BitTorrent vs uTorrent – melyik a jobb?

[ware_item id=33][/ware_item]

A BitTorrent protokoll első létrehozásakor szükségessé vált egy BitTorrent kliens, amely arra késztette a Bram Cohen-t és a BitTorrent, Inc.-t, hogy tegye közzé 2001-ben. Ma számos lehetőség áll rendelkezésre, de a BitTorrent ügyfél továbbra is Mainline néven ismert. Biztos lehet benne, hogy az eredeti ügyfélnek kell a legjobb választásnak lennie, de nem mindig ez a helyzet. A torrent felhasználók magas százaléka javasolja a μTorrent alkalmazást. Mindkét ügyfélnek sok hasonlósága van, de vannak olyan eltérései is, amelyek segíthetnek abban, hogy eldöntse, melyik a jobb az Ön számára.


A felhasználói felület határozottan hasonló. Ennek oka az, hogy a μTorrent-t ugyanaz a csapat fejlesztette ki négy évvel később a BitTorrent alternatívájaként. Az évek során a μTorrent különféle változatai voltak. A kettő között a korábbi jellemzők között nagyobb volt a különbség, ám az utóbbi időben szinte azonos szinten vannak. A BitTorrent vs μTorrent 2019 ezeknek az éveknek a legfontosabb témája. Úgy tűnik, hogy a felhasználók többsége még mindig nem ismeri ezeknek az ügyfeleknek a tulajdonságait.

Olvassa el még: A Torrent legjobb torrent webhelyei

A torrent felhasználó számos tényezőt figyelembe vesz, mielőtt kiválasztaná a μTorrent vagy a BitTorrent képet. Vessen egy pillantást arra, hogy a két népszerű ügyfél miként hasonlít egymáshoz legújabb frissítéseik után.

A hirdetések & VPN

Senki sem rajongója annak, hogy a torrent letöltésekor hirdetések elárasztják őket. Sajnos sem a BitTorrent, sem a μTorrent nem nyílt forrású. Korábban a BitTorrent hirdetések nélkül működött, és a μTorrent felhasználók folyamatosan panaszkodtak a hirdetésekkel kapcsolatos kérdésekben. Azt állították, hogy a hirdetések automatikusan lelassították, és megszakították azok áramlását. Ami a hirdetéseket illeti, egyik sem haladja meg a másikot. Ha odafigyel a csomagokra, észreveszi, hogy majdnem azonosak. A hirdetések eltávolítása érdekében mindkettőnkénti árat kínálnak, amelynek ára 4,95 USD / év.

Olvassa el még: Olcsó VPN a BitTorrenthez

Az egyetlen előnye, hogy már nem kell zavarnia a hirdetéseket. A Pro csomag eltávolítja a hirdetéseket, lehetővé teszi a fájlok azonnali lejátszását, biztonságot nyújt, lehetővé teszi a fájlok konvertálását és HD formátumban történő lejátszását. A szolgáltatások mindkettőnél azonosak, és évente 19,95 dollárba kerülnek. Az egyetlen dolog, amely a skálákat a μTorrent javára adja, a harmadik „PRO + VPN” árszínvonal, amely évente 69,95 dollárra elérhető. Ez soknak tűnhet, de gondoljon egy másik VPN megtalálására és összekapcsolására a torrent klienssel. Ez további fejfájást jelent, és többe kerülhet. A szakértők erősen javasolják a megbízható torrent VPN használatát a torrent letöltés közben. Ez megóvja a rendszerbe belépő és onnan kilépő adatokat a nyilvános hálózat hackereitől. Ezenkívül megakadályozza az IP-címen keresztüli nyomon követést, ami bölcs dolog lenne, tekintettel az illegális torrent-webhelyek közelmúltbeli fellépésére.

Ellenőrizze a torrent vpn-t

Letöltési sebesség

Ennek oka, hogy a felhasználók a hagyományos letöltésekhez képest válogatást választanak, a sebesség, tehát ez nagy szempont lenne a BitTorrent kliens és a μTorrent vita során. Amikor a BitTorrent még mindig nyílt forráskódú volt, az emberek azt mondták, hogy gyorsabb, mivel a μTorrent eltömődött a hirdetésekkel. Ez már nem így van, így hogyan viselkednek most egymás ellen? A felhasználók beszámoltak arról, hogy a BitTorrent továbbra is gyorsabb a két ügyfél közül. Nyilvánvaló, hogy a BitTorrent jobban kezeli a hirdetéseket, tehát nem befolyásolja annyira a torrent folyamatot, mint μTorrent esetén. Mindkettő beépített sávszélesség-kezeléssel rendelkezik a torrent letöltési sebességének maximalizálása érdekében. Ne feledje, hogy a VPN-k szintén csökkentik a rendszer sebességét. A VPN titkosított csatornát készít az összes bejövő és kimenő információ áthaladására. Minél közelebb van a VPN-szerver, annál erősebb a kapcsolat és annál gyorsabb. Tehát óvintézkedéseket tehet annak érdekében, hogy a torrent letöltése és a VPN egyszerre bekapcsolásakor a sebessége ne csökkenjen annyira..

Olvassa el még: Torrent biztonságosan és névtelenül

A program mérete

Egy másik ok, amiért a BitTorrent kliens és a μTorrent közötti csatában a μTorrent felé hajolhat, a méret. Mivel a felhasználók manapság megszállották az alkalmazásokat, helyre van szüksége az eszközén a mentéshez és a futtatáshoz. Nem kívánatos az alkalmazások gyorsítótárának folyamatos tisztítása. Olyan torrent klienst akarnak, amely könnyű és nem eszik túl sok rendszerének erőforrását. Ha nagyon tudatában vagy a fájl méretének, akkor a μTorrent lenne megfelelő az Ön számára. Híres, hogy csak 2 MB körül van. A BitTorrent lényegesen nagyobb méretű, ennélfogva valószínűleg több helyet kíván megtakarítani a készüléken.

Egyidejű letöltések

Azok a felhasználók, akik gyakran letöltnek fájlokat torrent útján, kissé türelmetlenek lehetnek, és szeretnék, ha a munka gyorsabban megtörténik. Már említettük, hogy a BitTorrent úgy tűnik, hogy megnyerte a BitTorrent vs. μTorrent 2019 vita sebességkategóriáját. Ugyanakkor nem csupán a sebességről szól. Valószínűleg több fájlja van, amelyeket egy bizonyos ideig le kell töltenie. Ha megnyit egy torrent linket a μTorrent-ben, akkor azonnal elkezdi letölteni. Láthatja az előrehaladást százalékban és a letöltés állapotában. Ha egyidejűleg másik fájlt szeretne letölteni a μTorrent fájlban, akkor az aktív fájlt szüneteltetnie kell, vagy a másikat sorba kell helyeznie. Találd ki? A BitTorrent nem készteti, hogy így várjon. Egyszerűen nyisson meg több torrent hivatkozást a BitTorrentben, és letöltik egymást. Ez a BitTorrent nagy megsemmisítése.

Operációs rendszer

Az operációs rendszerekről beszélve, nem sok mindent kell hozzáadni a BitTorrent kliens és a μTorrent beszélgetéshez, mivel ezek mind kompatibilisek számos közös operációs rendszerrel. Telepítheti a BitTorrent és a μTorrent eszközöket a Microsoft Windows, Mac OSX, Linux és Android rendszerekhez. Futtathatja őket asztali számítógépen, táblagépen vagy telefonon. Egyformán jól teljesítenek minden eszközön, és minden operációs rendszerre optimalizáltak. Ha torrent klienst keres egy homályosabb operációs rendszerhez, akkor próbálja meg a Transmission alkalmazást.

Mind a BitTorrent kliens, mind a μTorrent fantasztikus funkciókat kínál a torrent felhasználók számára. Nagyszerű funkcionalitást, szűk biztonságot és megfizethetőséget biztosítanak.

Referencia a tudáshoz

Iliofotou, M., Siganos, G., Yang, X., & Rodriguez, P. (2010, április). A BitTorrent ügyfelek összehasonlítása vadonban: a letöltési sebesség esete. Az IPTPS-ben (11. oldal).

Csernai, K. A magánélet védelme a P2P és a BitTorrent hálózatokban.

Zhang, C., Dhungel, P., Wu, D.., & Ross, K. W. (2010). A BitTorrent ökoszisztéma kibontása. IEEE tranzakciók párhuzamos és elosztott rendszereken, 22 (7), 1164-1177.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments