Bewaren VPN-providers gebruikersgegevens? – Een recent onderzoek

[ware_item id=33][/ware_item]

De meeste VPN-serviceproviders (Virtual Private Network) nemen online beveiliging en privacy zeer serieus. Het is een must omdat hun service zelf is gericht op het bieden van online beveiliging in het minst. Daarom hebben de meeste van deze VPN-serviceproviders een strikt beveiligingsbeleid. Dit beveiligingsbeleid houdt geen logboeken bij van gebruikersactiviteiten, IP-adressen en andere belangrijke informatie van gebruikers.


Daarom is in een recent onderzoek gekeken naar deze VPN's en hun beleid met betrekking tot online beveiliging en hoe goed ze dit kunnen bijhouden. De studie omvatte meer dan 100 VPN's die vrij gangbare namen zijn onder gebruikers. Uit het onderzoek is gebleken dat meer dan 26 van deze 100 VPN-services informatie van hun gebruikers bewaren en verzamelen. Sommige van de informatie die ze bewaren, is onder andere IP-adres, echte locatie, bandbreedtegegevens en zelfs tijdstempels voor de verbinding.

De bedreigingen voor online privacy blijven in de loop van de jaren toenemen. En met de kracht van Google en Facebook om uw informatie te verkrijgen en uw activiteiten bij te houden, is het echt moeilijk om vandaag anoniem op internet te zijn.

Dat is de reden waarom de vraag naar VPN's elk jaar groter en groter wordt en naar verwachting verder zal stijgen in 2019. De vraagkosten zullen ongeveer $ 70 miljoen bedragen.

Agentschappen die uw bewegingen volgen

Een van de meest voorkomende namen van VPN's waarvan bekend is dat ze logbestanden van uw activiteiten bijhouden, zijn onder andere BufferedVPN, HolaVPN, HotspotShield, AnonVPN, AceVPN en VPNGate. In hun beveiligingsbeleid staat echter anders.

Volgens hun beveiligingsbeleid houden ze toezicht op gebruikersactiviteit, maar houden ze geen logboeken bij. Ze hebben dus geen gegevens over hun gebruikersactiviteiten.

Dit bleek echter niet waar te zijn bij een op HongKong gebaseerde provider. Dit is na Ryan Lin, een 24-jarige die werd gearresteerd door FBI-agenten nadat zijn logboeken waren bekendgemaakt door een in Hongkong gevestigde VPN-provider.

Ryan Lin is misschien geen goeie vent, maar het feit dat VPN-serviceproviders informatie kunnen geven aan agentschappen of organisaties (wat de reden ook is) is behoorlijk zorgwekkend. Het is duidelijk een tegenspraak met hun veiligheidsbeleid.

Waar zijn beveiligingsbeleid voor als ze niet waar zijn??

De bovengenoemde VPN-providers staan ​​nog steeds op hun beveiligingsbeleid om geen logboeken bij te houden, gebaseerd op het onderzoek van een rapport door VPNOverview. Ze houden logboeken bij van de activiteit en persoonlijke informatie van hun gebruikers (telefoonnummer, e-mailadres enz.) Ze houden ook IP-adressen, bandbreedtegegevens en tijdstempels bij.

Helaas is een op HongKong gebaseerde provider niet de enige die het doet. Andere bekende VPN's zoals Hotspot Shield en HolaVPN verzamelen naar verluidt gegevens van hun gebruikers.

Wat we hieruit kunnen leren, is dat niet alle VPN's hetzelfde zijn. Ze zijn niet allemaal trouw aan hun woorden of zelfs aan het beveiligingsbeleid. Dus voordat u een VPN kiest, is het goed om tijd te nemen om te beslissen en hun functies en beveiligingsbeleid te bestuderen. Het is ook belangrijk om te controleren of de VPN slechte records heeft gehad over het verkopen van gebruikersinformatie of deze zelfs voor zichzelf houdt als gebruikerslogboeken. En hoe zou u dat te weten komen bij het selecteren van een VPN? Welnu, dit artikel zal zeker op het beslissende moment nuttig zijn.

Dingen om te controleren voordat u een VPN koopt

Met veel VPN's die tegenwoordig op de markt zijn, is het moeilijk om de juiste te kiezen die de online beveiliging biedt waarnaar we op zoek zijn. Om u te helpen beslissen, zijn hier enkele dingen die u moet controleren voordat u het koopt.

Hun beveiligingsbeleid

Alle VPN's hebben beveiligingsbeleid. Zorg ervoor dat u ze bekijkt voordat u zich op hun services abonneert. Zorg ervoor dat ze geen logboeken, gegevens of wat dan ook bij u houden. U kunt het op verschillende manieren controleren. Een manier is om te zoeken naar nieuwsberichten over hoe ze hun eigen beveiligingsbeleid overtreden.

Uitbesteden aan externe leveranciers

Er zijn miljoenen klanten op zoek naar VPN's. Dat is de reden waarom de meeste VPN-serviceproviders honderden of zelfs duizenden klanten bedienen. Om dit grote aantal klanten te bedienen, hebben ze soms de hulp van externe datacenters nodig. Controleer of de VPN-serviceprovider samenwerkt met een vertrouwd datacenter met een goede beveiligingsgeschiedenis en achtergrond. Sommige VPN's besteden hun servers niet eens uit; ze hebben hun eigen, dat is het beste wat je zou kunnen zoeken. Dergelijke top-VPN's zijn NordVPN, ExpressVPN, Private Internet Access (PIA), IPVanish en VyprVPN.

Virtuele locaties

De reikwijdte van sommige VPN-serviceproviders is groot. Sommigen van hen zijn niet alleen beperkt tot één land, maar bedienen veel locaties over de hele wereld. Sommigen hebben zelfs de neiging om virtuele locaties te bieden of neplocaties te maken. Dit kan echter schadelijk zijn voor de gebruikers omdat dit kan leiden tot DNS-lekken. Grote namen in de industrie zorgen ervoor dat dit probleem zorgvuldig wordt behandeld met sterke servers.

Peer to Peer Sharing

Het is ook goed om te weten of de VPN-serviceprovider peer-to-peer of webverkeer toestaat van sites voor het delen van bestanden zoals BitTorrent. De meeste VPN's staan ​​dit toe. NordVPN staat bijvoorbeeld webverkeer toe op sites voor het delen van bestanden.

Betalingswijze

De meest gebruikte betaalmethode die VPN's gebruiken is PayPal. Sommigen van hen accepteren ook cryptocurrencies zoals Bitcoin. Dus als u volledige anonimiteit bij uw transactie wilt, raden zij het gebruik van cryptocurrency aan.

Afhankelijk van uw betalingskeuze, is het nog steeds goed om te weten of de VPN-serviceprovider uw gevoelige financiële informatie niet bewaart door de juiste en veelgebruikte betalingsmethoden te volgen.

Ik hoop dat deze tips je zullen helpen de juiste VPN te vinden. Houd er rekening mee dat een VPN u de online beveiliging kan bieden die u nodig hebt. Het is ook raadzaam om cookies te verwijderen wanneer u klaar bent met surfen op het internet om ook uw gegevens te beschermen.

BestVPNDeals beveelt Top VPN's aan die zorgen voor online beveiliging

  1. NordVPN
  2. ExpressVPN
  3. Prive internettoegang
  4. VyprVPN
  5. IPVanish
James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments