Η διαφορά μεταξύ Cloud Hosting και VPS – Ποιο είναι το καλύτερο;

[ware_item id=33][/ware_item]

Η φιλοξενία ιστοσελίδων γίνεται συνηθισμένη αλλά υπάρχει έλλειψη ευαισθητοποίησης όταν πρόκειται για την κατανόηση των ορολογιών που σχετίζονται με αυτήν. Τα περισσότερα άτομα συχνά παρερμηνεύουν διαφορετικούς όρους επειδή είναι συνώνυμοι με τους άπειρους καταναλωτές. Αυτό οδηγεί σε κακή λήψη αποφάσεων που μπορεί να επηρεάσει την αποδοτικότητα και τα κέρδη της εταιρείας τους μακροπρόθεσμα.


Οι εικονικοί διακομιστές έχουν διευκολύνει τη ζωή των επιχειρήσεων. Συνδέεστε σε έναν παροχέα υπηρεσιών cloud που είναι συνδεδεμένος με ένα μεγάλο δίκτυο. Ένας Virtual Private Server (VPS) είναι ένας αποκλειστικός διακομιστής ο οποίος δημιουργεί περισσότερους διακομιστές που είναι αφιερωμένοι σε ένα συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα. Cloud φιλοξενία είναι επίσης VPS φιλοξενία, αλλά πιο συγκεκριμένη από ορισμένες απόψεις. Μπορείτε να αποκτήσετε το χώρο που χρειάζεστε για να εργαστείτε χωρίς να συνδεθείτε απευθείας σε ένα φυσικό διακομιστή. Ακούγεται καταπληκτικό, έτσι; Ωστόσο, είναι σημαντικό να διαβάσετε τις διαφορές μεταξύ του cloud hosting και του VPS, ώστε να συνειδητοποιήσετε ποιος ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Πώς λειτουργεί το Cloud Hosting & VPS Differ?

Θα εξετάσουμε προσεκτικά τις διάφορες πτυχές των εικονικών διακομιστών από την άποψη του καταναλωτή για να κατανοήσουμε καλύτερα την επιλογή που πρέπει να γίνει.

Επίσης, διαβάστε: Καλύτερη υπηρεσία VPN για τη μείωση του Gaming Ping - Gamers VPNS

Δομή

Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του cloud hosting και του VPS είναι η βασική αρχή του πλαισίου τους. Η φιλοξενία VPS περιλαμβάνει τη διάσπαση ενός κεντρικού διακομιστή σε διάφορους αποκλειστικούς εικονικούς διακομιστές. Η Cloud hosting δεν είναι για ένα μεγάλο διακομιστή, αλλά ο πάροχος υπηρεσιών σύννεφων μισθώνει ένα μέρος των τεράστιων δημόσιων δικτύων. Καθώς οι πελάτες χύνονται, δίδονται κλάσματα αυτών των τμημάτων.

Φυσικός Πόρος

Ένας πάροχος υπηρεσιών φιλοξενίας VPS έχει μόνο έλεγχο ενός μόνο φυσικού διακομιστή. Μπορούν μόνο να σας δώσουν τμήματα αυτού του διακομιστή. Ενώ οι πάροχοι υπηρεσιών cloud hosting έχουν πρόσβαση σε ολόκληρα δίκτυα ανάλογα με το πόσο επιθυμούν να νοικιάσουν. Όταν ένας πελάτης ζητάει περισσότερα, μπορούν εύκολα να επεκταθούν για να φιλοξενήσουν τον πελάτη τους.

vps vs cloudhosting

Κλιμακούμενος

Όπως προαναφέρθηκε, η φιλοξενία VPS περιορίζεται σε έναν συγκεκριμένο διακομιστή. Ο πάροχος υπηρεσιών σας δεν έχει να κάνει με τίποτα άλλο. Έτσι δεν υπάρχει τρόπος να σας δώσουν περισσότερα εάν το ζητήσετε. Οι παροχείς υπηρεσιών ανεφοδιασμού Cloud μπορούν να σας βοηθήσουν περισσότερο ανάλογα με το τι χρειάζεστε. Επιπλέον, θα το παραδώσουν μέσα σε λίγα λεπτά.

Αρμοδιότητα

Δεδομένου ότι η φιλοξενία VPS δεν είναι τόσο ευέλικτη και προσαρμόσιμη ως cloud hosting, δεν συνιστάται για μεγαλύτερες εταιρείες. Όταν η ζήτηση είναι τεράστια και δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να επιβραδύνετε με οποιονδήποτε τρόπο, η φιλοξενία VPS θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο που δεν θέλετε να πάρετε. Επιπλέον, η φιλοξενία VPS δεν είναι κλιμακωτή, οπότε σίγουρα τοποθετεί άσκοπα όρια σε ένα σημαντικό εμπορικό σήμα.

Διαθεσιμότητα

Η εμπιστοσύνη σε ένα μόνο διακομιστή σημαίνει ότι είστε κολλημένοι με αυτό ακόμα και αν αντιμετωπίζει τεχνικές δυσκολίες. Απλά πρέπει να περιμένετε να ανακάμψει. Η φιλοξενία VPS είναι προβληματική για αυτόν τον λόγο. Στην περίπτωση της υπηρεσίας cloud hosting, θα σας μεταφέρουν ξανά σε έναν άλλο εικονικό διακομιστή για να βεβαιωθείτε ότι δεν αντιμετωπίζετε οποιεσδήποτε ανατροπές ταχύτητας.

Ταχύτητα

Όπως ίσως έχετε μαντέψει, έχοντας το σύστημά σας μέχρι να εξαλειφθεί το πρόβλημα με τον κύριο διακομιστή σας επιβραδύνει στη φιλοξενία VPS. Αν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά καθυστερήσεις στις καθημερινές σας επιχειρηματικές δραστηριότητες, τότε μην εγγραφείτε για φιλοξενία VPS. Η φιλοξενία Cloud είναι πολύ πιο γρήγορη από αυτή την άποψη.

Επίσης διαβάστε: Καλύτερο VPN για μικρές επιχειρήσεις και ξεκινήματα

Κοινή χρήση πόρων

Στο hosting cloud, παίρνετε ακριβώς αυτό που πληρώνετε. Είστε απόλυτα διαχωρισμένοι από άλλους χρήστες και μπορείτε να απολαύσετε τους δικούς σας πόρους. Αυτό δεν ισχύει για τη φιλοξενία VPS, όπου φυσικά μοιράζεστε πόρους από τον ίδιο κύριο διακομιστή. Μοιράζεστε την ίδια CPU και μνήμη με τους άλλους πελάτες του παροχέα υπηρεσιών φιλοξενίας VPS.

Ασφάλεια

Cloud hosting είναι γνωστό ότι είναι πολύ πιο ασφαλές σε σύγκριση με τη φιλοξενία VPS. Εάν η ασφάλεια είναι ένας διαλυτής συμφωνίας για εσάς, τότε ξέρετε με βεβαιότητα αν θα επιλέξετε το cloud hosting ή το VPS. Η αιτία του κινδύνου ασφαλείας στη φιλοξενία VPS είναι ότι η CPU είναι η ίδια για όλους τους εικονικούς διακομιστές που διακλαδώνονται από αυτήν. Αν συμπεριληφθεί κανείς, επηρεάζονται όλοι.

Λειτουργικό σύστημα

Μία από τις μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ του cloud hosting και του VPS είναι η επιλογή ενός λειτουργικού συστήματος. Η Cloud φιλοξενία έχει μια ευρεία επιλογή των συστημάτων για να διαλέξετε, έτσι μπορείτε να πάρετε για να πάρει την επιλογή σας OS. Ενώ η VPS hosting δεν προσφέρει κάτι τέτοιο, δυστυχώς.

Πληρωμή

Το ιδιωτικό σύννεφο είναι ακριβό αλλά το δημόσιο σύννεφο είναι προσιτό. Η φιλοξενία VPS είναι πολύ φθηνότερη από το ιδιωτικό σύννεφο. Αφού πραγματοποιήσετε την πληρωμή, χρειάζονται δευτερόλεπτα για να συνδεθείτε σε έναν εικονικό διακομιστή. Έχετε το δικό σας προσαρμοσμένο κομμάτι από το δίκτυο cloud. Μπορείτε να περάσετε κάθε λεπτό καλά με το cloud hosting, ωστόσο, το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για τη φιλοξενία VPS.

Πρέπει να εγγραφώ για τη φιλοξενία σύννεφο ή VPS; Αυτό είναι ένα πολύ συνηθισμένο ερώτημα μεταξύ των νέων χρηστών. Η απάντηση είναι ότι ούτε είναι ανώτερη. Υπάρχουν ορισμένες πτυχές όπου το ένα είναι καλύτερο από το άλλο, αλλά αυτό δεν ισχύει για τη μεγάλη εικόνα.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments