Alles over de wet inzake metagegevensverzameling in Australië – Hoe het te ontwijken?

[ware_item id=33][/ware_item]

In 2015 keurde de Telecommunicatiewet 1979 de MetaData-inzamelingswet in Australië goed die telecommunicatiebedrijven verplicht om een ​​bepaalde set gegevens met betrekking tot Australische burgers gedurende 2 jaar te registreren. 


Volgens de wet moesten uw online activiteiten worden gecontroleerd, opgeslagen, bijgehouden, maar niet worden gebruikt in civiele gerechtelijke procedures, volgens de federale overheid van Australië.

In 2017 heeft de Australische overheid haar wet inzake gegevensbewaring afgedwongen. Deze wet stond specifieke instanties toe om gezagsgetrouwe burgers te bespioneren. De burgers waren ervan overtuigd dat alleen specifieke instanties toegang hebben tot de gegevens om criminelen / terroristen op te sporen.

In 2018 werd ontdekt dat veel meer bureaus toegang hadden tot de gegevens. Hoewel de regering zich richt op het vangen van terroristen, verwaarloost ze de Australische burgers die elk jaar slachtoffer worden van internationale cybercriminaliteitssyndicaten.

Laten we eens kijken wat eigenlijk metagegevens zijn

Metagegevens zijn de gegevens die andere gegevens beschrijven. Het kan HTML-tags en informatie bevatten over wanneer een document is gemaakt en welke wijzigingen in dat document zijn aangebracht. Metagegevens kunnen handmatig worden gemaakt of door geautomatiseerde informatieverwerking. Metagegevens zijn alleen toegankelijk in bepaalde weergavemodi.

Het bewaarsysteem voor metadata van Australië werd al in 2015 voorgesteld. De wet houdt zich aan internetproviders & telecommunicatiebedrijven om informatie op te slaan die wordt gegenereerd door klanten die bellen, sms'en of internetten!

Internet World is niet zo luxe als je denkt dat het goed is?

Wie heeft toegang?

Metadata is de informatie die wordt bewaard door telco's. Deze informatie omvat communicatie via een digitale dienst, telefoonnummers van mensen die elkaar bellen en hoe lang ze praten en details van sms-berichten.

Telco's mogen deze informatie echter niet vrijgeven. Alleen instanties zoals het ministerie van Binnenlandse Zaken, ASIC en ACCC kunnen deze gegevens opvragen.

Waarom legale toegang tot gegevens belangrijk is

Gegevens spelen de hoofdrol in bijna alle ernstige strafrechtelijke en nationale veiligheidsonderzoeken. Dit is de reden waarom het zo belangrijk is dat wetshandhavings- en beveiligingsinstanties legaal toegang hebben tot dit soort gegevens. Onderzoek naar uitbuiting van kinderen is bijvoorbeeld sterk afhankelijk van toegang tot gegevens, omdat daders vaak informatie online delen.

Metadata Law Australië

Metadatawet is in 2015 in Australië van kracht. Met deze wet kunnen telecommunicatiebedrijven en internetproviders consistente en betrouwbare gegevens van hun klanten gedurende 2 jaar bewaren. 

Metagegevens die moeten worden opgeslagen, omvatten:

 1. Namen, adressen, telefoonnummers, IP-adressen, sms-berichten, spraakberichten en e-mails
 2. De bestemming van elke online communicatie 
 3. De datum, tijd en duur van die communicatie
 4. Het type communicatie- en internetdiensten dat wordt gebruikt
 5. De locatie waar een communicatie wordt gemaakt
 6. De grootte van elke bijlage verzonden met e-mails en hun formaten
 7. Accountgegevens van de ISP, zoals of het account actief is of niet

Moet je je zorgen maken? Kijken ISP's en bureaus naar iets of mogelijk alles wat u en uw gezin doen via internet? Nou, zoals de wet suggereert, zijn ze dat zeker en het is nu legitiem. Uw informatie zoals verzonden e-mails, gedownloade bestanden, geüploade foto's, GPS-tags via smartphones, online check-ins en webpagina's die u bezoekt, zullen allemaal worden gebruikt om metadata te verzamelen die uiteindelijk zullen worden gebruikt om nauwkeurig nauwkeurige profielen over de internetgebruikers te maken.

Waarom is het een nachtmerrie voor Aussies?

Wat anders zou het kunnen zijn? De verzamelde gegevens zouden worden verstrekt aan de wetshandhavingsinstanties, en zelfs aan inlichtingen als de noodzaak zich voordoet. De agentschappen hebben geen vergunning of toestemming van iemand nodig, omdat deze legaal is en wordt goedgekeurd door het Australische Federale Huis van Afgevaardigden.

De wet wordt door de meeste Australiërs bekritiseerd omdat de terroristen zich al bewust zijn van het volgen en ze weten hoe ze deze technisch kunnen omzeilen. Dus eigenlijk is het de gewone burger wiens gegevens worden opgeslagen en bewaard. De dingen zijn niet goed gedefinieerd en zijn nog steeds vaag, wat het nog erger maakt voor de mensen.

Moet ik me zorgen maken over de wet op het bewaren van gegevens?

Vindt u niet dat privacy een recht is van elke burger en internetgebruiker van Australië en bovendien een belastingbetalende burger? Er zijn meer dan 2 miljoen internetgebruikers, en er is niet veel dat iemand eraan kan doen? Of ben je gewoon goed met wat er ook gebeurt en doe je online niets verkeerd! Nou, daar is een eenvoudig antwoord op!

Kun je je Facebook / e-mailwachtwoorden met ons delen? Nee, je kan het niet! Rechtsaf? Dan komt u niet meer in aanmerking om te beweren dat u er geen last van heeft.

De realiteit is dat elke Australische burger zich zorgen maakt over zijn online privacy vanwege de wet op het bewaren van gegevens.

Dus hier is hoe u MetaData-verzameling kunt vermijden!

Een VPN is de redder voor Aussies omdat de MetaData-verzameling kan worden verslagen door eenvoudigweg verbinding te maken met een VPN die hoge codering biedt. Vertrouw onze woorden niet? 

Nou, minister van Communicatie, de heer Malcolm Turnbull, stelt ook dat het gebruik van een VPN u kan helpen om het verzamelen van metagegevens te voorkomen en het zal het vermogen van de politie om de IP-adressen van gebruikers te matchen, tenietdoen. Dus in principe blijf je anoniem en doe je wat je wilt doen, zonder angst voor online surveillance.

Download de beste VPN om metagegevens te slepen

VPN is de enige uitweg als privacy op het spel staat, omdat het u in staat stelt om privé te communiceren. Op deze manier kan uw ISP alleen uw verbinding met een VPN-server zien, wat betekent dat uw IP is beveiligd en niemand u kent als u eenmaal bent verbonden met een VPN. VPN-providers hebben na deze hype een enorme verrassing in de verkoop gemeld.

Hieronder hebben we enkele beste VPN's voor u op een rij gezet die u helpen anoniem, veilig en gecodeerd online te blijven!

Hoe veilig te zijn via internet?

De beste manier om uw online privacy te waarborgen, is door een vertrouwde VPN te gebruiken, vooral wanneer u openbare wifi gebruikt. Wanneer u verbonden bent met openbare wifi, wordt het voor hackers heel gemakkelijk om uw persoonlijke informatie te krijgen. Om dat te voorkomen, is het gebruik van een VPN een must. Andere manieren om online veilig te blijven zijn;

 1. Stuur geen gevoelige informatie digitaal
 2. Beveilig uw teksten met behulp van end-to-end encryptie-opties
 3. Let op malware en virussen
 4. Zorg ervoor dat uw besturingssysteem en software zijn bijgewerkt
 5. Gebruik sterke wachtwoorden
 6. Vermijd sites die geen https zijn
 7. Let op privacy-instellingen
 8. Maak een back-up van uw gegevens
 9. Gebruik alleen vertrouwde software
 10. Gebruik alleen beveiligde wifi-verbindingen
 11. Vermijd phishing-e-mails
 12. Lees privacybeleid

6 Beste Australische VPN om verzameling van metagegevens te voorkomen

NordVPN

NordVPN is een langlopende kampioen van het deblokkeren van videostreamingdiensten online. Het blokkeert vrijwel alles. Het is een van de beste VPN-providers die er is en de reden is hun geavanceerde functies, waaronder:

 1. Hoge snelheid
 2. Geen logboekbeleid
 3. Omzeilt eenvoudig beperkingen op grote geo-geblokkeerde streaming-sites
 4. Hoge beveiliging en privacy
 5. 24/7 klantenondersteuning via live chat
 6. Automatische kill-schakelaar
 7. DNS-lekbescherming
 8. Onbeperkte Bandbreedte
 9. Versleutelde proxy-extensies voor Chrome- en Firefox-browsers
 10. Biedt tot 6 apparaten tegelijkertijd verbinding

ExpressVPN

ExpressVPN is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden. Het is ook een van de beste rankers onder VPN's. Enkele van de beste functies zijn:

 1. Uitstekende snelheid
 2. Geen logboeken
 3. Werkt met Netflix
 4. Gebruikersvriendelijk
 5. Ondersteunt alle apparaten
 6. 24/7 klantenservice
 7. Uitstekend geschikt voor streaming

IPVanish

IPVanish biedt enkele interessante functies, en deze zijn:

 1. End-to-end netwerkcodering
 2. Veilig anoniem browsen
 3. Makkelijk te gebruiken
 4. Omzeilt censuur
 5. Onbeperkte bandbreedte 
 6. IPv6-lekbescherming
 7. Snelle klantenservice

bezoek website

SurfShark VPN

 1. Verschillende functies
 2. Kan Netflix deblokkeren
 3. Het tweejarenplan is erg goedkoop
 4. Snelle live-chat ondersteuning
 5. Geen verbindingsfouten
 6. De verbindingstijd is sneller dan gemiddeld
 7. Geen IP-lekken
 8. Geen logboeken
 9. Indrukwekkende technische beveiliging
 10. Zeer betrouwbaar
 11. Geweldige VPN voor elk doel
 12. U kunt een onbeperkt aantal apparaten aansluiten
 13. Snelle laadtijd
 14. Automatische kill-schakelaar (alleen native apps)
 15. DNS-lekbescherming

bezoek website

VyprVPN

 1. Gratis proefperiode van 3 dagen
 2. Heel veilig
 3. Biedt hoge kwaliteit
 4. Geen logboeken
 5. Aangepast Chameleon-protocol (om VPN-blokkering te omzeilen)
 6. Geen kennis van DNS
 7. Beschikbaar voor alle apparaten
 8. Hoge snelheid
 9. Maximaal 5 verbindingen tegelijk
 10. Dodemansknop
 11. Codering op hoog niveau
 12. 24/7 klantenondersteuning

bezoek website

PIA VPN

 1. Geen verkeerslogboeken
 2. P2P-ondersteuning
 3. Onbeperkte Bandbreedte
 4. Makkelijk te gebruiken
 5. Onmiddellijke installatie
 6. 10 apparaten tegelijkertijd
 7. Meerdere VPN-gateways
 8. DNS-lekbescherming
 9. Blokkeert Netflix
 10. Bovengemiddelde snelheid
 11. Dodemansknop
 12. IPv6-lekbescherming
 13. 7 dagen geld-terug-garantie
James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments