Begyndervejledning til VPN-protokoller – alt hvad du behøver at vide!

[ware_item id=33][/ware_item]

Efterhånden som verden er ved at blive avanceret, øges også behovet for sikkerhed på nettet og dets forskellige kanaler. Dette resulterer også i, at enkeltpersoner udnytter det, uanset hvordan de vil. For at løse dette problem blev VPN oprettet.


VPN giver privatliv til alle netværk, hvad enten det er offentligt eller privat. En VPN blev oprindeligt brugt af store virksomheder til at beskytte deres data, som ikke skulle vises for offentligheden. Da VPN'er vandt popularitet, vendte et stort antal mennesker sig mod det for sikkerhed for personlige data og søgte efter den bedste VPN, der kunne bruges.

Folk fik mere viden om fordelene ved en VPN og hvordan brugernes egen IP-adresse erstattes af IP-adressen på den server, der leverer VPN. En sikker passage laves af VPN, gennem hvilken al internettrafik gør sin vej.

Den bedste VPN til at bruge er den, der tilbyder en række funktioner, der indebærer højere sikkerhed og beskyttelse af fortrolige data.

VPN-valg med stærke protokoller

NordVPN

 • Politik uden no-log
 • Dobbelt VPN (det giver dig mulighed for at skjule sig bag 2 sikre servere i stedet for kun 1)
 • CyberSec (blokerende malware-løsning)
 • Automatisk dræberafbryder
 • SmartPlay (for at hjælpe brugere med at få adgang til websteder, der ellers ikke ville være tilgængelige på grund af internetcensur og VPN-blokering)
 • Kryptering af militær kvalitet

ExpressVPN

 • Nul-viden DNS (det er deres private krypterede DNS)
 • Delet tunneling (det giver dig mulighed for at rute en vis enhedstrafik gennem en VPN, mens resten får direkte adgang til internettet)
 • Dræb kontakt
 • Ingen aktivitetslogfiler
 • Bedste i klassen kryptering
 • 30-dages pengene-tilbage-garanti

IPVanish

 • Politik uden no-log
 • Anonym torrenting
 • Multi-platform beskyttelse
 • 256-bit AES-kryptering

besøg hjemmeside

En komplet guide til VPN-protokoller

Når der oprettes en sikker passage, er oplysningerne lukket fra en protokol inden for dataene til en anden type protokol. Ofte bruger VPN PPTP, en protokol til at indkapsle IP-pakker over internettet.

Forskellige typer VPN-protokoller har forskellige egenskaber, og de tilbyder forskellige niveauer af sikkerhed. VPN-protokollisten indeholder alle de protokoller, der er vidt brugt og er brugervenlige. Nogle af disse protokoller inkluderer PPTP, L2TP, IPsec, SSL, SSH, TLS og OpenVPN.

Hver protokol tjener et lidt andet formål alt efter brugerens behov. Sammenligningen af ​​VPN-protokoller kan foretages mellem PPTP & L2TP, PPTP & openvpn og mellem andre protokoller for at fremhæve de funktioner, der adskiller dem.

En hurtig guide til forskellige tilgængelige VPN-protokoller

Nedenfor er de forskellige tilgængelige VPN-protokoller:

 • OpenVPN (mest populære VPN-protokol)
 • L2TP / IPSec (mest anvendte alternativ)
 • SSTP (en solid mulighed for Window-brugere)
 • PPTP (den ældste og mest anvendte VPN-protokol)
 • IKEv2 (et hurtigt og sikkert alternativ, især til mobile enheder)

PPTP & L2TP

To typer VPN-protokoller, der er vidt brugt, er PPTP og L2TP. PPTP lader virksomheder udvide deres eget netværk gennem tunneler, der er sikre og private.

PPTP blev oprindeligt udviklet af Microsoft til opkaldsnetværk. På grund af den lavere krypteringsstandard er PPTP en af ​​de hurtigste og enkleste VPN-protokoller. Et bredt netværk bruges af store virksomheder som et enkelt stort netværk.

Da VPN'er nu ofte bruges, behøver virksomheder ikke at lease deres egne linjer og er i stand til at forbruge de offentlige netværk sikkert for at kommunikere over et bredt område.

Bortset fra PPTP er en anden bredt kendt protokol L2TP, der står for “lag 2-tunneling-protokol”, som er en udvidelse af PPTP og ofte kombineres med en anden protokol for at tilbyde en meget sikker VPN-forbindelse til sine brugere.

Det giver ikke en sikker tunnel til sine brugere, når det er på egen hånd. Kun ved at slå sammen to funktioner i to tunnelprotokoller kan L2TP nå sit potentiale.

SSTP

SSTP står for Secure Socket Tunneling Protocol. Det er også en populær VPN-protokol.

SSTPs bemærkelsesværdige fordel er, at den er fuldt integreret med alle Microsoft-operativsystemer siden Windows Vista Service pack1. Det betyder, at du kan bruge det med Winlogon og smart chip.

Det er så hurtigt som OpenVPN. Dets manuelle opsætning er også temmelig let. SSTP er generelt ganske sikker.

Internetprotokol-sikkerhed

IPsec er en protokol, der tjener ved at sikre internetkommunikation på tværs af et IP-netværk. Kommunikationen er sikret ved verifikation af sessionen, og datapakken chifferes under forbindelsen.

For IPsec er der to tilstande, hvor den fungerer, den ene er transporttilstanden og den anden er tunnelfunktionen. Disse tilstande sikrer overførsel af data mellem forskellige netværk. Transporttilstanden spiller sin rolle ved at kryptere meddelelsen indeholdt i datapakken, og tunneltilstanden krypterer den komplette datapakke.

Ligesom L2TP kan IPsec også kombineres med andre protokolfunktioner for at give en sikker forbindelse.

OpenVPN

Åben VPN? Hvad er det egentlig? Det er godt en software, der har en open source, der anvender VPN-metoder til at oprette en sikker forbindelse. En åben VPN giver adgang til sine kolleger ved hjælp af en foruddelet nøgle.

Med et OpenVPN kan ethvert IP-netværk tunneles over en enkelt UDP-port. Fordelene ved at have et OpenVPN inkluderer:

 • At være kompatibel med alle operativsystemer
 • At have en højere hastighed
 • Høj sikkerhed
 • God firewall-kompatibilitet
 • Support Perfekt fremadretthed (denne krypteringsmetode gør dekodning meget vanskelig for hackere)
 • En række tunnelmuligheder osv.

IKEv2

IKEv2 står for Internet Key Exchange version 2. Det er også en VPN-protokol udviklet af Microsoft og Cisco.

På egen hånd er det bare en tunnelprotokol, der giver en sikker nøgleudveksling. Derfor er det ofte parret med IPSec til kryptering og godkendelse.

Det er ikke så populært som andre protokoller, men det er godt til mobile forbindelser.

IPSec

IPSec er den korte form for Internet Protocol Security. Det bruges til flere formål, og et af dem er VPN'er.

Det er ofte parret med andre VPN-protokoller for at give kryptering. Det kan også bruges af sig selv. Det betragtes generelt hurtigere end SSL.

SSL & TSL

Når SSL & TSL kombineres, de opretter en så stærk VPN-forbindelse, hvor webbrowseren bliver klient, og brugerne ikke har adgang til hele netværket. Deres adgang er begrænset til specifikke applikationer.

Online-shopping-websteder og -sider, hvor sådanne tjenester leveres til dens brugere, bruger hovedsageligt SSL- og TSL-protokoller. Disse protokoller er mere problemfri og er meget brugervenlige. Browsere henvender sig til SSL, og der kræves en minimal handling fra brugeren.

Sikker Shell-protokol

SSH også kendt som sikker socket shell er en protokol, der har en måde at få adgang til en fjerncomputer ved at give administratorer en sikker sti.

En stærk autentificering leveres af sikker shell sammen med en beskyttet krypteret datakommunikation, der finder sted mellem to computere, der forbinder over internettet, hvilket er et meget usikkert netværk.

SSH hjælper administratorer med at administrere applikationer, hjælper dem med at logge ind fra en anden computer over et netværk og flytte filer fra et sted til et andet.

2 typer VPN'er og deres sikkerhedsniveauer

Hvis du leder efter måder at få adgang til kanaler og applikationer uden at blive blokeret, skal du kigge efter de bedste VPN'er, du kan bruge. Den bedste VPN kan give en sikker passage med stor hastighed til sin bruger uden at spore sin originale IP-adresse.

Der er forskellige steder, der kan undersøges, når du søger efter bedste VPN'er til brug, der er dog to typer VPN'er, der tjener brugerne til at finde en hurtig og sikker tunnel.

 • Fjernadgang VPN

I dette tilfælde får brugeren fjernadgang til tjenesterne ved at forbinde sig selv til et privat netværk. Gennem nettet oprettes forbindelsen mellem netværket og dets brugere, og denne forbindelse er stærkt sikret.

Denne type VPN er brugervenlig for både brugere, der sidder derhjemme, og dem, der får adgang fra deres kontorer. En medarbejder uden for deres kontor kan nemt få adgang til det private netværk ved hjælp af VPN.

Både brugere derhjemme og udenfor har adgang til de blokerede websteder gennem denne VPN. Brugere, der er mere følsomme over for internetsikkerhed, kan bruge denne VPN-tjeneste som en måde at beskytte sig selv og deres data over internettet.

 • Router til router VPN

Denne VPN bruges hovedsageligt af virksomheder, der har deres kontorer forskellige steder. Denne VPN hjælper med at oprette forbindelser mellem netværkene på alle kontorer beliggende forskellige steder. Det bliver en 'intranet-baseret VPN', når alle kontorer i det samme firma er forbundet ved hjælp af site til site VPN.

Yderligere, når virksomheder opretter forbindelse til netværket af andre virksomheder, der bruger denne VPN, kaldes det en ekstranet-VPN. Forbindelsen, der er dannet mellem disse virksomheder, er stærkt sikret og beskyttet.

I denne form for forbindelse er to routere i spil; den ene fungerer som en klient, mens den anden fungerer som en server.

Det handlede om VPN-protokoller. Nu ved du, hvorfor disse protokoller bruges, og hvilke der skal kigges efter i en VPN til dine behov. Hvis der er nogen anden protokol, vi har gået glip af, skal du fortælle os det i kommentarerne herunder.

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments