BitTorrent vs uTorrent – Care este mai bun?

[ware_item id=33][/ware_item]

Atunci când protocolul BitTorrent a fost creat pentru prima dată, a necesitat un client BitTorrent care i-a determinat pe Bram Cohen și BitTorrent, Inc. să îl elibereze în 2001. Există mai multe opțiuni disponibile astăzi, dar clientul BitTorrent este încă cunoscut sub numele de Mainline. Ați putea fi sigur că clientul inițial trebuie să fie cea mai bună alegere, dar acest lucru nu este întotdeauna cazul. Un procent ridicat de utilizatori torrenți recomandă μTorrent. Ambii clienți au multe similitudini, dar au și unele diferențe care te pot ajuta să decizi care este mai bine pentru tine.


Interfața cu utilizatorul este cu siguranță similară. Acest lucru se datorează faptului că μTorrent a fost dezvoltat de aceeași echipă ca o alternativă la BitTorrent patru ani mai târziu. De-a lungul anilor, au existat diferite versiuni ale μTorrent în special. Funcțiile dintre cele două au existat mai multe variații înainte, dar în ultimul timp, sunt aproape la același nivel. BitTorrent vs μTorrent 2019 este încă un subiect fierbinte după toți acești ani. Se pare că majoritatea utilizatorilor nu cunosc încă caracteristicile acestor clienți.

Citește și: Cele mai bune site-uri pentru torrenting

Un utilizator torrent ar avea în vedere o serie de factori înainte de a alege μTorrent sau BitTorrent. Să aruncăm o privire asupra modului în care acești doi clienți populari se compară între ei după ultimele actualizări.

Reclame & VPN

Nimeni nu este un fan de a fi invadat de reclame în timpul descărcării de torrente. Din păcate, nici BitTorrent, nici μTorrent nu sunt open source. Anterior, BitTorrent a funcționat fără reclame și utilizatorii µTorrent au reclamat constant probleme legate de anunțuri. Aceștia au susținut că anunțurile au încetinit automat și au perturbat fluxul acestora. Când vine vorba de reclame, niciuna nu este superioară celorlalte. Dacă acordați atenție pachetelor lor, veți observa că sunt aproape identice. Pentru a elimina anunțurile, amândoi beneficiați de un plan de preț de 4,95 USD / an.

Citește și: VPN ieftin pentru BitTorrent

Singurul beneficiu pe care îl are este că nu trebuie să mai fiți deranjați de reclame. Pachetul Pro elimină reclamele, vă permite să redați fișiere instantaneu, vă oferă securitate, vă permite să convertiți fișierele și să le redați în format HD. Caracteristicile sunt egale pentru ambele și vă costă 19,95 USD anual. Singurul lucru care oferă sfaturi în favoarea μTorrent este cel de-al treilea plan de preț „PRO + VPN” disponibil pentru 69,95 USD pe an. Poate suna foarte mult, dar gândește-te la găsirea și conectarea unui alt VPN cu clientul torrent. Va fi o durere de cap în plus și vă poate costa mai mulți bani. Experții recomandă cu mare încredere utilizarea unui VPN fiabil pentru torrenting în timp ce descărcați torrents. Acest lucru protejează datele care intră și ies din sistem împotriva hackerilor dintr-o rețea publică. De asemenea, vă împiedică să fiți urmăriți prin adresa dvs. IP, ceea ce ar fi înțelept, luând în considerare recurenta recentă pe site-urile ilegale de tip torrent.

verifica torrent vpn

Viteza de descărcare

Motivul pentru care utilizatorii aleg torentele în cazul descărcărilor convenționale este viteza, astfel încât aceasta ar fi o considerație mare în dezbaterea clientului BitTorrent vs. μTorrent. Când BitTorrent era încă open source, oamenii spuneau că a fost mai rapid, deoarece μTorrent a fost înfundat cu reclame. Nu mai este cazul, deci cum se împacă acum amândoi? Utilizatorii au raportat că BitTorrent rămâne în continuare cel mai rapid dintre cei doi clienți. Aparent, BitTorrent este mai bun în gestionarea anunțurilor, astfel încât nu afectează procesul de torrenting la fel de mult ca în μTorrent. Ambele au integrat managementul lățimii de bandă pentru a maximiza viteza de descărcare a torentului. Nu uitați că VPN-urile scad și viteza sistemului. Un VPN pregătește un canal criptat pentru ca toate informațiile de intrare și de ieșire să fie traversate. Cu cât serverul VPN este mai aproape, cu atât conexiunea este mai puternică și cu atât mai rapidă. Așadar, puteți lua măsuri de precauție pentru a vă asigura că viteza dvs. nu este redusă atât de mult când descărcați torentele și dacă aveți un VPN pornit în același timp.

Citește și: Torrent în siguranță și anonim

Dimensiunea programului

Un alt motiv pentru care te poți orienta către μTorrent în bătălia dintre clientul BitTorrent și μTorrent este dimensiunea. Deoarece utilizatorii sunt obsedați de aplicații în aceste zile, aveți nevoie de spațiu pe dispozitiv pentru a le salva și rula. Nu este de dorit să curățați permanent memoria cache a aplicațiilor. Ei își doresc un client torrent care să fie ușor și să nu mănânce prea multe resurse ale sistemului lor. Dacă sunteți foarte conștient de dimensiunea fișierului, μTorrent ar fi potrivit pentru dvs. Este renumit pentru că este în jur de doar 2MB. BitTorrent este considerabil mai voluminoasă, astfel încât probabil doriți să economisiți mai mult spațiu pe dispozitivul dvs. în acest caz.

Descărcări simultane

Utilizatorii care descarcă frecvent fișierele prin torrent pot fi un pic nerăbdători și doresc să își facă treaba mai repede. A fost deja menționat că BitTorrent pare să fi câștigat categoria de viteză a dezbaterii BitTorrent vs. μTorrent 2019. Totuși, este vorba de ceva mai mult decât de o viteză. Probabil aveți mai multe fișiere pe care trebuie să le descărcați într-o anumită perioadă de timp. Dacă deschideți un link torent în μTorrent, acesta va începe imediat descărcarea acestuia. Veți putea vedea progresul sub formă de procent și starea descărcării dvs. Dacă doriți să descărcați un alt fișier în μTorrent în același timp, va trebui să puneți cel activ în pauză sau să puneți celălalt în coadă. Ghici ce? BitTorrent nu te face să aștepți așa. Pur și simplu deschideți mai multe legături de torrent în BitTorrent și se vor descărca cot la cot. Acesta este un avantaj important al BitTorrent.

Sisteme de operare

Vorbind despre sisteme de operare, nu este prea mult de adăugat clientul BitTorrent vs. µTorrent discuție, deoarece acestea sunt compatibile cu mai multe sisteme de operare comune. Puteți instala BitTorrent și μTorrent pe dispozitive cu Microsoft Windows, Mac OSX, Linux și Android. Le puteți rula pe computerul de pe desktop, tabletă sau telefoane. Ele funcționează la fel de bine pe toate dispozitivele și au fost optimizate pentru fiecare sistem de operare. În cazul în care căutați un client torrent pentru un sistem de operare mai obscur, încercați Transmisia.

Atât clientul BitTorrent, cât și μTorrent oferă câteva caracteristici minunate pentru utilizatorii torrentului. Acestea oferă o funcționalitate excelentă și o securitate strânsă cu accesibilitate.

Referință pentru cunoaștere

Iliofotou, M., Siganos, G., Yang, X., & Rodriguez, P. (2010, aprilie). Compararea clienților BitTorrent în sălbăticie: cazul vitezei de descărcare. În IPTPS (p. 11).

Csernai, K. Starea de confidențialitate în rețelele P2P și BitTorrent.

Zhang, C., Dhungel, P., Wu, D., & Ross, K. W. (2010). Dezlegarea ecosistemului BitTorrent. Tranzacții IEEE pe sisteme paralele și distribuite, 22 (7), 1164-1177.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments