Facebook snuffelt over zijn concurrenten met behulp van zijn eigen VPN

[ware_item id=33][/ware_item]

Facebook is zo'n populaire trend van de 21e eeuw dat iemand die het niet gebruikt wordt bekeken met fronsende wenkbrauwen. Zonder twijfel is Facebook een 'digitaal thuis' geworden van de meeste mensen over de hele wereld. Hoewel je zou beweren dat je alles weet hoe je Facebook kunt gebruiken, weet je misschien niet hoe Facebook zijn 'slimme technologie' gebruikt om harten van zijn gebruikers te winnen. gebruikers. Hier zijn enkele feiten over Facebook die je misschien interessant vindt en zelfs schokkend als ze nieuw voor je zijn.


Facebook's denkdynamiek

Facebook had in het derde kwartaal van 2018 meer dan 2,27 miljard gebruikers, maar het zit niet zelfverzekerd op de bank en kijkt elke dag naar zijn platformwerk. In plaats daarvan zit hij in een denkstoel, denkend aan wat zijn volgende stap zal zijn om te concurreren met zijn technische concurrenten. Niet alleen dat, het is ook stiekem snuffelen op de prestaties van zijn concurrenten.

Dat is waar! Hoewel FB de macht, de invloed, de middelen en alles heeft waar het bedrijf ooit van zou kunnen dromen, waakt het nog steeds over zijn concurrenten en hun potentiële dreigingen om het over te nemen. Waarschijnlijk is het daarom uitgegroeid tot een technologiegigant die we vandaag kennen.

Stof tot nadenken:

Hoewel er niets mis is met het waken over je concurrenten in de branche om beter met hen te concurreren, is het nog steeds een vraag over hoe ze het doen.

Hoe Facebook rond concurrenten schuilgaat

Onlangs is dat in een openbaar document ontdekt Facebook houdt zijn concurrenten in de gaten door informatie te verkrijgen met behulp van zijn eigen VPN. Over het algemeen is het niet de bedoeling dat VPN's logboeken en gegevens van zijn gebruikers bijhouden. Echter, Facebook's VPN kon de gegevens van zijn gebruikers ophalen, Facebook een idee geven van hoe zijn concurrenten presteren op de markt. Voila! Dus VPN is het enige dat daar stiekem kookt!

Een gedocumenteerd bewijs

Britse wetgevers hebben onlangs een cache van documenten uitgegeven, en een deel van deze cache van documenten waren de documenten van de servers van Facebook. In deze bestanden werd ontdekt dat de tech-gigant zijn concurrenten in de gaten houdt, waaronder Snapchat en WhatsApp. Ja, WhatsApp, dat later in 2014 door Facebook werd gekocht, maar ten tijde van dit rapport nog een concurrent was. Dankzij de surveillance wist Facebook hoe belangrijk het was om WhatsApp te kopen!

Dus werden de interne documenten gelabeld als "zeer vertrouwelijk". Deze documenten bevatten een presentatiedia van 2013-gegevens. De gegevens zijn een vergelijking van het "bereik" van Facebook en zijn concurrerende bedrijven WhatsApp en Snapchat.

Statistieken van het rapport

Volgens de diapresentatie rangschikte Snapchat's iPhone-app 16 met een bereik van 13,2 procent. Aan de andere kant, Facebook's eigen berichtenplatform Messenger gerangschikt 15 en had een bereik van 13,7 procent.

Facebook snuffelt concurrenten met behulp van zijn VPN

WhatsApp was in staat om de Amerikaanse markt te beveiligen omdat het een aanzienlijk bereik in de VS heeft. Het werd zelfs derde als het ging om de app voor online berichten. Skype als eerste gerangschikt en Facebook messenger als tweede gerangschikt in de presentatiedia die in 2013 werd opgehaald.

Ook Facebook's Messenger werd achtergelaten door WhatsApp in termen van betrokkenheid, omdat WhatsApp tweemaal hoger was dan Facebook in termen van het totale aantal verzonden berichten.

Facebook's afhaalmaaltijden

Hoewel Facebook volgens dit zeer vertrouwelijke document voorop liep in deze game, maar toch was het verschil erg klein. Daarom was het niet verwonderlijk als de twee apps snel zouden domineren. Dat is de reden waarom Facebook de twee apps nauwlettend in de gaten hield, omdat ze een grote bedreiging voor Facebook vormden, wat precies definieert waarom het WhatsApp ging kopen en twee keer Snapchat probeerde te kopen.

Controverses tegen Facebook

Nu vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe Facebook deze zeer vertrouwelijke en gevoelige gegevens heeft kunnen verkrijgen. Zoals eerder gezegd, was het via een eigen VPN of Virtual Private Network, Onavo genaamd (zie je waarom het tegenwoordig zo gebruikelijk is om VPN's voor persoonlijk gebruik te kopen?).

echter, de acquisitie van Facebook, Onavo is zeer controversieel in de industrie, omdat het altijd in verband is gebracht bedrijfsspyware. Onavo staat erom bekend logs bij te houden van zijn gebruikers. Dit was de reden waarom Facebook de bereikgegevens van zijn concurrenten kon verkrijgen.

Hoewel privé illegaal en onmogelijk te bereiken vanwege de juridische consequenties, is het bijhouden van logboeken van gebruikers of bewaking helaas heel gewoon op een groot spelniveau, zoals NSA, een overheidsorganisatie die onderzoek doet naar persoonlijke gegevens.

Onavo is dit jaar echter verwijderd uit de App van Apple. Dit is in overeenstemming met de nieuwe richtlijnen voor ontwikkelaars van Apple. Volgens de richtlijnen verbiedt het ontwikkelaars of apps die gegevens van zijn gebruikers verzamelen.

Later verduidelijkte Apple dat de verwijdering van Onavo in de winkel niet te wijten is aan het probleem van Facebook, hoewel de verandering in hun richtlijnen voor ontwikkelaars kwam nadat het probleem met Facebook dat Onavo gebruikte om zijn concurrenten te bekijken.

Hoewel Onavo niet meer in de Apple Store is, kunnen degenen die het voorafgaand aan een dergelijke wijziging hebben gedownload, het nog steeds openen en gebruiken. Het is ook beschikbaar in Google Play Store.

Facebook's bekentenis

Facebook gaf niet toe dat Onavo werd gebruikt om zijn concurrenten te snuffelen. Wel gaf het toe dat de gegevens van Onavo al vele jaren door andere websites en apps worden gebruikt om marktanalyses en -onderzoek uit te voeren.

Facebook voegde ook toe dat ze heel duidelijk zijn in de gebruiksvoorwaarden van Onavo. Ze informeren degenen die de VPN zullen downloaden en gebruiken duidelijk over het soort informatie dat zal worden verzameld en hoe deze informatie zal worden gebruikt.

Hiermee hebben gebruikers de keuze of ze de app zullen downloaden of niet. Ze merkten ook op dat gebruikers de optie hebben om hun privacy-instellingen te wijzigen bij het downloaden van de VPN. Ze kunnen elk type gegevensverzameling deactiveren via de instelling van hun VPN.

Hoewel gebruikers echter de optie hebben om de instellingen van hun app te wijzigen, vormt een VPN die informatie van haar gebruikers verzamelt een bedreiging voor online privacy.

VPN's hebben serieus kennis genomen van online beveiliging en privacy

Daarom gaven de meeste commerciële VPN's, met name de grote in de markt, extra aandacht aan online beveiliging en privacy. In de eerste plaats is het waar hun producten voor zijn als het gaat om persoonlijk gebruik. Als een VPN echter logboeken, activiteiten, tijdstempels of andere belangrijke gebruikersinformatie bijhoudt, kan dit de gebruikers veel schade berokkenen en ook ernstige juridische problemen veroorzaken voor een klein bedrijf, geen wonder wanneer het voor zo'n groot bedrijf als Facebook had.

Deze logboeken kunnen, indien bereikt, worden gebruikt om de gebruiker te traceren en schade toe te brengen. Hoewel de claim van Facebook gaat over marktonderzoek en dat gebruikers ervoor kunnen kiezen om de instelling voor het verzamelen van gegevens te wijzigen, zou een VPN geen logboeken of gegevens van zijn gebruikers moeten bijhouden.

Het is waar dat gebruikers de optie hebben om de VPN-app te downloaden of niet. En voor gebruikers die hun online privacy erg waarderen en niet willen deelnemen aan marktonderzoek, kunnen ze zoeken naar andere vertrouwde VPN's in de markt om bescherming aan hun apparaten toe te voegen.

Facebook's acquisities na grondig toezicht

In een poging de markt volledig te domineren, is Facebook op zoek gegaan naar apps of technologie. Ze zijn erg agressief in het kopen van bedrijven. Dit is heel waar toen ze Instagram verwierven.

Facebook bood ook aan om Snapchat in 2013 te kopen voor 3 miljard dollar. De Chief Executive Officer van Snapchat Evan Spiegel weigert het aanbod altijd snel.

Facebook probeerde het bedrijf al jaren te verleiden. Het is echter mislukt en zojuist besloten om de Story-functie van Instagram te repliceren en op te nemen op Facebook.

Facebook probeerde ook WhatsApp te kopen met maar liefst 16 miljard US dollar, waar het erin slaagde de app te verwerven waarvan bekend is dat deze een massale aanhang heeft in de VS.

Slotwoord

Technologie blijft veranderen en ontwikkelen. Deze namen domineren vandaag misschien de markt, maar wie weet zal Facebook in de nabije toekomst al zijn concurrenten volledig kunnen domineren en kopen. Aan de andere kant kan een concurrent naar voren komen en het bewind van Facebook uitdagen en het tij veranderen. We weten nooit. Het bevragen van zijn concurrenten kan echter een fair play zijn geweest in de koude oorlog tussen concurrenten, maar het is zeker niet eerlijk voor gebruikers die strijden om privacy in dit digitale tijdperk. Kijk uit voor online surveillance!

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments