BitTorrent vs uTorrent – Welke is beter?

[ware_item id=33][/ware_item]

Toen het BitTorrent-protocol voor het eerst werd gemaakt, had het een BitTorrent-client nodig die Bram Cohen en BitTorrent, Inc. ertoe bracht het in 2001 uit te geven. Er zijn verschillende opties beschikbaar vandaag, maar de BitTorrent-client staat nog steeds bekend als Mainline. U kunt er zeker van zijn dat de oorspronkelijke klant de beste keuze moet zijn, maar dit is niet altijd het geval. Een hoog percentage torrent-gebruikers raadt μTorrent aan. Beide klanten delen veel overeenkomsten, maar hebben ook enkele verschillen die u kunnen helpen beslissen welke voor u het beste is.


De gebruikersinterface is absoluut hetzelfde. Dit komt omdat μTorrent vier jaar later door hetzelfde team werd ontwikkeld als een alternatief voor BitTorrent. In de loop der jaren zijn er met name verschillende versies van μTorrent geweest. Er was eerder meer variatie in functies tussen de twee, maar de laatste tijd zijn ze bijna op hetzelfde niveau. BitTorrent versus μTorrent 2019 is na al die jaren nog steeds een hot topic. Het lijkt erop dat de meeste gebruikers zich nog steeds niet bewust zijn van de functies van deze clients.

Lees ook: Beste Torrent-sites voor Torrenting

Een torrent-gebruiker zou een aantal factoren overwegen voordat hij μTorrent of BitTorrent kiest. Laten we eens kijken hoe deze twee populaire klanten zich na hun laatste updates met elkaar vergelijken.

advertenties & VPN

Niemand is fan van advertenties die worden overspoeld tijdens het downloaden van torrents. Helaas is BitTorrent noch μTorrent open source. Voorheen werkte BitTorrent zonder advertenties en μTorrent-gebruikers klaagden voortdurend over problemen met advertenties. Ze beweerden dat advertenties het automatisch vertraagden en hun stroom verstoorden. Wat advertenties betreft, is geen van beide superieur aan de andere. Als je op hun pakketten let, zul je merken dat ze bijna identiek zijn. Om advertenties te verwijderen, krijgt u van beide een prijsplan van $ 4,95 USD / jaar aangeboden.

Lees ook: Goedkope VPN voor BitTorrent

Het enige voordeel hiervan is dat u geen last meer hoeft te hebben van advertenties. Het Pro-pakket verwijdert advertenties, stelt u in staat om bestanden direct af te spelen, biedt beveiliging, laat u bestanden converteren en speelt ze af in HD. De functies zijn voor beide gelijk en kosten je $ 19,95 per jaar. Het enige dat de toon aangeeft ten gunste van μTorrent is het derde prijsplan "PRO + VPN" beschikbaar voor $ 69,95 per jaar. Het klinkt misschien als veel, maar denk erover om een ​​andere VPN te vinden en te verbinden met je torrent-client. Het zal een extra hoofdpijn zijn en kan u meer geld kosten. Experts raden het gebruik van een betrouwbare torrenting VPN ten zeerste aan terwijl u torrents downloadt. Dit beschermt gegevens die uw systeem in- en uitgaan tegen hackers op een openbaar netwerk. Het voorkomt ook dat je wordt gevolgd via je IP-adres, wat verstandig zou zijn gezien het recente optreden tegen illegale torrent-websites.

check torrent vpn

Download snelheid

De reden waarom gebruikers torrents verkiezen boven conventionele downloads is snelheid, dus dit zou een grote overweging zijn in het BitTorrent-client versus μTorrent-debat. Toen BitTorrent nog open source was, zeiden mensen dat het sneller was, omdat μTorrent verstopt was met advertenties. Dit is niet meer het geval, dus hoe gaan ze het nu allemaal tegen elkaar op? Gebruikers hebben gemeld dat BitTorrent nog steeds de snelste van de twee clients blijft. Blijkbaar is BitTorrent beter in het beheren van advertenties, dus het heeft niet zoveel invloed op het torrentproces als in μTorrent. Beide hebben een ingebouwd bandbreedtebeheer om de downloadsnelheid van torrent te maximaliseren. Vergeet niet dat VPN's ook de snelheid van uw systeem verlagen. Een VPN bereidt een gecodeerd kanaal voor zodat al uw inkomende en uitgaande informatie kan worden doorkruist. Hoe dichter uw VPN-server is, hoe sterker de verbinding en hoe sneller de snelheid. Je kunt dus voorzorgsmaatregelen nemen om ervoor te zorgen dat je snelheid niet zoveel wordt verlaagd tijdens het downloaden van torrents en tegelijkertijd een VPN laten inschakelen.

Lees ook: Torrent veilig en anoniem

Grootte van het programma

Een andere reden dat u in de strijd tussen BitTorrent-client en μTorrent naar μTorrent leunt, is de grootte. Omdat gebruikers tegenwoordig geobsedeerd zijn door applicaties, hebt u ruimte op uw apparaat nodig om ze op te slaan en uit te voeren. Voortdurend de cache van applicaties moeten opschonen is niet wenselijk. Ze willen een torrent-client die licht van gewicht is en niet teveel bronnen van hun systeem opeet. Als u zich erg bewust bent van de bestandsgrootte, is μTorrent geschikt voor u. Het is beroemd omdat het slechts 2 MB groot is. BitTorrent is aanzienlijk omvangrijker dan dit, dus waarschijnlijk wilt u in dat geval meer ruimte op uw apparaat besparen.

Gelijktijdige downloads

Gebruikers die regelmatig bestanden downloaden via torrent kunnen een beetje ongeduldig zijn en willen de klus sneller klaren. Er werd al vermeld dat BitTorrent de snelheidscategorie van het BitTorrent versus μTorrent 2019-debat lijkt te hebben gewonnen. Het gaat echter om meer dan alleen snelheid. U hebt waarschijnlijk verschillende bestanden die u binnen een bepaalde periode moet downloaden. Als je een torrent-link opent in μTorrent, wordt deze onmiddellijk gedownload. U kunt de voortgang bekijken in de vorm van een percentage en de status van uw download. Als u tegelijkertijd een ander bestand in μTorrent wilt downloaden, moet u het actieve bestand op pauze zetten of het andere in de wachtrij plaatsen. Raad eens? BitTorrent laat je niet zo wachten. Open eenvoudig meerdere torrent-links in BitTorrent en ze zullen naast elkaar downloaden. Dat is een groot voordeel van BitTorrent.

Besturingssystemen

Over besturingssystemen gesproken, er is niet veel toe te voegen aan de BitTorrent-client versus μTorrent-discussie, omdat ze beide compatibel zijn met verschillende veelgebruikte besturingssystemen. U kunt BitTorrent en μTorrent installeren op apparaten met Microsoft Windows, Mac OSX, Linux en Android. U kunt ze uitvoeren op uw desktopcomputer, tablet of telefoons. Ze presteren even goed op alle apparaten en zijn geoptimaliseerd voor elk besturingssysteem. Als u op zoek bent naar een torrent-client voor een obscuur besturingssysteem, probeer dan Transmission.

Zowel BitTorrent-client als μTorrent bieden een aantal geweldige functies voor torrent-gebruikers. Ze bieden geweldige functionaliteit en strakke beveiliging met betaalbaarheid.

Referentie voor kennis

Iliofotou, M., Siganos, G., Yang, X., & Rodriguez, P. (2010, april). BitTorrent-clients in het wild vergelijken: het geval van downloadsnelheid. In IPTPS (p. 11).

Csernai, K. De privacystatus in P2P- en BitTorrent-netwerken.

Zhang, C., Dhungel, P., Wu, D., & Ross, K. W. (2010). Het ontrafelen van het BitTorrent-ecosysteem. IEEE-transacties op parallelle en gedistribueerde systemen, 22 (7), 1164-1177.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments