Facebook snupper på sine konkurrenter ved hjælp af sin egen VPN

[ware_item id=33][/ware_item]

Facebook er en så populær tendens fra det 21. århundrede, at nogen, der ikke bruger det, bliver set på med rynkende bryn. Uden tvivl er Facebook blevet et "digitalt hjem" for de fleste mennesker over hele verden. Mens du hævder, at du ved alt, hvordan du kan bruge Facebook, er du muligvis ikke opmærksom på, hvordan Facebook bruger sin "smarte teknologi" til at vinde sine brugers hjerter. brugere. Her er nogle fakta om Facebook, hvad du måske finder interessant og endda chokerende, hvis de er nye for dig.


Facebooks tænkningsdynamik

Facebook havde et antal på over 2,27 milliarder brugere i tredje kvartal af 2018, men det sidder ikke med sikkerhed på sofaen og ser sin platform arbejde hver dag. I stedet sidder den i en tænkestol og tænker over, hvad der vil være dens næste træk til at konkurrere med sine tech-konkurrenter. Ikke kun det, det er også snuskigt snooping på sine konkurrenter ydeevne.

Det er rigtigt! Selvom FB har magten, indflydelsen, ressourcerne og alt det, som virksomheden nogensinde ville drømme om, holder det stadig øje med sine konkurrenter og deres potentielle trusler om at overtage det. Det er sandsynligvis derfor, det voksede ud til en teknisk gigant, vi kender i dag.

Mad til tanke:

Selvom der ikke er noget galt i at holde øje med dine konkurrenter udføre i branchen for bedre at konkurrere med dem, er det stadig et spørgsmål om, hvordan de gør det.

Sådan lurer Facebook omkring konkurrenter

For nylig blev det i et offentligt dokument fundet ud af, at Facebook holder øje med sine konkurrenter ved at få information ved hjælp af sin egen VPN. Generelt skal VPN'er ikke opbevare logger og data for dets brugere. Imidlertid, Facebooks VPN var i stand til at hente data fra sine brugere, giver Facebook en idé om, hvordan konkurrenterne klarer sig på markedet. Voila! Så VPN er alt, hvad der er kogt derinde i hemmelighed!

Et dokumenteret bevis

Britiske lovgivere frigav for nylig en cache af dokumenter, og en del af denne cache af dokumenter var dokumenterne fra Facebooks servere. Det blev konstateret i disse filer, at tech-giganten har holdt øje med sine konkurrenter, der inkluderer Snapchat og WhatsApp. Ja, WhatsApp, som senere blev købt af Facebook i 2014, men på tidspunktet for denne rapport var det stadig en konkurrent. Takket være overvågningen vidste Facebook, hvor vigtigt det var at købe WhatsApp!

Så de interne dokumenter blev mærket "meget fortroligt". Disse dokumenter inkluderede et præsentationsbillede af 2013-data. Dataene er en sammenligning af "rækkevidde" for Facebook og dets konkurrerende virksomheder - WhatsApp og Snapchat.

Statistik over rapporten

Ifølge diaspræsentationen rangerede Snapchats iPhone-app 16 med en rækkevidde på 13,2 procent. På den anden side rangerede Facebooks egen meddelelsesplatform Messenger 15 og havde en rækkevidde på 13,7 procent.

Facebook snooping konkurrenter ved hjælp af sin VPN

WhatsApp var i stand til at sikre det amerikanske marked, da det har en betydelig USA-rækkevidde. Det rangerede faktisk på tredjepladsen, når det kom til online messaging-app. Skype rangerede først, og Facebook-messenger blev nummer to i præsentationen, der blev gentaget i 2013.

Facebooks Messenger blev også efterladt af WhatsApp med hensyn til engagement, da WhatsApp var to gange højere end Facebook med hensyn til samlede sendte meddelelser.

Facebook's Takeaway

Selvom Facebook var foran i dette spil i henhold til dette meget fortrolige dokument, men stadig var forskellen meget lille. Derfor var det ikke overraskende, hvis de to apps snart ville dominere. Derfor har Facebook nøje overvåget de to apps, da de var en stor trussel mod Facebook, hvilket definerer nøjagtigt, hvorfor det gik med at købe WhatsApp og forsøgte at købe Snapchat to gange.

Kontroverser imod Facebook

Nu kan du undre dig over, hvordan Facebook var i stand til at få disse meget fortrolige og følsomme data. Som tidligere sagt var det gennem sit eget VPN eller Virtual Private Network, kaldet Onavo (Se hvorfor det bliver så almindeligt at købe VPN'er til personlig brug i disse dage?).

Dog erhvervelse af Facebook, Onavo, er meget kontroversiel i branchen, som den altid har været forbundet med firmware spyware. Onavo er kendt for at føre logfiler over sine brugere. Dette har været grunden til, at Facebook var i stand til at erhverve rækkeviddedataene fra sine konkurrenter.

Selvom det er privat ulovligt og umuligt at opnå på grund af de juridiske følger, der er involveret, har det desværre været meget almindeligt at holde logfiler over brugere eller overvågning på big-game niveau, som NSA, en regeringsorganisation, der overvåger for personlige data.

Onavo blev imidlertid fjernet fra Apples App i år. Dette er i tråd med Apples nye udviklerretningslinjer. I henhold til dens retningslinjer forbyder det udviklere eller apps, der indsamler data fra dets brugere.

Senere præciserede Apple, at Onavos fjernelse i butikken ikke skyldes Facebook-udgaven, selvom ændringen i deres udviklerretningslinjer kom efter, at problemet med Facebook om at bruge Onavo til at snyde ind i sine konkurrenter kom ud.

Selvom Onavo ikke længere er i Apple-butikken, kan de, der har downloadet det inden en sådan ændring, stadig få adgang til og bruge det. Det er også tilgængeligt i Google Play Store.

Facebooks tilståelse

Facebook indrømmede ikke sin brug af Onavo til at snuppe på sine konkurrenter. Dog indrømmede den, at Onavos data er blevet brugt af andre websteder og apps til at udføre markedsanalyse og forskning i mange år.

Facebook tilføjede også, at de er meget tydelige i Onavos brugsbetingelser. De informerer klart dem, der vil downloade og bruge VPN, om den type information, der indsamles, og hvordan disse oplysninger vil blive brugt.

Med dette har brugere et valg, om de vil downloade appen eller ej. De bemærkede også, at brugere har mulighed for at ændre deres privatlivsindstillinger, når de downloader VPN. De kan deaktivere enhver type dataindsamling i deres VPN-indstilling.

Selvom brugere har mulighed for at ændre deres apps indstillinger, er en VPN, der indsamler oplysninger fra dens brugere, imidlertid en trussel mod online-privatliv.

VPN’er tog alvorlig meddelelse om online sikkerhed og privatliv

Derfor gav de fleste kommercielle VPN'er, især de store på markedet, ekstra opmærksomhed på online sikkerhed og privatliv. For det første er det, hvad deres produkter er til, når det kommer til personlig brug. Hvis en VPN imidlertid holder logfiler, aktiviteter, tidsstempler eller anden vigtig brugerinformation, kan dette forårsage megen skade for brugerne og også skabe alvorlige juridiske problemer for et lille firma, ikke underligt, hvornår det havde for et så stort firma som Facebook.

Hvis disse logfiler opnås, kan de bruges til at spore brugeren og skade dem. Selvom Facebook's påstand drejer sig om markedsundersøgelser, og at brugerne kan vælge at ændre indstillingen for indsamling af data, skal en VPN ikke føre logfiler eller data for sine brugere.

Det er rigtigt, at brugere har mulighed for at downloade VPN-appen eller ej. Og for brugere, der værdsætter deres online privatliv meget og ikke gerne vil være en del af markedsundersøgelser, kan de kigge efter andre betroede VPN'er på markedet for at tilføje beskyttelse til deres enheder.

Facebooks erhvervelser efter grundig overvågning

I et forsøg på at dominere markedet fuldstændigt har Facebook været på udkig efter apps eller teknologi. De er meget aggressive i at købe virksomheder. Dette er meget sandt, når de erhvervede Instagram.

Facebook tilbød også at købe Snapchat i 2013 for 3 milliarder dollars. Imidlertid Snapchats administrerende direktør Evan Spiegel er altid hurtig til at afvise tilbuddet.

Facebook forsøgte at øse på virksomheden i årevis. Dog det mislykkedes og besluttede bare at replikere Instagram's Story-funktion og inkorporere den på Facebook.

Facebook forsøgte også at købe WhatsApp med et enormt beløb på 16 milliarder amerikanske dollars, hvor det lykkedes at erhverve den app, der vides at have en massiv følge i hele USA.

Lukker ord

Teknologi fortsætter med at ændre sig og udvikle sig. Disse navne dominerer muligvis markedet i dag, men hvem ved i den nærmeste fremtid Facebook vil være i stand til fuldstændigt at dominere og købe alle sine konkurrenter. På den anden side kan en konkurrent komme frem og udfordre Facebook's regeringstid og kan ændre tidevandet. Vi ved aldrig. Imidlertid kan overvågning af sine konkurrenter have været et retfærdigt spil i den kolde krig mellem konkurrenterne, men det er bestemt ikke fair for brugere, der kæmper for privatliv i denne digitale æra. Pas på online overvågning!

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments