απειλή για το Facebook, το οποίο καθορίζει ακριβώς γιατί πήγε στην αγορά της WhatsApp και προσπάθησε να αγοράσει Snapchat δύο φορές.

Διαμάχες κατά του Facebook

Τώρα, ίσως να αναρωτιέστε πώς το Facebook μπόρεσε να αποκτήσει αυτά τα ιδιαίτερα εμπιστευτικά και ευαίσθητα δεδομένα. Όπως είπε και προηγουμένως, ήταν μέσω του δικού του VPN ή Virtual Private Network, που ονομάζεται Onavo (Δείτε γιατί οι αγορές VPN για προσωπική χρήση γίνονται τόσο συνηθισμένες αυτές τις μέρες;).

Ωστόσο, το την απόκτηση του Facebook, Onavo, είναι πολύ αμφιλεγόμενη στη βιομηχανία, όπως πάντα συνδέθηκε εταιρικό λογισμικό υποκλοπής spyware. Το Onavo είναι γνωστό για την τήρηση των αρχείων καταγραφής των χρηστών του. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο το Facebook κατάφερε να αποκτήσει τα δεδομένα προσέγγισης των ανταγωνιστών του.

Μολονότι είναι παράνομο και αδύνατο να επιτευχθεί λόγω των νομικών συνεπειών, η τήρηση αρχείων καταγραφής των χρηστών ή η παρακολούθηση δυστυχώς ήταν πολύ συνηθισμένη σε επίπεδο μεγάλου παιχνιδιού, όπως η NSA, ένας κυβερνητικός οργανισμός που επιθεωρεί προσωπικά δεδομένα.

Ωστόσο, ο Onavo αφαιρέθηκε από την εφαρμογή της Apple φέτος. Αυτό συμβαδίζει με τις νέες οδηγίες της Apple για προγραμματιστές. Σύμφωνα με τις οδηγίες του, απαγορεύει στους προγραμματιστές ή τις εφαρμογές που συλλέγουν δεδομένα από τους χρήστες τους.

Αργότερα, η Apple διευκρίνισε ότι η απομάκρυνση του Onavo από το κατάστημα δεν οφείλεται στο ζήτημα του Facebook, παρόλο που η αλλαγή στις κατευθυντήριες γραμμές των προγραμματιστών τους ήρθε μετά από το ζήτημα σχετικά με το Facebook που χρησιμοποίησε Onavo για να σκοντάψει στους ανταγωνιστές του.

Παρόλο που η Onavo δεν βρίσκεται πλέον στο κατάστημα της Apple, όσοι την κατέβασαν πριν από την αλλαγή αυτή, μπορούν ακόμα να την έχουν πρόσβαση και να την χρησιμοποιήσουν. Διατίθεται επίσης στο Google Play Store.

Η εξομολόγηση του Facebook

Το Facebook δεν αναγνώρισε τη χρήση του Onavo για να σκοντάψει τους ανταγωνιστές του. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι τα δεδομένα του Onavo έχουν χρησιμοποιηθεί από άλλους ιστότοπους και εφαρμογές για την διεξαγωγή ανάλυσης αγοράς και έρευνας για πολλά χρόνια.

Το Facebook πρόσθεσε επίσης ότι είναι πολύ σαφείς στους όρους χρήσης της Onavo. Ενημερώνουν σαφώς όσους θα κατεβάσουν και θα χρησιμοποιήσουν το VPN για το είδος των πληροφοριών που θα συλλεχθούν και πώς θα χρησιμοποιηθούν αυτές οι πληροφορίες.

Με αυτό, οι χρήστες έχουν την επιλογή αν θα κατεβάσουν την εφαρμογή ή όχι. Σημείωσαν επίσης ότι οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τις ρυθμίσεις απορρήτου κατά τη λήψη του VPN. Μπορούν να απενεργοποιήσουν οποιονδήποτε τύπο συλλογής δεδομένων στη ρύθμιση VPN.

Ωστόσο, παρόλο που οι χρήστες έχουν την επιλογή να αλλάξουν τις ρυθμίσεις της εφαρμογής τους, ένα VPN που συλλέγει πληροφορίες από τους χρήστες αποτελεί απειλή για το ιδιωτικό απόρρητο.

Τα VPN "έλαβαν σοβαρή ειδοποίηση σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο και την ιδιωτικότητα

Ως εκ τούτου, τα περισσότερα εμπορικά VPN, ειδικά τα μεγάλα στην αγορά, έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στην ηλεκτρονική ασφάλεια και ιδιωτικότητα. Πρώτον, είναι αυτά που έχουν τα προϊόντα τους όταν πρόκειται για προσωπική χρήση. Ωστόσο, εάν ένα VPN διατηρεί αρχεία καταγραφής, δραστηριότητες, χρονικά σήματα ή άλλες σημαντικές πληροφορίες χρηστών, αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγάλη βλάβη στους χρήστες και να δημιουργήσει σοβαρά νομικά ζητήματα για μια μικρή επιχείρηση, δεν είναι περίεργο όταν είχε για μια τόσο μεγάλη εταιρεία όπως το Facebook.

Αυτά τα αρχεία καταγραφής, αν επιτευχθούν, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό του χρήστη και την πρόκληση βλάβης. Παρόλο που η αξίωση του Facebook αφορά στην έρευνα αγοράς και οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να αλλάξουν τη ρύθμιση των δεδομένων συλλογής, ένα VPN δεν πρέπει να διατηρεί αρχεία καταγραφής ή δεδομένα των χρηστών του.

Είναι αλήθεια ότι οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν λήψη της εφαρμογής VPN ή όχι. Και για τους χρήστες που εκτιμούν ιδιαίτερα την ιδιωτική τους ζωή στο διαδίκτυο και δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στην έρευνα αγοράς, μπορούν να αναζητήσουν άλλα αξιόπιστα δίκτυα VPN στην αγορά για να προσθέσουν προστασία στις συσκευές τους.

Οι εξαγορές του Facebook μετά από πλήρη επιτήρηση

Σε μια προσπάθεια να κυριαρχήσει πλήρως στην αγορά, το Facebook έχει επιφυλάξει εφαρμογές ή τεχνολογία. Είναι πολύ επιθετικοί στις εταιρείες που αγοράζουν. Αυτό είναι πολύ αληθές όταν αποκτήθηκε το Instagram.

Το Facebook προσφέρθηκε επίσης να αγοράσει Snapchat το 2013 για 3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Snapchat Ο Evan Spiegel είναι πάντα γρήγορος να απορρίψει την προσφορά.

Το Facebook προσπάθησε να νιώσει την εταιρεία εδώ και χρόνια. Ωστόσο, αυτό απέτυχε και μόλις αποφάσισε να αναπαραστήσετε το χαρακτηριστικό του Instagram's Story και να το ενσωματώσετε στο Facebook.

Η Facebook προσπάθησε επίσης να αγοράσει το WhatsApp με ένα επιβλητικό ποσό 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπου κατάφερε να αποκτήσει το app που είναι γνωστό ότι έχει μαζική συνέχεια σε όλες τις ΗΠΑ.

Κλείσιμο του Word

Η τεχνολογία συνεχίζει να αλλάζει και να αναπτύσσεται. Αυτά τα ονόματα ενδέχεται να κυριαρχούν στην αγορά σήμερα, αλλά ποιος ξέρει στο εγγύς μέλλον ότι το Facebook θα είναι σε θέση να κυριαρχήσει και να αγοράσει όλους τους ανταγωνιστές του. Από την άλλη πλευρά, ένας ανταγωνιστής μπορεί να εμφανιστεί και να προκαλέσει τη βασιλεία του Facebook και μπορεί να αλλάξει την παλίρροια. Ποτέ δεν ξέρουμε. Εντούτοις, η παρακολούθηση των ανταγωνιστών της μπορεί να ήταν ένα δίκαιο παιχνίδι στον ψυχρό πόλεμο μεταξύ των ανταγωνιστών, αλλά σίγουρα δεν είναι δίκαιο για τους χρήστες που αγωνίζονται για την προστασία της ιδιωτικής ζωής σε αυτή την ψηφιακή εποχή. Προσέξτε για επιγραμμική επιτήρηση!

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments