Apakah Kelemahan Mod Inkognito?

[ware_item id=33][/ware_item]

Beralih dari tetingkap pelayaran biasa ke mod inkognito adalah pintar, tetapi jika anda fikir ia akan membuat anda benar-benar selamat, anda bersalah. Tingkap penyamaran adalah ciri hebat penyemak imbas moden yang membantu anda mengelakkan beberapa teknik penjejakan peringkat rendah, tetapi mereka bukan alat anonimiti. Pengguna lebih suka mod inkognito apabila mereka tidak mahu pelayar menyimpan apa yang mereka cari dan sejarah laman web mereka. Mereka berada di bawah tanggapan bahawa tiada siapa yang akan dapat mengesan mereka semasa aktiviti penyamaran mereka, tetapi itu tidak benar. Antara teknik yang pelbagai, laman web boleh menggunakan kuki untuk menjejaki sejarah penyemakan imbas anda dan juga boleh mendedahkan tabiat dalam talian anda. Mod penyamaran mungkin membantu menentang beberapa ancaman, tetapi mungkin tidak berfungsi untuk orang lain. Mod inkognito pada Chrome adalah tetingkap penyemakan peribadi yang paling terkenal dan merupakan pilihan terbaik. Google telah dipanggil banyak kali kerana tidak melindungi pengguna dalam mod Inkognito dan pengguna yang mengelirukan untuk mempercayai bahawa sesi persendirian mereka benar-benar peribadi.


Apakah Mod Inkognito? ?

Mod penyamaran adalah mod penyemakan imbas peribadi. Ia menghalang sejarah penyemakan imbas daripada disimpan, kuki tidak akan disimpan dan maklumat penjejakan anda tidak akan dihantar ke tapak web yang anda lawati. Walau bagaimanapun, ia tidak akan menjadikan anda sama sekali tidak dikenali di internet. Sekiranya komputer anda memantau perisian, mereka masih boleh menangkap dan memantau segala sesuatu walaupun anda berada dalam mod inkognito. Walaupun tiada apa yang disimpan pada komputer anda dalam mod inkognito, setiap halaman yang anda lawati masih mengenali alamat IP anda. Sekiranya seseorang mempunyai keupayaan untuk melihat sejarah alamat IP anda untuk tujuan undang-undang, seperti ISP, laman web, dan juga log pelayan enjin carian boleh digunakan untuk mengesan anda dan juga, pakar IT atau orang lain yang bertanggungjawab terhadap internet di tempat kerja keupayaan untuk melihat apa yang dilakukan orang dalam mod inkognito. Selain daripada itu ia tidak direka untuk mencegah masalah malware. Ia tidak menimbulkan firewall atau mengawasi virus.

Kelemahan Mod Inkognito Chrome:

Apabila anda memulakan sesi dalam mod inkognito, Chrome akan melumpuhkan API FileSystem untuk mengelakkan meninggalkan jejak apa yang anda lakukan di internet, tetapi Chrome mendapati beberapa laman web menemui kelemahan yang membolehkan mereka melihat siapa yang melayari dalam mod Inkognito kerana ia telah keupayaan untuk mengesan API FileSystem Chrome.

Penjejakan dalam talian

Sistem dalam talian menjalankan pengesanan biasa untuk beberapa sebab. Ini semua tentang mewujudkan pengalaman pengguna yang luar biasa hari ini jadi mengumpulkan data pengguna adalah penting untuk itu. Laman web berjalan pada iklan, tetapi menjaga pengalaman pengguna dalam fikiran, mereka hanya menyiarkan iklan yang mungkin anda minati. Anda mungkin melihat pilihan untuk menyembunyikan iklan, dan laman web itu mempersoalkan tentang pilihan iklan anda. Di samping itu, sistem keselamatan mereka memantau pengguna untuk ancaman dan Cybercrime. Beberapa laman web menggunakan kuki untuk mengenali peranti anda dan mengoptimumkan pengalaman pengguna dengan menyimpan pilihan anda. Kuki pihak ketiga boleh dianjurkan oleh pengiklan yang bergabung dengan laman web tertentu itu. Kuki kilat dijalankan dengan menggunakan Adobe Flash Player dan mengingati tetapan anda juga. Percetakan cap peranti berfungsi tanpa kuki dan mengenali peranti anda melalui penyemak imbas anda. Penjejakan melalui aplikasi mudah alih berlaku melalui pengecam peranti yang khusus OS. Penjejakan merentas peranti berfungsi dengan pelbagai peranti termasuk televisyen pintar, telefon pintar, tablet, komputer riba, dll Penjejakan DNS yang dijalankan oleh pembekal perkhidmatan internet anda adalah sukar untuk memintas juga.

Operasi mod penyamaran

Mod inkognito adalah ciri asas yang tersedia dalam penyemak imbas sebagai pilihan untuk memberikan perlindungan terhad semasa sesi penyemakan imbas. Jika anda tidak mahu sesiapa melihat sejarah penyemakan imbas anda, anda boleh melayari web secara tersendiri dalam mod inkognito. Cuma buka Chrome pada komputer anda, akan ada 3 titik di bahagian atas kanan, klik mereka. Kemudian pilih Tetingkap Inkognito Baru.

SHORTCUT: ctrl + shift + N

Anda boleh bertukar antara tetingkap Chrome biasa dan tetingkap Inkognito. Anda hanya akan menyemak imbas secara peribadi apabila anda menggunakan Mod Inkognito.

Memantau cookies

Anda harus memadam kuki anda selepas setiap sesi atau mematikan kuki pihak ketiga. Terdapat perisian yang mengenal pasti kuki sehingga anda juga boleh menyekatnya secara berasingan. Cara mudah menggunakan mod inkognito yang menghalang kuki daripada menjejak anda kerana mereka tidak dapat mengenal pasti anda.

Cap jari

Perentas jari peranti tidak hanya menyimpan maklumat peribadi anda tetapi juga mengumpul data tentang pelengkap dan pelanjutan penyemak imbas anda. Inilah sebabnya mengapa hanya menghidupkan mod inkognito tidak melindungi anda daripada cap jari. Anda akan memerlukan penyemak imbas popular yang tidak menggunakan sebarang sambungan supaya selamat dalam mod inkognito.

Pemantauan langsung

Kebarangkalian anda tinggal bersama keluarga atau rakan sebilik anda yang mungkin menyemak sejarah penyemak imbas anda daripada rasa ingin tahu atau secara kebetulan. Jika anda terus memadamkan seluruh sejarah anda, itu kelihatannya seolah-olah anda mempunyai sesuatu untuk disembunyikan. Lebih baik untuk menyemak imbas dalam mod inkognito apabila anda tidak mahu pelayar anda menyimpan pautan tersebut dalam Sejarah anda.

Walaupun, mod inkognito mempunyai faedahnya. Ia tidak berjanji untuk menyembunyikan semua data anda atau menghalang orang lain mengenal pasti anda. Anda memerlukan VPN yang baik untuk menyulitkan data anda dan menyembunyikan alamat IP anda.

Had dalam mod Inkognito

Jika privasi dalam talian adalah keutamaan anda, anda harus tahu mod apa yang tidak dilakukan dan tidak dilakukan. Memang benar apabila anda masuk ke mode penyamaran, sejarah penyemakan imbas anda tidak akan disimpan, tiada kuki akan disimpan, dan tidak akan ada sejarah carian, tetapi mod inkognito tidak akan menjadikan anda sama sekali tidak kelihatan di internet. Pergi ke penyamaran tidak akan menyembunyikan penyemakan imbas anda dari majikan anda, pembekal khidmat internet anda atau laman web yang anda lawati.

 • MODOG INCOGNITO TIDAK MEMBUAT ANDA TIDAK SELESAIKAN ONLINE:

Ini adalah salah faham asas bahawa mod inkognito akan menjadikan orang-orang sama sekali tidak nampak / tanpa nama, yang bukan kes itu. Selepas anda menutup tab incognito, halaman yang anda lihat semasa berada dalam mod inkognito tidak akan muncul dalam sejarah penyemakan imbas tetapi majikan anda, pembekal khidmat internet anda, laman web yang anda lawati atau sesiapa yang mengawal internet di tempat kerja atau sekolah anda akan dapat melihat sejarah penyemakan imbas anda walaupun anda melakukannya dalam mod inkognito. Oleh itu, kami berharap ia memadam salah faham tentang mod inkognito. Mod penyamaran hanya bermaksud bahawa pelayar tidak menyimpan kuki, fail internet sementara, atau sejarah penyemakan imbas anda, tetapi ia tidak akan menjadikan anda sama sekali tanpa nama di internet.

 • TRACKING DNS:

Server nama domain (DNS) pada asasnya wujud untuk memudahkan pengguna, tetapi kadang-kadang mereka boleh membuktikan menjadi sangat bermasalah. DNS ialah buku telefon Internet. Tujuan DNS adalah untuk membantu pembekal khidmat internet anda mengarahkan anda ke laman web yang betul melalui alamat IPnya.

Laman web berkomunikasi dengan satu sama lain dengan menggunakan nombor. Nombor ini dipanggil alamat IP. Apabila anda pergi ke laman web, anda tidak perlu mengingat nombor yang panjang. Sebaliknya, anda boleh memasukkan nama domain seperti name.com dan masih berakhir di tempat yang betul. DNS menerjemahkan nama yang boleh dibaca manusia ke dalam alamat IP angka yang digunakan komputer untuk menyambung satu sama lain.

Penjejakan DNS membolehkan penyedia DNS mengumpul maklumat peribadi anda termasuk pilihan laman web anda. Ini adalah sebahagian daripada mengoptimumkan pengalaman pengguna dan menubuhkan iklan yang sesuai yang anda akan bertindak balas dengan positif. Data untuk laman web yang anda tanyakan mengenai diteruskan kepada pengiklan untuk tujuan ini. Selain itu, terdapat agensi penguatkuasaan undang-undang yang mengumpul maklumat peribadi anda secara tetap dan tidak boleh dihentikan. Mereka membuat profil pengguna berdasarkan maklumat yang mereka kumpulkan dari laman web ini mengenai kecenderungan sosial, politik, agama dan seksual anda. 

Perkhidmatan DNS biasanya ditawarkan oleh penyedia perkhidmatan internet anda, tetapi terdapat juga perkhidmatan DNS percuma yang lain. Terdapat beberapa perkhidmatan DNS yang mempunyai peraturan mengenai perkongsian data pengguna peribadi supaya mereka patut dipertimbangkan. Google juga menjalankan perkhidmatan DNS yang boleh dipercayai, tetapi privasi pengguna tidak diberi keutamaan. Penyelesaian terbaik adalah untuk memilih VPN yang menyediakan perkhidmatan DNS sendiri yang menjamin tiada rekod data disimpan.

Pentadbir sistem

Jika anda menggunakan peranti yang dimiliki oleh sekolah, institut atau pejabat anda, jelas bahawa data penyemakan imbas anda boleh diakses oleh pentadbir rangkaian itu. Bukan itu sahaja tetapi apabila anda menggunakan Wi-Fi awam atau log masuk ke rangkaian yang tidak dijalankan secara peribadi, anda meninggalkan diri anda terdedah kepada pelbagai ancaman keselamatan. Data penyemakan anda akan tersedia kepada pentadbir bersama dengan kata laluan yang telah anda simpan dalam penyemak imbas semasa bekerja. Sekiranya laman web tersebut tidak mempunyai penyulitan yang sewajarnya, semua kandungan yang anda lihat dan berinteraksi akan dibuka kepada pentadbir. Tidak mengapa jika anda melayari melalui mod inkognito kerana itu tidak melindungi anda daripada kuasa pentadbir.

Cuba mengelakkan daripada melawat laman web yang mengandungi maklumat sensitif pada peranti yang anda tidak pentadbir secara peribadi. Ia juga terbaik untuk mengelakkan rangkaian awam dan sambungan Wi-Fi awam kerana terdapat peluang besar peranti anda digodam. Mod penyamaran adalah idea yang baik tetapi tetap menyedari batasannya supaya anda tidak dibiarkan terbuka untuk ancaman serius.

Tahap keselamatan utama boleh didapati dengan memilih penyedia VPN yang boleh dipercayai yang mempunyai ulasan pengguna yang baik dan menawarkan ciri-ciri yang anda inginkan pada harga yang berpatutan. Tidak semua daripada mereka berjanji untuk tidak menyimpan rekod sejarah pelayaran anda supaya sentiasa ingat untuk membaca butiran dengan teliti. Lebih baik selamat daripada maaf.

Menjumlahkan

Kami berharap artikel ini membantu anda memahami mod inkognito, apakah kelemahannya, dan menghapuskan kebingungan anda. Sekarang anda tahu bahawa semasa anda berada dalam mod inkognito, tiada sejarah pelayaran anda disimpan secara kekal di komputer anda; tetapi ini tidak bermakna bahawa anda sama sekali tidak dikenali di internet. Terdapat salah tanggapan umum bahawa mod penyemakan imbas peribadi dapat melindungi pengguna daripada dijejaki oleh laman web lain atau penyedia perkhidmatan internet mereka, yang tidak. Aplikasi kawalan ibu bapa tidak akan terjejas oleh mod inkognito dan orang lain boleh datang dan memasukkan arahan yang betul untuk melihat fail DNS yang mod Inkognito tidak menyentuh. Jadi mod inkognito bukanlah ciri keselamatan yang kompleks yang boleh melindungi anda daripada serangan berniat jahat atau percubaan untuk mengambil data peribadi anda, dan alamat IP anda akan tetap kelihatan. Ia bukan tetapan keselamatan dan tidak direka untuk mencegah masalah perisian hasad. Jika anda benar-benar ingin melindungi alamat IP anda, kaedah terbaik adalah dengan hanya menggunakan VPN.

3 VPN Terbaik yang Pastikan Anda Segera Secure Online

1. NordVPN

 • Dasar tidak log
 • VPN Double (ia membolehkan anda bersembunyi di belakang 2 pelayan selamat bukannya hanya 1)
 • CyberSec (penyelesaian menyekat malware)
 • Suis bunuh automatik
 • SmartPlay (untuk membantu pengguna mengakses laman web yang sebaliknya tidak akan tersedia kerana penapisan internet dan menyekat VPN)
 • Penyulitan gred ketenteraan

melawat laman web

2. ExpressVPN

 • DNS pengetahuan sifar (ia DNS penyulitan peribadi mereka)
 • Terowong Terpisah (ia membolehkan anda mengarahkan beberapa lalu lintas peranti melalui VPN sementara selebihnya mengakses internet secara langsung)
 • Bunuh suis
 • Tiada log aktiviti
 • Penyulitan dalam kelas terbaik
 • Jaminan wang balik 30 hari

3. IPVanish

 • Dasar tidak log
 • Anonymous torrenting
 • Perlindungan pelbagai platform
 • Penyulitan 256-bit AES
James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments