БитТоррент вс уТоррент – Који је бољи?

[ware_item id=33][/ware_item]

Када је БитТоррент протокол први пут креиран, био је потребан БитТоррент клијент који је натерао Брам Цохен и БитТоррент, Инц. да га издају 2001. године. Постоји неколико опција које су данас доступне, али БитТоррент клијент још увек је познат као Маинлине. Можда сте сигурни да оригинални клијент мора бити најбољи избор, али то није увек случај. Велики проценат торрент корисника препоручује μТоррент. Оба клијента деле много сличности, али имају и неке разлике које би вам могле помоћи да одлучите која је за вас боља.


Кориснички интерфејс је дефинитивно сличан. То је зато што је μТоррент развио исти тим као алтернативу БитТорренту четири године касније. Током година, нарочито су постојале различите верзије μТоррент-а. Прије је било више варијација у особинама између њих двојице, али у посљедње вријеме готово су на истом нивоу. БитТоррент вс μТоррент 2019 и даље је врућа тема након свих ових година. Изгледа да већина корисника још увек није свесна карактеристика ових клијената.

Такође прочитајте: Најбоље торент странице за торрентинг

Торрент корисник би узео у обзир бројне факторе пре него што одабере μТоррент или БитТоррент. Погледајмо како се ова два популарна клијента међусобно упоређују након њихових најновијих ажурирања.

Огласи & ВПН

Нитко није обожаватељ да се рекламе преплављују док преузимају бујице. Нажалост, ни БитТоррент ни μТоррент нису отворени извори. Раније је БитТоррент радио без огласа, а корисници µТоррент-а су се стално жалили на проблеме везане за огласе. Тврдили су да су га огласи аутоматски успорили и ометали њихов проток. Када је реч о огласима, ниједан није бољи од другог. Ако обратите пажњу на њихове пакете, приметићете да су скоро идентични. Да бисте уклонили огласе, обојица вам нуде план цена од 4,95 УСД на годину.

Такође прочитајте: Јефтини ВПН за БитТоррент

Једина корист коју има је та да вас више не морају сметати огласи. Про пакет уклања огласе, омогућава вам да одмах репродукујете датотеке, пружа сигурност, омогућава вам да конвертујете датотеке и репродукује их у ХД формату. Карактеристике су једнаке за обе и коштају вас 19,95 долара годишње. Једина ствар која саветује вагу у корист μТоррент-а је трећи ценовни план „ПРО + ВПН“ који је доступан за 69,95 долара годишње. Можда звучи пуно, али размислите о проналажењу и повезивању другог ВПН-а с торрент клијентом. То ће бити додатна главобоља и може вас коштати више новца. Стручњаци топло препоручују употребу поуздане ВПН торрентинг док преузимате торренте. Ово штити податке који улазе и излазе из вашег система од хакера на јавној мрежи. Такође вам спречава да будете праћени путем ваше ИП адресе, што би било мудро с обзиром на недавни напад на илегалне торент веб локације.

цхецк торрент впн

Брзина преузимања

Разлог због којег корисници бирају бујице преко конвенционалних преузимања је брзина, па би то било велико разматрање у БитТоррент клијенту у односу на μТоррент дебату. Када је БитТоррент још увек био отворени извор, људи су говорили да је бржи јер је μТоррент затрпан огласима. То више није случај, па како се сада обојица воде једни против других? Корисници су известили да БитТоррент и даље остаје бржи од два клијента. Очигледно је да је БитТоррент бољи у управљању огласима, тако да не утиче на процес торрентинга онолико колико се догађа у μТорренту. Обоје имају уграђено управљање пропусним опсегом за максимизирање брзине преузимања торрента. Имајте на уму да ВПН-ови такође смањују брзину вашег система. ВПН припрема шифрирани канал за све ваше долазне и одлазне информације које могу прећи. Што се ближи ваш ВПН сервер, то је јача веза и већа брзина. На тај начин можете предузети мере предострожности како бисте осигурали да вам се брзина не смањи толико током преузимања бујица и истовремено укљученог ВПН-а..

Такође прочитајте: Торрент сигурно и анонимно

Величина програма

Други разлог због којег се можете нагнути према μТорренту у борби између БитТоррент клијента и μТоррент је величина. Будући да су корисници ових дана опседнути апликацијама, потребан вам је простор на уређају да бисте их сачували и покренули. Стално чишћење чишћења кеша апликација није пожељно. Они желе клијента бујице који је лаган и не једе превише ресурса свог система. Ако сте веома свесни величине датотеке, тада би μТоррент био прикладан за вас. Познат је по томе што кошта око 2 МБ. БитТоррент је знатно гломазнији од овога, тако да вероватно желите да уштедите више простора на свом уређају у том случају.

Симултано Довнлоадс

Корисници који често преузимају датотеке торрентом могу бити помало нестрпљиви и желе што брже обавити посао. Већ је споменуто да је чини се да је БитТоррент победио у брзинској категорији у расправи о БитТорренту против μТоррент 2019. Међутим, ради се о више од брзине. Вероватно имате неколико датотека које требате да преузмете у одређеном временском периоду. Ако отворите везу торрента у μТорренту, одмах ће је почети преузимати. Моћи ћете да видите напредак у облику процента и статуса за преузимање. Ако истовремено желите да преузмете другу датотеку у μТорренту, мораћете да ставите активну на паузу или да другу ставите у ред. Погоди шта? БитТоррент вас не тера да чекате тако. Једноставно отворите више торрент веза у БитТоррент-у и оне ће се преузимати једна поред друге. То је велика шанса БитТоррент-а.

Оперативни системи

Када говоримо о оперативним системима, нема превише тога за додати БитТоррент клијенту и μТоррент дискусији, јер су оба компатибилна са неколико уобичајених оперативних система. Можете инсталирати БитТоррент и μТоррент на уређаје са Мицрософт Виндовс, Мац ОСКС, Линук и Андроид. Можете да их покрећете на свом рачунару, таблету или телефонима. Они раде једнако добро на свим уређајима и оптимизовани су за сваки оперативни систем. У случају да тражите торрент клијента за нејаснији оперативни систем, покушајте са Трансмиссион.

И БитТоррент клијент и μТоррент нуде неке дивне карактеристике за торрент кориснике. Пружају сјајну функционалност и чврсту сигурност уз приступачност.

Референце за знање

Илиофотоу, М., Сиганос, Г., Ианг, Кс., & Родригуез, П. (2010, април). Упоређивање БитТоррент клијената у дивљини: случај брзине преузимања. У ИПТПС (стр. 11).

Цсернаи, К. Стање приватности у П2П и БитТоррент мрежама.

Зханг, Ц., Дхунгел, П., Ву, Д., & Росс, К. В. (2010). Откривање БитТоррент екосистема. ИЕЕЕ трансакције на паралелним и дистрибуираним системима, 22 (7), 1164-1177.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments