Ali ponudniki VPN hranijo uporabniške podatke? – Nedavna preiskava

[ware_item id=33][/ware_item]

Večina ponudnikov storitev navideznega zasebnega omrežja (VPN) jemlje spletno varnost in zasebnost zelo resno. To je nujno, saj je njihova storitev vsaj usmerjena v zagotavljanje spletne varnosti. Zato ima večina teh ponudnikov storitev VPN strogo varnostno politiko. Ta varnostna politika vključuje, da ne vodijo dnevnikov uporabniških dejavnosti, IP naslovov in drugih pomembnih informacij svojih uporabnikov.


Zato je nedavna raziskava preučila te VPN-je in njihove politike glede varnosti na spletu in tega, kako dobro jim sledijo. V raziskavi je sodelovalo več kot 100 VPN-jev, ki so med uporabniki precej pogosta imena. Iz študije je bilo ugotovljeno, da več kot 26 od teh 100 VPN storitev hrani in zbira informacije od svojih uporabnikov. Nekatere informacije, ki jih hranijo, vključujejo IP naslov, podatke o dejanski lokaciji, pasovno širino in celo časovne žige povezave.

Grožnje zasebnosti na spletu se z leti še povečujejo. In z močjo Googla in Facebooka, da pridobiva vaše podatke in spremljate svoje dejavnosti, je danes v spletu res težko biti anonimen..

Zato je povpraševanje po VPN-jih vsako leto večje in večje, po pričakovanjih pa se bo v letu 2019 še povečalo. Stroški povpraševanja bodo približno dosegli 70 milijonov dolarjev.

Agencije, ki spremljajo vaše poteze

Med pogostejša imena VPN-jev, za katera je znano, da vodijo dnevnike vaših dejavnosti, spadajo BufferedVPN, HolaVPN, HotspotShield, AnonVPN, AceVPN in VPNGate. Vendar njihove varnostne politike navajajo drugače.

V skladu z njihovo varnostno politiko spremljajo dejavnost uporabnikov, vendar z njimi ne vodijo nobenih dnevnikov. Tako nimajo nobenega zapisa o svojih dejavnostih uporabnikov.

Vendar pa se je pokazalo, da je napačno pri enem ponudniku s sedežem v Hongkongu. To je po 24-letnem Ryanu Linu, ki so ga agenti FBI aretirali, potem ko mu je ponudnik VPN s sedežem v Hongkongu razkril njegove dnevnike..

Ryan Lin morda ni dober fant, vendar je dejstvo, da lahko ponudniki storitev VPN posredujejo informacije agencijam ali organizacijam (ne glede na razlog), zelo zaskrbljujoče. Očitno je v nasprotju z njihovo varnostno politiko.

Za kaj veljajo varnostne politike, če niso resnične?

Zgoraj navedeni ponudniki VPN še vedno stojijo na svojih varnostnih politikah, da ne vodijo nobenih dnevnikov, na podlagi preiskave poročila VPNOverview. Vodijo dnevnike dejavnosti in osebnih podatkov svojih uporabnikov (telefonska številka, e-poštni naslov itd.) Hranijo tudi IP naslove, podatke o pasovni širini in časovne žige.

Na žalost ponudnik s sedežem v Hongkongu ni edini, ki to počne. Drugi znani VPN-ji, kot sta Hotspot Shield in HolaVPN, domnevno zbirajo podatke od svojih uporabnikov.

Iz tega se lahko naučimo, da niso vsi VPN-ji enaki. Niso vsi resnični svojim besedam ali celo varnostnim politikam. Preden izberete VPN, si je dobro vzeti čas za odločanje in preučevanje njihovih značilnosti in varnostnih politik. Pomembno je tudi preveriti, ali je imel VPN kakršne koli slabe podatke o prodaji informacij o uporabnikih ali jih je celo shranil kot uporabniške dnevnike. In kako bi to ugotovili med izbiro VPN-ja? No, ta članek vam bo gotovo pomagal v odločilnem trenutku.

Kaj morate preveriti pred nakupom VPN-ja

Pri številnih VPN-jih, ki so danes na trgu, je težko izbrati pravega, ki bo zagotavljal spletno varnost, ki jo iščemo. Za lažjo odločitev je nekaj stvari, ki jih morate preveriti, preden jih kupite.

Njihova varnostna politika

Vse VPN imajo varnostne pravilnike. Prepričajte se, da jih pregledate, preden se naročite na njihove storitve. Prepričajte se, da ne vodijo dnevnikov, podatkov ali podobnega, kar je osebno. Lahko ga dvojno preverite na več načinov. Eden od načinov je iskanje novic o njih, ki kršijo lastno varnostno politiko.

Oddajte ponudnikom drugih ponudnikov

Na milijone strank išče VPN-je. Zato večina ponudnikov storitev VPN oskrbuje stotine ali celo tisoče strank. Da bi zadovoljili to veliko število strank, včasih potrebujejo pomoč podatkovnih centrov drugih proizvajalcev. Preverite, ali ponudnik storitev VPN sodeluje z zaupanja vrednim podatkovnim centrom, ki ima dobro varnostno zgodovino in ozadje. Nekateri VPN-ji svojih strežnikov sploh ne oddajajo; imajo svoje, kar je najboljše, kar bi lahko iskali. Takšni vrhunski VPN-ji so NordVPN, ExpressVPN, zasebni dostop do interneta (PIA), IPVanish in VyprVPN.

Navidezne lokacije

Obseg nekaterih ponudnikov storitev VPN je velik. Nekatere od njih niso omejene samo na eno državo, ampak služijo na številnih lokacijah po vsem svetu. Nekateri se celo nagibajo k zagotavljanju virtualnih lokacij ali ustvarjanju ponarejenih. Vendar bi to lahko škodovalo uporabnikom, saj bi to lahko povzročilo puščanje DNS. Velika imena v industriji poskrbijo, da se s to težavo previdno rešujejo močni strežniki.

Skupna raba med enakovrednimi

Prav tako je dobro vedeti, ali ponudnik storitev VPN omogoča medsebojno medsebojno deljenje ali spletni promet s spletnih mest za izmenjavo datotek, kot je BitTorrent. Večina VPN-jev to omogoča. NordVPN na primer omogoča spletni promet na spletnih mestih za skupno rabo datotek.

Način plačila

Najpogostejši način plačevanja VPN-jev je PayPal. Nekateri od njih sprejemajo tudi kripto valute, kot je Bitcoin. Če želite pri transakciji želeti popolno anonimnost, priporočajo uporabo kripto valute.

Glede na vašo izbiro plačila je še vedno dobro vedeti, ali ponudnik storitev VPN ne hrani vaših občutljivih finančnih podatkov, tako da upošteva prave in pogosto uporabljene načine plačila.

Upam, da vam bodo ti nasveti pomagali najti pravi VPN. Upoštevajte le, da vam lahko VPN zagotavlja spletno varnost, ki jo potrebujete. Priporočljivo je tudi, da piškotke izbrišete vsakič, ko brskate po internetu, da tudi sami zaščitite svoje podatke.

BestVPNDeals priporoča najboljše VPN-je, ki zagotavljajo spletno varnost

  1. NordVPN
  2. ExpressVPN
  3. Zasebni dostop do interneta
  4. VyprVPN
  5. IPVanish
James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments