De beste VPN-routers 2020 – Complete installatiehandleiding

[ware_item id=33][/ware_item]

Om de spijker op de kop te slaan, maken VPN-routers uw apparaten veilig, of u nu thuis of op uw werkplek bent. Dit voor elkaar gemaakte paar biedt alle voordelen die een VPN-client wil. Als spoiler beschermen ze alle apparaten die erop zijn aangesloten. Ze bieden ook een snelle, veilige en betrouwbare verbinding voor meerdere apparaten. Het meest voordelige van een VPN-router is dat alle apparaten die erop zijn aangesloten, kunnen profiteren van de voordelen van een VPN, zonder een VPN afzonderlijk op elk apparaat te installeren.


Alle geavanceerde internetgebruikers installeren liever een VPN op hun router dan het afzonderlijk op elk apparaat te installeren. Op deze manier profiteren alle apparaten die op die router zijn aangesloten, van de voordelen van een VPN. Klinkt het niet veel slimmer? VPN-routers houden uw digitale leven veilig en bieden u volledige anonimiteit. Maar dat is de combinatie waar we het in het algemeen over hebben. Laten we het nu een voor een over de zielsverwanten hebben.

Wat is een router?

Routers zijn de toegangspoort tot het internet. Het is een netwerkapparaat. Het stuurt datapakketten door tussen computernetwerken. Het is verbonden met minstens 2 netwerken, de meest voorkomende netwerken zijn WAN's of LAN's, of een LAN en zijn ISP's netwerk. Een router verbindt netwerken samen. Het routeert het verkeer tussen die netwerken.

De basisrouter verbindt u eenvoudig met internet zonder andere functies. Er zijn ook veel high-fi routers. Ze zijn veeleisend en gaan veel verder dan de basisfunctionaliteit. De geavanceerde routers kunnen ongetwijfeld uw online ervaring verbeteren, maar u moet een router gebruiken die VPN-clients ondersteunt. Er zijn verschillende soorten routers. Sommige ervan zijn;

Core Router

Ze worden gebruikt door internetproviders. Deze router stuurt gegevenspakketten door naar computerhosts binnen een netwerk. Het is ontworpen om te werken in de internet-backbone of core. Het wordt ook de ruggengraat van een netwerk genoemd. Het biedt meerdere snelle datacommunicatie-interfaces.

Edge Router

Het wordt ook wel een toegangsrouter genoemd. Het is een apparaat met lagere capaciteit. Het verbindt een LAN met het openbare internet of een WAN. Het is een gespecialiseerde router die zich aan de rand van een netwerk bevindt. Het zorgt voor de connectiviteit van zijn netwerk met externe netwerken. Het maakt gebruik van een gateway-protocol voor externe grenzen.

Branch Routers

Deze routers koppelen de externe kantoorlocaties van een organisatie aan het WAN. Ze bieden vaak extra functies zoals; beheermogelijkheden voor draadloos LAN, multiplexing van tijdverdeling en versnelling van WAN-toepassingen.

Logische router

Deze router is een softwarecontractie van een fysiek routerapparaat. Het helpt om verschillende soorten functionaliteiten te creëren die op een logische basis werken in plaats van op een fysieke basis. Het is erg belangrijk in gevirtualiseerd netwerken. Het werkt met veel moderne protocollen voor netwerken zoals; grens gateway protocol en multiprotocol label schakelen.

Draadloze routers

Deze router werkt op dezelfde manier als LAN of de router in een bedraad huis. Het biedt echter meer mobiliteit voor draagbare computers of notebooks dan LAN of de router in een bedraad huis. Het maakt gebruik van de 802.11g-specificatie. Het voert de functies van een router uit. Het bevat ook de functies van een draadloos toegangspunt.

Waarom een ​​bedrijf VPN-routers van professionele kwaliteit nodig heeft?

Verbinding met internet is essentieel voor elke werkplek. Elk bedrijf moet worden uitgerust met een router om meerdere netwerken te verbinden en verkeer tussen hen te routeren. Niet zomaar een router, maar een router die snel, efficiënt en betrouwbaar is.

Een zakelijke router komt vaak in de vorm van een geïntegreerd serviceapparaat. Het biedt netwerk-, applicatie- en beveiligingsservices allemaal op één apparaat. Voor een betere beveiliging moet het op zijn minst een router met twee of drie banden zijn.

Een ander belangrijk ding is dat een bedrijf een router nodig heeft die VPN-compatibel is, zodat de belangrijke informatie van het bedrijf niet in verkeerde handen komt.

Enkele top zakelijke VPN-routers

Er zijn verschillende opties voor Business Routers beschikbaar in de markt. Het is echter heel belangrijk om een ​​snelle, betrouwbare en veilige zakelijke router te kiezen. Op deze manier kunt u mogelijke verliezen voorkomen.

Enkele van de beste zakelijke routers zijn:

  • Synology RT2600ac
  • Netgear Nighthawk X10
  • Linksys Max-Stream AC1900 wifi-router
  • NETGEAR Nighthawk X10 Smart WiFi Router (R9000)
  • NETGEAR Orbi Pro AC3000
  • en Linksys EA6350 Smart Wi-Fi draadloze dual-band + router

Waarom zou u een VPN op uw router installeren?

Elke gewone internetgebruiker moet een VPN gebruiken. Tenzij u het niet erg vindt dat mensen weten wat u online doet en uw gegevens openstellen voor hackers, moet u overwegen een VPN te gebruiken. Wanneer u een VPN koopt, moet u deze afzonderlijk downloaden op al uw apparaten.

Het is prima als je 1 of 2 apparaten hebt, maar als je veel apparaten hebt, heb je een router nodig. Je hoeft alleen maar een VPN te downloaden en te betalen dat op je router is geïnstalleerd. Alle apparaten die op die router worden aangesloten, krijgen de voordelen van een VPN. Dus als je echt serieus bent over anonimiteit, beveiliging en online privacy, heb je alleen een router nodig die geschikt is voor VPN.

Voordelen van VPN-routers

Er zijn verschillende voordelen van VPN-routers. Een van de meest voor de hand liggende voordelen van een VPN-router is de mogelijkheid om een ​​ontelbaar aantal apparaten te beschermen. Dit is een groot voordeel omdat VPN-providers meestal het aantal apparaten beperken dat kan worden verbonden. Een ander voordeel van een VPN-router is dat deze elke gadget beschermt die ermee is verbonden. VPN-routers coderen ook al uw verkeer, zodat u volledig beschermd bent tegen derden die u schade kunnen toebrengen.

Op een subtielere manier, u hoeft een VPN slechts eenmaal op uw router te installeren. Op deze manier bent u vrij van het afzonderlijk downloaden van een VPN op elk apparaat. Dit is een enorm voordeel als u met veel gadgets moet werken. U kunt ook bescherming bieden aan uw klanten en werknemers met een VPN-router. Ten slotte hoeft u zich geen zorgen te maken of uw VPN is ingeschakeld of niet, dat zal het altijd zijn.

Hoe een VPN-router te kiezen

Nu weet je dat het installeren van een VPN op je router echt voordelig is. Hier komt een echte vraag: "hoe kies je een VPN-router?". Het antwoord op deze vraag is dat er verschillende manieren zijn om een ​​VPN-compatibele router te krijgen. De eenvoudigste is om het rechtstreeks bij uw VPN-provider te kopen. Veel VPN-providers bieden nu routers aan. Er zijn echter alleen bepaalde routermodellen die VPN-compatibel zijn. Dit betekent dat het belangrijk is om te weten welke soorten protocollen de door u gekozen VPN ondersteunt. Het is noodzakelijk om te weten of u die VPN op uw router kunt installeren.

Een vooraf geflitste router kopen is ook een geweldige optie. Wanneer u een vooraf geflashte router koopt, zet de verkoper DD-WRT op de router voor u. Op deze manier weet je dat het met succes is gebeurd. Houd er ook rekening mee dat de CPU in uw router snel moet zijn, want het installeren van een VPN op een router zal er veel druk op zetten. Dus hoe sneller de CPU van uw router, hoe beter.

Een andere belangrijke factor is de snelheid van uw netwerk. Het is noodzakelijk om een ​​router te kiezen met het juiste bereik en snelheid die nodig is voor uw behoeften. Nog een ding is om ervoor te zorgen dat uw router ten minste een dual-band-modus (2 antennes) bevat.

5 beste VPN-routers

Om uw VPN-verbinding perfect te gebruiken, moet u een goede VPN-router gebruiken. Als u een goede VPN-router koopt, kunt u anoniem en veilig op internet surfen. Dit zijn onze 5 beste VPN-routers waarmee u via een VPN eenvoudig verbinding kunt maken met internet;

Linksys - WRT AC3200 dual-band wifi 5 router - zwart / blauw

Het is een van de beste VPN-routers in het algemeen. Het heeft functies zoals; Tri-stream, 512 MB RAM, 1,8 GHz dual-core en 256 MB flash-geheugen. Dit zijn enkele van de uitstekende functies die een VPN-router kan bevatten. Het is een veelzijdige en krachtige router. Het is een briljante keuze voor VPN-gebruik. De connectiviteit is 4x gigabit ethernet, 1xUSB 3.0, 1X ESATA / USB 2.0. Het wordt geleverd met 4 antennes en 3 banden voor hoge netwerksnelheden. Voor VPN-compatibiliteit kunt u DD-WRT-firmware installeren.

Asus RT-AC5300 Router

Het is een krachtige router. Het is geweldig voor een VPN. Het komt met een aantal geavanceerde functies zoals; linkaggregatie, verkeersanalyser, MU-MIMO-ondersteuning, WPS, 512 MB RAM en 8 externe antennes. Het staat in de volksmond bekend als een geavanceerde gamingrouter. Het maakt online en netwerkgames frustratie gratis voor u. Het is ook een geweldige VPN-router. De connectiviteit is 4x gigabit ethernet, 1x WAN, 1x USB 2.0, 1X USB 3.0. Deze router heeft ook een uitstekend bereik.

TP-Link Archer C7 AC1750 Draadloze Dual Band Gigabit Router

Deze router is het beste voor kantoren die snelle prestaties nodig hebben. Via deze router kunt u eenvoudig bestanden en media delen met netwerkapparaten. Het is eenvoudig in te stellen. Het ondersteunt de 802.11ac-standaard, die 3 keer sneller is dan draadloze N-snelheden. Het heeft een ongelooflijk bereik. Deze geavanceerde router is ontworpen voor online activiteiten met veel verkeer. Het heeft 4 bekabelde LAN-poorten. Het is ook compatibel met IPv6.

Asus RT-AC86U router

Het is ook een geweldige VPN-router. De prestaties zijn net zo luid als het ontwerp. Het biedt geweldige snelheid en dekking. Het is een snelle uitvoerder en heeft een aantal geavanceerde VPN-functies. De functies omvatten; adaptieve QoS WTFast Gamers Private Network, MU-MIMO en Traffic Analyzer. De connectiviteit is 5x gigabit LAN, 1x USB 2.0, 1x USB 3.0. Het is een hoogwaardige gamingrouter. Het is ook heel eenvoudig in te stellen. Het is een snelle en efficiënte router.

D-Link DIR-885L / R-router

Het is een geweldige allrounder VPN-router. Het heeft een goede selectie van functies zoals; geavanceerde draadloze AC beamforming, MU-MIMO en SmartConnect. De connectiviteit is 4x gigabit ethernet, 1x USB 3.0. Het is een betrouwbare mid-range VPN-router. Het heeft ook een geweldig wifi-bereik. De gebruikersinterface is mooi ontworpen en is ook zeer gemakkelijk te gebruiken. Het is een krachtige en flexibele VPN-router. Het ondersteunt ook DD-WRT open-source firmware.

3 Beste VPN-deals voor routers

Hieronder staan ​​de 3 beste VPN-providers voor routers die u kunt vertrouwen;

NordVPN

NordVPN is een populaire en vertrouwde VPN. Het heeft een no-log beleid. Het heeft een aantal geweldige functies zoals; kill-switch, dubbele codering, hoge snelheid, DNS-lekbescherming, onbeperkte bandbreedte, gebruikersvriendelijke interface, aangepaste VPN-protocollen voor verschillende doeleinden en CyberSec (gebruikt voor het blokkeren van advertenties), dus u bent twee keer zo veilig!

Het is compatibel met iOS, Android, Windows, macOS, Chrome en Firefox. Ze accepteren ook betalingen via Bitcoin. Wat de prijs betreft, klinkt $ 11,95 per maand inderdaad duur. Tegenwoordig kun je echter 80% korting krijgen op hun 3-jarig + 3-maandenplan voor slechts $ 3,49 / maand met een 30-dagen geld-terug-garantie, wat echt een groot probleem is!

Anders dan dat, kost hun 2-jarig abonnement tegenwoordig $ 4,99 / maand, wat een korting van 58% is. Het 1-jarig abonnement kost nu $ 6,99 / maand met een korting van 41%.

ExpressVPN

ExpressVPN is ook een van de top rankers onder VPN's. deze VPN heeft geen lof nodig om zijn plaats in de VPN-industrie op te eisen, iedereen is zich daar terdege van bewust. Het heeft een uitstekende snelheid. Het beste van alle functies is dat het erg veilig is. Het is zeer veelzijdig en ondersteunt alle apparaten. U kunt elke beperkte inhoud bezoeken, omdat Express VPN gemakkelijk geografische beperkingen kan omzeilen. Het biedt een aantal verbluffende functies zoals geen logs, onbeperkte server-switches, best-in-class encryptie, zero-knowledge DNS, kill-switch, split tunneling en onbeperkte bandbreedte.

Het werkt ook met Netflix. Het biedt ook 24/7 klantenservice. Het is ook erg gebruiksvriendelijk. Anders dan dat, is het uitstekend geschikt voor streaming, vooral vanwege de verbluffende snelheid. Het geeft zijn gebruikers ook een 30-dagen geld-terug-garantie.

IPVanish

Momenteel bieden ze een geweldige deal voor hun 1-jarig plan. Het kost $ 6,67 / maand samen met 3 maanden gratis service.

IPVanish is ook een vertrouwde en alom bekende VPN. Het is een van de eerste VPN-services op de markt en wordt nog steeds veel gebruikt en vertrouwd. Het biedt een hoge beveiliging en is zeer betrouwbaar. Ze hebben meer dan 1000 servers in meer dan 60 landen.

Sommige van hun geweldige functies zijn onder meer anonieme torrenting, onbeperkt P2P-verkeer, multi-platformbeveiliging, geen logbestanden, onbeperkte serveromschakeling en onbeperkte bandbreedte.

Het is altijd goed om een ​​fatsoenlijke geld-terug-garantie van 7 dagen te hebben, zoals degene die IPVanish biedt. U kunt genieten van de veiligheid van OpenVPN en L2TP / IPsec VPN-protocollen op 5 apparaten tegelijk met IPVanish. Express VPN's 1-jarig abonnement kost momenteel $ 4,87 / maand met een verbazingwekkende korting van 60%.

Bekijk VPN-beoordelingen

Hoe een VPN op uw router te installeren

Om te weten hoe u een VPN op uw router installeert, moet u de onderstaande stappen volgen;

Stap 1

Tegenwoordig zijn er enkele VPN-routers die door derden worden verkocht. Sommige VPN-providers installeren hun VPN-client zelf op de firmware van de router. De mogelijkheid is echter dat je al tevreden bent met je huidige router en dat je wat geld uitgeeft voor een hele nieuwe router alleen om een ​​VPN te krijgen, misschien geen attractie voor je is.

Dit laat je zoeken naar een alternatieve firmware die de client van je gekozen VPN-provider of een OpenVPN ondersteunt. De meest populaire is DD-WRT. Het werkt op verschillende routers, ongeacht oud of nieuw. Als u wat extra moeite wilt doen, kunt u van een oude x86-pc een router maken door een extra netwerkpoort toe te voegen. Dit is een briljante manier om een ​​zeer aanpasbare, zakelijke router voor uzelf te bouwen, zonder extra kosten te betalen.

Stap 2

Nu kunt u beginnen met het upgraden van uw router. Controleer voordat u uw router opwaardeert of het een volwaardige router is. Na het uitvoeren van een upgrade op 3 routers, werden de twee routers met de Linksys-merken succesvol geüpgraded, maar de upgrade van de LAPAC1200 mislukte. Het is mislukt omdat het geen volwaardige router is.

Stap 3

Alle routers verschillen een beetje van elkaar, maar de meeste volgen een soortgelijk patroon als het gaat om inloggen en wijzigingen aanbrengen in de configuratie. Het eerste wat u moet doen, is uitzoeken wat uw IP-adres is. Om te weten wat uw IP-adres is (op een Microsoft Windows 10), klikt u op het "Startmenu". Typ "Opdrachtprompt" en klik vervolgens op Enter. Typ daarna "ipconfig" en klik nogmaals op Enter. Het IP-adres van uw router wordt weergegeven als de standaardgateway.

Stap 4

Open vervolgens uw browser. Typ het IP-adres van uw router in als de URL. Hiermee gaat u naar een aanmeldingsprompt. Zodra u toegang krijgt tot de beheerdersfuncties van de router, moet u de console vinden die een firmware-update toestaat. U vindt het onder het tabblad "Beheer".

Stap 5

Installeer DD-WRT. Nadat DD-WRT is geïnstalleerd, voert u het standaard IP-adres van de nieuwe DD-WRT in de webbrowser van uw pc in als URL. Vervolgens wordt een scherm geopend waarin u het standaardwachtwoord en de gebruikersnaam opnieuw kunt instellen. Ga hierna verder met de basisbeginselen van het configuratieproces van uw nieuwe router.

Stap 6

Als de router eenmaal zoemt, overweeg dan alleen om uw VPN-client te installeren. Om dat te doen, moet u naar het tabblad 'VPN' onder 'Services' gaan. Vink vervolgens de Enable Bubble aan, naast "Start OpenVPN Client". Na dit punt zijn er geen instructies meer om dit te laten werken. De instellingen worden volledig aangepast voor de VPN-provider. Volg de instructies voor uw VPN-merk en u bent op de goede weg.

Stap 7

Er is een "Status tabblad" in DD-WRT met een VPN-sectie. Dit tabblad geeft aan of u verbonden bent of niet. U kunt nu met meer anonimiteit op al uw apparaten op internet surfen.

Afbeelding tegoed: Pinterest

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments