3 Cara Penyediaan VPN untuk Pemula

[ware_item id=33][/ware_item]

Dengan setiap hari berlalu keperluan untuk menyambung ke dunia telah meningkat, tetapi begitu juga dengan Hacking siber. Maklumat peribadi boleh dipertaruhkan jika seseorang tidak mengambil langkah berjaga-jaga. Semua orang, tidak kira di mana bahagian dunia mereka tinggal, mengetahui bagaimana internet bekerja dan bagaimana beberapa "kawasan tidak pergi" di internet adalah terhad kerana sama ada kerajaan telah mengharamkan akses kepada mereka atau mereka jatuh di rantau di mana akses mereka adalah terhad kepada negara-negara di rantau ini. Di sinilah a VPN datang bermain. VPN membantu dalam mengakses kandungan yang telah disekat tetapi pada masa yang sama mengekalkan identiti kami tersembunyi.


Sebelum melompat terus ke dalam topik, pernah tertanya-tanya apa VPN itu? Atau Adakah menggunakan VPN diperlukan melalui internet selain daripada masa yang diperlukan? Mari menggali lebih jauh ke dalam VPN!

Apa itu VPN?

Biasanya kandungan di internet mudah didapati, tetapi kadangkala ia terhad. VPN singkatan Rangkaian Persendirian Maya dan ia adalah alat yang membantu kita menangani situasi seperti yang ditunjukkan. A Tawaran VPN dengan alamat IP dan mengubah IP Pengguna untuk menipu domain. Pengguna mahu mengakses, dan domain tersebut memikirkan pengguna berada di rantau ini dan dengan itu boleh mempunyai akses kepada kandungan tersebut. Perubahan IP ini memastikan bahawa identiti anda tetap tersembunyi di dunia luar sehingga tidak mudah untuk menarik balik tempat anda tinggal. Oleh itu selamat untuk mengatakan bahawa VPN mempunyai lebih banyak penggunaan daripada SATU dan boleh memastikan penstriman kandungan berterusan yang berada di luar jangkauan streaming.

Mengapa Gunakan VPN?

VPN mewujudkan jalan selamat untuk pengguna melakukan pelbagai tugas. Ia boleh digunakan untuk tujuan yang bervariasi daripada melakukan transaksi dari akaun anda menggunakan perbankan dalam talian hanya untuk melihat kandungan yang dibatasi di negara atau rantau anda. Seperti yang dapat melihat maklumat yang berkaitan dengan akaun bank seseorang adalah sangat sensitif, dan jika tidak dilindungi secara kasar, ia boleh berakhir di tangan seorang penggodam yang dapat menyalahgunakan maklumat tersebut. Sambungan yang terbentuk dengan penggunaan VPN dienkripsi yang bermaksud bahawa data yang dikongsi di antara "terowong" ini selamat dari mata prying.

3 Cara Tetapkan VPN

VPN Melalui Pelanjutan:

Jika anda menggunakan komputer riba untuk menonton rancangan atau pelayar seperti krom untuk melayari web, anda boleh menambah sambungan VPN. Ini boleh dilakukan dengan cara berikut:

 1. Untuk krom, klik pada Peribadikan krom yang berada di sebelah kiri sebelah kiri bar URL
 2. Cari pilihan lebih banyak tetapan dalam menu drop down, ia membuka lagi menu yang mempunyai pilihan yang dipanggil Pelanjutan
 3. Dalam tab pelanjutan, klik pada menu utama ikon, dan betul di bahagian bawah, anda akan dapati

Buka Kedai Web Chrome

 1. Tab baru akan dibuka dan dalam tab itu jenis "VPN " dalam kotak Carian dan kemudian kedai chrome akan menunjukkan kepada anda pilihan berkaitannya di mana anda boleh memilih pilihan yang sesuai dengan anda
 2. Selepas memilih kata kunci carian, ia akan memuatkan semua sambungan yang ada dalam kategori tersebut

Tambahkan ke Chrome

 1. Mana-mana lanjutan yang anda dapati sesuai, klik pada butang biru
 2. Pelanjutan akan mula dimuat turun
 3. Setelah pemasangan pelanjutan selesai, chrome akan bertanya sama ada anda mahu pada bar carian chrome atau tidak
 4. Selepas memilih YA, pilih pelayan yang anda mahu sambungkan untuk streaming internet
 5. Tukar pelayan sekiranya kelajuan perlahan atau kandungannya masih tidak kelihatan
 6. Cuba muatkan saluran atau alamat untuk sukan yang anda berminat untuk menonton

VPN Melalui telefon pintar anda:

Jika anda sedang mempertimbangkan menggunakan telefon pintar anda untuk melayari internet, ada DUA cara yang menonjol untuk menggunakan VPN:

Ciri VPN terbina dalam: Setiap telefon pintar dilengkapi dengan pilihan terbina dalam VPN. Untuk menggunakan kemudahan ini:

 1. Masuk ke dalam tetapan telefon bimbit anda
 2. Klik pada lebih lagi pilihan
 3. Pilih VPN
 4. Klik pada butang "Tambah Rangkaian VPN", Jika anda belum menyiapkan VPN.
 5. Isi maklumat yang diminta dan klik simpan.
 6. Selepas menyimpan, klik pada VPN yang telah anda buat dan jika simbol kunci kecil dapat dilihat pada skrin telefon anda, anda kini disambungkan ke VPN.
 7. Gunakan VPN yang dibuat untuk memeriksa sama ada terpulang kepada keperluan anda untuk melayari tanpa nama.

Apl VPN: Cara paling berkesan dan tidak menyakitkan menggunakan VPN pada telefon bimbit anda adalah dengan menggunakan aplikasi yang direka khusus untuk tujuan tujuan VPN. Apl yang baik boleh ditapis dengan melihat penarafan mereka di gedung APP.

 1. Buka App-store di telefon bimbit anda
 2. Cari "VPN" dalam bar Carian
 3. Pilih daripada pelbagai pilihan
 4. Klik pada muat turun
 5. Ikuti arahan yang diberikan oleh aplikasinya
 6. ANDA BAIK untuk pergi!!

Perkara yang paling penting untuk diperhatikan di sini adalah bahawa "Semakin banyak yang anda bayar, perkhidmatan yang lebih baik anda dapatkan"Yang bermaksud, walaupun VPN percuma wujud tetapi mereka mempunyai batasan yang seperti berikut:

 1. Bilangan tab yang dibenarkan oleh VPN pada satu masa
 2. Iklan yang boleh mengganggu
 3. Tempoh percubaan yang tamat tempoh dan mereka mula mengecas secara automatik
 4. Pelayan terhad boleh didapati pada versi percuma yang dalam kebanyakan kes lambat

Oleh itu untuk menikmati pelayaran percuma yang lama, anda perlu membeli langganan di mana semua isu ini telah ditangani. Di sini, lebih banyak bayaran tidak bermakna ia akan dikenakan bayaran lengan dan kaki tetapi hanya beberapa dolar dan anda aman dan bebas melalui internet sepanjang tempoh masa anda membeli langganan untuk.

VPN Melalui Laman Web:

VPN juga wujud dalam bentuk laman web yang pada tahap tertentu bermanfaat apabila menyiarkan dalam talian. Mereka sama ada meminta langganan segera atau menawarkan percubaan percuma untuk masa yang terhad.

 1. Buka laman web VPN pada penyemak imbas anda
 2. Pilih pakej VPN dan teruskan ke pembayaran
 3. Muat turun aplikasinya
 4. Pilih Pelayan
 5. Klik GO dan nikmati sambungan VPN anda

Pilihan Kami Antara Penyedia VPN Terbaik

1. NordVPN - VPN yang Paling Dipercayai pada Harga yang Baik

3 Cara Penyediaan VPN untuk PemulaPelan 3 tahun $ 3.49 sebulan (Diskaun 70%)
Pelan 2 tahun $ 4.99 sebulan (Diskaun 58%)
Pelan 1 tahun $ 6.99 sebulan (diskaun 41%)

2. ExpressVPN - VPN Terpantas dengan Sambungan Stabil

3 Cara Penyediaan VPN untuk PemulaPelan 1 tahun $ 8.32 sebulan (Diskaun 35%)

3. Akses Internet Persendirian - VPN yang paling selamat di pasaran

3 Cara Penyediaan VPN untuk PemulaPelan 1 tahun $ 3.33 sebulan (Diskaun 67%)

James Rivington Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this
No comments