BitTorrent vs uTorrent – Kateri je boljši?

[ware_item id=33][/ware_item]

Ko je bil protokol BitTorrent prvič ustvarjen, je zahteval odjemalca BitTorrent, ki je Bram Cohen in BitTorrent, Inc. pozval, naj ga izdata leta 2001. Danes je na voljo več možnosti, vendar je BitTorrent odjemalec še vedno znan kot Mainline. Morda ste prepričani, da mora biti originalna stranka najboljša izbira, vendar to ni vedno tako. Velik odstotek uporabnikov hudournikov priporoča μTorrent. Obe stranki imata veliko podobnosti, imata pa tudi nekaj razlik, ki vam bodo morda pomagale pri odločitvi, katera je za vas boljša.


Uporabniški vmesnik je vsekakor podoben. To je zato, ker je μTorrent štiri leta pozneje razvila ista ekipa kot alternativo BitTorrentu. Z leti so se zlasti pojavljale različne različice μTorrent. Funkcije med tema dvema so bile prej, v zadnjem času pa so skoraj na isti ravni. BitTorrent vs μTorrent 2019 je po vseh teh letih še vedno vroča tema. Zdi se, da se večina uporabnikov še vedno ne zaveda lastnosti teh strank.

Preberite tudi: Najboljša mesta za hudournike za Torrenting

Uporabnik hudournika bi preučil številne dejavnike, preden bi izbral bodisi μTorrent bodisi BitTorrent. Oglejmo si, kako se ti dve priljubljeni stranki med seboj primerjata po najnovejših posodobitvah.

Oglasi & VPN

Nihče ni oboževalec, da se med nalaganjem hudournikov oglašajo oglasi. Na žalost niti BitTorrent niti μTorrent nista odprta koda. Pred tem je BitTorrent deloval brez oglasov, uporabniki μTorrentja pa so se nenehno pritoževali zaradi težav, povezanih z oglasi. Trdili so, da so ga oglasi samodejno upočasnili in motili njihov pretok. Kar zadeva oglase, niti eden ni boljši od drugega. Če boste pozorni na njihove pakete, boste opazili, da so skoraj enaki. Če želite odstraniti oglase, vam oba ponudita cenovni načrt v višini 4,95 USD na leto.

Preberite tudi: Poceni VPN za BitTorrent

Edina korist od njega je, da vam oglasov ne smete več motiti. Paket Pro odstranjuje oglase, omogoča takojšno predvajanje datotek, zagotavlja varnost, omogoča pretvorbo datotek in predvajanje v visoki ločljivosti. Funkcije so enake za oba in vas stanejo 19,95 USD letno. Edina stvar, ki namiguje lestvicam v prid μTorrent, je tretji cenovni načrt „PRO + VPN“, ki je na voljo za 69,95 USD na leto. Morda se sliši veliko, vendar razmislite o iskanju in povezovanju drugega VPN-ja s svojim torrent odjemalcem. To bo dodaten glavobol in vas bo morda stalo več denarja. Strokovnjaki močno priporočajo uporabo zanesljivega VPN-ja za torrenting med prenosom hudournikov. To ščiti podatke, ki vstopajo in izhajajo iz vašega sistema, pred hekerji v javnem omrežju. Prav tako vam preprečuje, da bi vas spremljali prek vašega naslova IP, kar bi bilo pametno upoštevati nedavne posege na nezakonitih spletnih mestih hudournikov.

preverite torrent vpn

Hitrost prenosa

Razlog, da uporabniki izberejo hudournike pred običajnimi prenosi, je hitrost, zato bi bilo to veliko vprašanje v odjemalcu BitTorrent in μTorrent. Ko je bil BitTorrent še vedno odprtokoden, so ljudje govorili, da gre hitreje, saj je μTorrent zamašen z oglasi. To ne drži več, kako se zdaj oba borita drug proti drugemu? Uporabniki so poročali, da BitTorrent še vedno ostaja hitrejši od obeh odjemalcev. Očitno je BitTorrent boljši pri upravljanju oglasov, tako da ne vpliva na postopek hudourništva toliko, kot se zgodi v μTorrentu. Oba imata vgrajeno upravljanje pasovne širine za največjo hitrost prenosa torrentov. Ne pozabite, da VPN-ji tudi zmanjšajo hitrost vašega sistema. VPN pripravi šifriran kanal za prehajanje vseh vaših dohodnih in odhodnih informacij. Bližje kot je vaš VPN strežnik, močnejša je povezava in večja je hitrost. Tako lahko sprejmete varnostne ukrepe, da zagotovite, da se vaša hitrost med nalaganjem hudournikov in istočasno vključen VPN ne bo toliko zmanjšala..

Preberite tudi: Torrent varno in anonimno

Velikost programa

Drug razlog, da se lahko v bitki med odjemalcem BitTorrent proti μTorrentu nagnete proti μTorrent, je velikost. Ker so uporabniki danes obsedeni z aplikacijami, potrebujete prostor na vaši napravi, da jih shranite in zaženete. Nenehno čiščenje predpomnilnika aplikacij ni zaželeno. Želijo si kupca hudournika, ki je lahek in ne poje preveč virov svojega sistema. Če se zelo zavedate velikosti datoteke, bi bil μTorrent primeren za vas. Znana je po tem, da je znašala približno 2 MB. BitTorrent je bistveno bolj obsežen od tega, zato si verjetno v tem primeru želite prihraniti več prostora na vaši napravi.

Hkratni prenosi

Uporabniki, ki datoteke pogosto nalagajo prek hudournika, so lahko nekoliko nestrpni in si želijo hitreje opraviti delo. Omenili smo že, da se zdi, da je BitTorrent zmagal v kategoriji hitrosti v razpravi BitTorrent proti μTorrent 2019. Vendar gre za več kot le hitrost. Verjetno imate več datotek, ki jih morate prenesti v določenem času. Če odprete povezavo hudournika v μTorrent, jo bo takoj začel prenesti. Napredek boste lahko videli v obliki odstotka in statusa vašega prenosa. Če želite hkrati prenesti drugo datoteko v μTorrent, boste morali aktivno postaviti v pavzo ali pa drugo postaviti v čakalno vrsto. Ugani kaj? BitTorrent vas ne sili tako. Preprosto odprite več povezav hudournikov v BitTorrentu in naložile se bodo drug ob drugem. To je velik šov BitTorrent.

Operacijski sistemi

Če govorimo o operacijskih sistemih, k razpravi o BitTorrentu in μTorrentu ne moremo kaj dosti dodati, saj sta oba združljiva z več običajnimi operacijskimi sistemi. Na naprave z Microsoft Windows, Mac OSX, Linux in Android lahko namestite BitTorrent in μTorrent. Zaženete jih lahko na namiznem računalniku, tabličnem računalniku ali telefonih. Učinkovito delujejo v vseh napravah in so optimizirani za vsak operacijski sistem. Če iščete odjemalca hudournika za bolj prikrit operacijski sistem, poskusite s programom Transmission.

Tako BitTorrent odjemalec kot μTorrent ponujata nekaj čudovitih funkcij za hudourniške uporabnike. Zagotavljajo veliko funkcionalnost in tesno varnost z cenovno dostopnostjo.

Referenca za znanje

Iliofotou, M., Siganos, G., Yang, X., & Rodriguez, P. (2010, april). Primerjava odjemalcev BitTorrent v naravi: primer hitrosti prenosa. V IPTPS (str. 11).

Csernai, K. Stanje zasebnosti v omrežjih P2P in BitTorrent.

Zhang, C., Dhungel, P., Wu, D., & Ross, K. W. (2010). Razplet ekosistema BitTorrent. Transakcije IEEE za vzporedne in porazdeljene sisteme, 22 (7), 1164-1177.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

1 + 9 =

map