Diferența dintre Cloud Hosting și VPS – Care este mai bine?

[ware_item id=33][/ware_item]

Gazduirea web devine comună, dar există o lipsă de conștientizare atunci când vine vorba de înțelegerea terminologiilor asociate cu acesta. Majoritatea indivizilor adesea înțeleg greșit diferiți termeni, deoarece sunt sinonimi cu consumatorii neexperimentați. Acest lucru duce la o luare a deciziilor slabe, care pot afecta eficiența și profiturile companiei pe termen lung.


Serverele virtuale au făcut viața mai ușoară pentru companii. Vă conectați la un furnizor de servicii cloud care este conectat la o rețea mare. Un server privat virtual (VPS) este un server dedicat care creează mai multe servere dedicate unui anumit sistem de operare. Gazduirea în cloud este, de asemenea, găzduire VPS, dar mai specifică în unele moduri. Puteți obține spațiul de care aveți nevoie pentru a lucra fără a vă conecta direct la un server fizic. Pare uimitor, nu? Cu toate acestea, este important să citiți diferențele dintre hostingul cloud și VPS, astfel încât să vă dați seama care dintre ele se potrivește cel mai bine.

Cum face Cloud Hosting & VPS Differ?

Vom analiza mai atent diferitele aspecte ale serverelor virtuale din punctul de vedere al consumatorului, pentru a înțelege mai bine alegerea care trebuie făcută.

Citiți și: Cel mai bun serviciu VPN pentru reducerea jocurilor de noroc - jocuri VPNS

Structura

Cea mai mare diferență între cloud hosting și VPS este principiul de bază al cadrului lor. Gazduirea VPS presupune împărțirea unui server principal în mai multe servere virtuale dedicate. Gazduirea în cloud nu este vorba despre un server major, ci mai degrabă furnizorul de servicii cloud închiriază o parte din rețelele publice uriașe. Pe măsură ce clienții revin, li se oferă fracțiuni din acele părți.

Resurse fizice

Un furnizor de servicii de găzduire VPS are controlul asupra unui singur server fizic. Ele vă pot oferi doar părți ale serverului respectiv. Întrucât, furnizorii de servicii de hosting cloud au acces la rețele întregi în funcție de cât de mult doresc să închirieze. Când un client solicită mai multe, se poate extinde cu ușurință pentru a se acomoda cu clientul său.

vps vs cloudhosting

scalabilă

Așa cum am menționat anterior, găzduirea VPS este limitată la un anumit server. Furnizorul de servicii nu are cu ce să lucreze. Așadar, nu există nicio modalitate în care vă pot oferi mai multe dacă o cereți. Furnizorii de servicii de găzduire cloud vă pot obține mai mult în funcție de ceea ce aveți nevoie. Mai mult, îl vor livra în câteva minute.

potrivire

Deoarece găzduirea VPS nu este la fel de flexibilă și personalizabilă precum hostingul cloud, nu este recomandată companiilor mai mari. Când cererea este uriașă și nu vă puteți permite să reduceți în vreun fel, gazduirea VPS ar putea reprezenta un risc pe care nu doriți să-l asumați. În plus, găzduirea VPS nu este scalabilă, așa că, cu siguranță, pune limite inutile unui brand important.

Disponibilitate

A te baza pe un singur server înseamnă că ești blocat cu el chiar dacă întâmpină dificultăți tehnice. Trebuie doar să aștepți să se recupereze. Gazduirea VPS este supărătoare din acest motiv. În cazul găzduirii în cloud, acestea vă vor reorienta către un alt server virtual pentru a vă asigura că nu vă confruntați cu nicio lovitură de viteză.

Viteză

După cum s-ar fi putut ghici, sistemul tău este redus până când problema cu serverul principal este rezolvată te încetinește în găzduirea VPS. Dacă nu vă puteți permite întârzieri în timpul operațiunilor dvs. de afaceri zilnice, nu vă înscrieți la găzduire VPS. Gazduirea în cloud este mult mai rapidă în această privință.

Citește și: Cel mai bun VPN pentru companii mici și startup-uri

Distribuirea resurselor

În hostingul cloud, veți obține exact ceea ce plătiți. Sunteți total despărțiți de alți utilizatori și vă puteți bucura de propriile resurse. Acest lucru nu este valabil pentru găzduirea VPS unde, desigur, partajați resurse de la același server principal. Partajați același procesor și memorie ca și alți clienți ai furnizorului dvs. de servicii de găzduire VPS.

Securitate

Gazduirea în cloud este cunoscută a fi mult mai sigură în comparație cu gazduirea VPS. Dacă securitatea este un distribuitor pentru dvs., atunci știți cu siguranță dacă alegeți cloud hosting sau VPS. Cauza riscului de securitate în gazduirea VPS este că procesorul este același pentru toate serverele virtuale care se ramifică din acesta. Dacă unul este format, toate sunt afectate.

Sistem de operare

Una dintre cele mai mari diferențe între cloud hosting și VPS este opțiunea unui sistem de operare. Găzduirea în cloud are o gamă largă de sisteme din care puteți alege, astfel încât să ajungeți la alegerea sistemului de operare. Întrucât, din păcate, hostingul VPS nu oferă nimic de acest fel.

Plată

Cloud privat este scump, dar cloud public este accesibil. Gazduirea VPS este mult mai ieftină decât cloud privat. După ce efectuați plata, este nevoie de câteva secunde pentru a vă conecta la un server virtual. Ai propria taie personalizată din rețeaua cloud. Vă cheltuiți fiecare cent bine cu hostingul cloud, totuși nu se poate spune același lucru pentru hostingul VPS.

Ar trebui să mă înscriu la cloud hosting sau VPS? Aceasta este o întrebare destul de comună între noii utilizatori. Răspunsul este că niciuna dintre ele nu este superioară. Există anumite aspecte în care unul este mai bun decât celălalt, dar acest lucru nu se aplică imaginii mari.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments