A Facebook a saját VPN használatával szippantja versenytársait

[ware_item id=33][/ware_item]

A Facebook a 21. század olyan népszerű trendje, hogy valakit, aki nem használja, ráncolódó szemöldökkel tekintik meg. Kétségtelen, hogy a Facebook a világ legtöbb emberének „digitális otthona” lett. Miközben azt állítja, hogy mindent tud a Facebook használatáról, lehet, hogy nem ismeri azt, hogy a Facebook hogyan használja „intelligens technológiáját” a felhasználók szívének megnyerésére. felhasználók számára. Íme néhány tény a Facebook-ról, amelyek érdekesnek és még megdöbbentőnek is tekinthetők, ha újak számukra.


A Facebook gondolkodási dinamikája

A Facebook-nak több mint 2,27 milliárd felhasználója volt 2018 harmadik negyedévében, de nem ül magabiztosan a kanapén, és minden nap figyeli a platform működését. Ehelyett egy gondolkodó székben ül, és arra gondol, hogy mi lesz a következő lépés, hogy versenyezzen a versenytársaival. Nemcsak hogy okosan szimatol a versenytársak teljesítményéről.

Ez igaz! Noha az FB rendelkezik hatalommal, befolyással, erőforrásokkal és mindazzal, amiről a társaság valaha is álmodni fog, még mindig figyeli a versenytársait és potenciális fenyegetéseiket, hogy átvegyék. Valószínűleg ezért lett olyan műszaki óriás, amelyet ma ismerünk.

Szellemi táplálék:

Noha nincs semmi baj, ha figyeli a versenytársak teljesítményét az iparban, hogy jobban versenyezzenek velük, továbbra is kérdés merül fel, hogyan csinálják.

Hogy halad a Facebook a versenytársak körében?

A közelmúltban egy nyilvános dokumentumban kiderült, hogy A Facebook figyelemmel kíséri versenytársait azáltal, hogy információkat szerez a saját VPN segítségével. Általában a VPN-knek nem szabadna naplókat és felhasználói adatokat tárolniuk. azonban, A Facebook VPN-je megszerezte felhasználói adatait, képet adva a Facebooknak arról, hogy a versenytársak hogyan teljesítenek a piacon. Voálá! Tehát a VPN titokban főzött benne!

Dokumentált igazolás

Az Egyesült Királyság törvényhozói nemrégiben kiadtak egy gyorsítótárat, és ezeknek a gyorsítótáraknak a része a Facebook szerverein található dokumentumok volt. Ezekben a fájlokban kiderült, hogy a technikai óriás folyamatosan figyeli a versenytársait, köztük a Snapchat és a WhatsApp. Igen, a WhatsApp, amelyet később a Facebook vásárolt meg 2014-ben, de e jelentés idején még mindig volt versenytársa. A megfigyelésnek köszönhetően a Facebook tudta, mennyire fontos a WhatsApp vásárlása!

Tehát a belső dokumentumokat „nagyon bizalmas” címkével láttuk el. Ezek a dokumentumok tartalmazták a 2013. évi adatok bemutató diáját. Az adatok összehasonlítják a Facebook és versenytársainak - a WhatsApp és a Snapchat - „elérhetőségét”.

A jelentés statisztikája

A diabemutató szerint a Snapchat iPhone alkalmazás a 16. helyen áll, 13,2 százalékos elérésével. Másrészt a Facebook saját üzenetküldő platformja, a Messenger a 15. helyen állt, és 13,7 százalékos elérést ért el.

A Facebook a versenytársakat szippantja a VPN segítségével

A WhatsApp képes volt biztosítani az amerikai piacot, mivel jelentős méretű az USA-ban. Valójában a harmadik helyen szerepelt, amikor az online üzenetküldő alkalmazásra került. A Skype az első helyet, a Facebook messenger a második helyezett a bemutató dián, amelyet 2013-ban hozták vissza.

A Facebook Messengerét a WhatsApp is elhagyta az elkötelezettség szempontjából, mivel a WhatsApp kétszer magasabb volt, mint a Facebook az összes elküldött üzenet tekintetében.

A Facebook elvihető

Annak ellenére, hogy a Facebook ezen a rendkívül bizalmas dokumentum szerint előre volt ebben a játékban, de a különbség nagyon kicsi volt. Ezért nem volt meglepő, ha a két alkalmazás hamarosan dominál. Ezért a Facebook szorosan figyelemmel kíséri a két alkalmazást, mivel ezek komoly veszélyt jelentettek a Facebookra, amely pontosan meghatározza, hogy miért ment a WhatsApp vásárlásához, és kétszer próbálta megvásárolni a Snapchat-ot.

Vita a Facebook ellen

Most már azon tűnődhet, hogy a Facebook hogyan tudta megszerezni ezeket a nagyon bizalmas és érzékeny adatokat. Mint ahogy korábban mondtuk, a saját VPN-jén vagy az Onavo nevű virtuális magánhálózatokon keresztül jött létre (lásd miért vált manapság olyan gyakori VPN-ek vásárlása személyes használatra?).

Azonban a a Facebook megszerzése, Onavo, nagyon ellentmondásos az iparban, mivel mindig is kapcsolatban álltak vele vállalati spyware. Az Onavo ismert arról, hogy felhasználói naplókat vezet. Ez volt az oka annak, hogy a Facebook megszerezte a versenytársak elérhetőségi adatait.

Noha a magántulajdonban jogellenes és a kapcsolódó jogi következmények miatt lehetetlen elérni, a felhasználói naplók vezetése vagy a megfigyelés sajnos nagyon gyakori nagyjátékok szintjén, mint például az NSA, a személyes adatokat felmérő kormányzati szervezet..

Az Onavo-t azonban ebben az évben eltávolították az Apple alkalmazásából. Ez összhangban áll az Apple új fejlesztői irányelveivel. Irányelveinek megfelelően tiltja azokat a fejlesztőket vagy alkalmazásokat, amelyek adatokat gyűjtenek a felhasználóktól.

Később az Apple tisztázta, hogy Onavo eltávolítását az üzletből nem a Facebook kérdése okozza, bár fejlesztőik iránymutatásainak megváltozása azután történt, hogy megjelenik a Facebook arról szóló kérdése, hogy az Onavo segítségével konkurentjeire snoopog..

Annak ellenére, hogy az Onavo már nem található az Apple áruházban, azok, akik letöltötték a változtatás előtt, továbbra is hozzáférhetnek és használhatják. Ez a Google Play Áruházban is elérhető.

A Facebook vallomása

A Facebook nem ismerte el, hogy Onavo-t használja a versenytársak szippantásakor. Ugyanakkor beismerte, hogy az Onavo adatait más webhelyek és alkalmazások sok éven át használják piaci elemzés és kutatás elvégzéséhez..

A Facebook hozzátette, hogy az Onavo használati feltételeiben nagyon világosak. Világosan tájékoztatják azokat, akik letöltik és használják a VPN-t, az összegyűjtött információk fajtájáról és ezek felhasználásának módjáról.

Ezzel a felhasználók választhatnak, letöltik-e az alkalmazást vagy sem. Azt is megjegyezték, hogy a felhasználók megváltoztathatják adatvédelmi beállításaikat a VPN letöltésekor. Bármilyen típusú adatgyűjtést kikapcsolhatnak VPN-beállításukon keresztül.

Annak ellenére, hogy a felhasználók megváltoztathatják alkalmazásuk beállításait, a felhasználóktól információkat gyűjtő VPN veszélyezteti az online adatvédelmet..

A VPN-k komoly figyelmeztetést folytattak az online biztonságról és az adatvédelemről

Ezért a legtöbb kereskedelmi VPN, különösen a piacon lévő nagy VPN-ek különös figyelmet fordítottak az online biztonságra és a magánéletre. Mindenekelőtt az, hogy mi a termékük, amikor a személyes felhasználásról van szó. Ha azonban a VPN naplókat, tevékenységeket, időbélyegzőket vagy más fontos felhasználói információkat tárol, ez sok kárt okozhat a felhasználóknak, és súlyos jogi kérdéseket is felvethet egy kisvállalat számára, nem csoda, amikor ilyen nagyvállalatnak, mint a Facebook.

Ezek a naplók, ha elérték, felhasználhatók a felhasználó felkutatására és ártalmassá tételére. Annak ellenére, hogy a Facebook állítása a piackutatásról szól, és hogy a felhasználók dönthetnek úgy, hogy megváltoztatják adatgyűjtési beállításait, a VPN-nek nem kell naplóit vagy felhasználói adatait vezetnie.

Igaz, hogy a felhasználók választhatják meg a VPN alkalmazás letöltését vagy sem. És azoknak a felhasználóknak, akik nagyra értékelik az online adatvédelmet, és nem szeretnének részt venni a piackutatásban, kereshetnek más megbízható VPN-eket a piacon, hogy védelmüket biztosítsák eszközükhöz.

A Facebook megszerzése alapos megfigyelés után

A piac teljes uralmának megkísérlése érdekében a Facebook az alkalmazások vagy technológiák felkutatására törekedett. Nagyon agresszívek a vállalatok felvásárlásában. Ez nagyon igaz, amikor megvásárolták az Instagram-ot.

A Facebook azt is felajánlotta, hogy 2013-ban 3 milliárd dollárért vásárolja meg a Snapchat-ot. A Snapchat vezérigazgatója azonban Evan Spiegel mindig gyorsan elutasítja az ajánlatot.

A Facebook évek óta próbálta megcélozni a céget. Ennek ellenére kudarcot vallott, és csak úgy döntött hogy megismételjük az Instagram Story funkcióját, és beépítsük a Facebookba.

A Facebook emellett megpróbálta megvásárolni a WhatsApp-ot egy óriási 16 milliárd dollár összeggel, ahol sikerült megszereznie azt az alkalmazást, amelyről ismert, hogy hatalmas követője van az egész USA-ban..

Záró szó

A technológia folyamatosan változik és fejlődik. Ezek a nevek valószínűleg uralják a piacot ma, de ki tudja, hogy a közeljövőben a Facebook teljes mértékben uralni tudja és megvásárolja versenytársait. Másrészt, egy versenyző felbukkanhat, és megtámadhatja a Facebook uralmát, és megváltoztathatja az árapályt. Sosem tudhatjuk. A versenytársak felmérése azonban valószínűleg tisztességes játék volt a versenytársak közötti hidegháborúban, de ez biztos, hogy nem méltányos azoknak a felhasználóknak, akik ebben a digitális korban a magánélet iránti igényt tartják. Vigyázz az online megfigyelésre!

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments